Ασθένειες Πως ξεχωρίζω πτερόρροια απο ακάρεα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Greg93
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Greg93

PB New Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2023
Μηνύματα
2
Καλημέρα σε όλους! Σε ένα προηγούμενο νήμα είχα ζητήσει για συμβουλές για τα ποδαράκια του αναφέροντας οτι περνάει πτερόρροια. Ο προβληματισμός μου τώρα είναι αν όντως περνάει πτερόρροια ή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό διότι κάνει αρκετά συχνά κάτι ήχους με το ράμφος σαν να σπάει σποράκια, άλλες φορές στα κάγκελα του κλουβιού και άλλες απλά στεκόμενος, κυρίως νωρίς το πρωί. Πως θα σιγουρευτώ ότι είναι μια φυσιολογική πτερόρροια και όχι κάποια που οφείλεται σε παθολογικά αίτια, πχ ακάρεα;

Παρατήρησα επίσης ότι οι κουτσουλιές του είναι κάπως "βαμμένες", όπως επισυνάπτω, βγάζουν μια κίτρινη χρωστική. Συμπληρώνω το νερό του με βιταμίνες αλλά δεν θυμάμαι να έχω ξαναπαρατηρήσει "φωσφοριζέ" κουτσουλιές.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

Συνημμένα

  • koutsoulies.webp
    koutsoulies.webp
    30,9 KB · Προβολές: 20
Καλησπέρα.
Πως θα σιγουρευτώ ότι είναι μια φυσιολογική πτερόρροια και όχι κάποια που οφείλεται σε παθολογικά αίτια
Η φυσιολογική πτερόρροια δεν αφήνει ακάλυπτα σημεία στο σώμα του πουλιού, αντίθετα όταν υπάρχουν παθολογικά αίτια δημιουργούνται κενά σε σημεία όπως ο λαιμός, γύρω από τα μάτια ή κοντά στα αυτιά και στο ράμφος του πουλιού.
κάνει αρκετά συχνά κάτι ήχους με το ράμφος σαν να σπάει σποράκια
Εκτός από τα ακάρεα υπάρχουν και άλλες παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα, η καλύτερη λύση είναι η επίσκεψη σε ένα Γιατρό με εμπειρία στα πουλιά.
Παρατήρησα επίσης ότι οι κουτσουλιές του είναι κάπως "βαμμένες"
Συμπληρώνω το νερό του με βιταμίνες
Κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στις βιταμίνες, μπορείς να διακόψεις για λίγες ημέρες και να δίνεις μόνο σπόρους και να δεις αν θα υπάρξει διαφοροποίηση.
Ίσως να οφείλεται γενικότερα στην διατροφή του, υπάρχουν χρωματιστά μπισκοτάκια στους σπόρους του ?
 
Back
Top