Αναπαραγωγή Πως πρέπει να έχω το χώρισμα στη ζευγαρωστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tarasis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tarasis

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
83
Πόλη
Γιαννιτσά
Καλημέρα. Ερώτηση, μπορεί και αστεία. Όταν βάλω τα καναρίνια στη ζευγαρωστρα θα πρέπει να έχω το χώρισμα και να μη βλέπονται τις πρώτες εβδομάδες ή να έχω το χώρισμα χωρίς τη λαμαρίνα για να βλέπονται;Ευχαριστώ...
 
Όταν είσαι στην τελική φάση μπορείς να αφήσεις το "κάγκελο" ανάμεσα στα πουλιά ως αρχικό μέτρο.
Αν υπάρχει ισορροπία μεταξύ τους, απουσιάζουν οι καυγάδες και υπάρχουν ενδείξεις σωστής επικοινωνίας τότε το απομακρύνεις κι αυτό.
Αν πάλι στοχεύεις να πας σε αναπαραγωγή πολύ αργότερα, αφήνεις το αδιαφανές χώρισμα για να μη βλέπονται τα πουλιά...
 
Όταν βάλω τα καναρίνια στη ζευγαρωστρα θα πρέπει να έχω το χώρισμα και να μη βλέπονται τις πρώτες εβδομάδες ή να έχω το χώρισμα χωρίς τη λαμαρίνα για να βλέπονται;
Προσωπικά όταν βάζω τα ζευγάρια στην ζευγαρώστρα χωρισμένα ξεκινάω ταυτόχρονα και διατροφική προετοιμασία. Δε βρίσκω το λόγο να βάζεις το αδιαφναές χώρισμα αφού στόχος του χωρίσματος είναι να γνωριστούν τα πουλιά να βλέπονται να αλληλεπιδρούν και αν το επιθυμούν να ταίζονται. Όταν αρχίσουν τα ταίσματα και δείχνουν ερωτική διάθεση το ένα προς το άλλο, και όταν έρθει η κατάλληλη περίοδος (θερμοκρασία 15-20 βαθμούς, διάρκεια ημερήσιου φωτισμού 13-14 ώρες) τότε δίνεις φωλιά στο θηλυκό και λίγο πριν την ολοκληρώσει βγάζεις το χώρισμα και.. καλούς απογόνους!

Εσύ που τα έχεις τα πουλάκια σου; Σε εξωτερικό χώρο; Έχεις ξεκινήσει διατροφική προετοιμασία;
 
Εσύ που τα έχεις τα πουλάκια σου; Σε εξωτερικό χώρο; Έχεις ξεκινήσει διατροφική προετοιμασία;
Καλησπέρα, τα πουλια βρισκονται σε εσωτερικό χωρο και εχω αρχίσει διατροφική προετοιμασία από Δευτέρα 06-02-2017.Άρα θα βγάλω το αδιαφανές χώρισμα. Ευχαριστω για τη βοηθεια...
 
Καλησπέρα, τα πουλια βρισκονται σε εσωτερικό χωρο και εχω αρχίσει διατροφική προετοιμασία από Δευτέρα 06-02-2017.
Από Δευτέρα 6/2/2017 ...;
Και περιμένεις να έχεις αποτελέσματα μέσα στο Φλεβάρη;
Νομίζω πως χάσαμε κάποιες βασικές λειτουργίες των πουλιών...
Η ετοιμότητα δεν είναι κάτι που έρχεται πατώντας κάποιο κουμπί.
Προαπαιτούνται ρυθμίσεις στον οργανισμό των πουλιών, οργανικές και ορμονικές αφυπνίσεις... και μετά αρχίζουμε να συζητούμε τα υπόλοιπα.
Για μένα θα πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερο χρόνο από αυτό που σχεδιάζεις ή τουλάχιστο από το χρόνο που εγώ καταλαβαίνω πως τους "διαθέτεις".
Όταν λες σε τελική φάση τι εννοεις φίλε μου. Μετα την τριτη εβδομαδα;
Ποιος σου είπε @tarasis πως η ετοιμότητα των πουλιών χωρίζεται σε βδομάδες... ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω...
Τα πουλιά θέλουν το χρόνο τους... κι αυτός ο χρόνος δεν μπαίνει σε καλούπια...
Τους προσφέρουμε όσα χρειάζονται για να αισθανθούν την άνοιξη κι από κει και μετά παρακολουθούμε και ενεργούμε κατά τα δέοντα... Κι αυτό μπορεί να γίνει είτε σε τρεις βδομάδες είτε και σε τρεις μήνες, μια και ταιριάζει...
 
Καλησπέρα, τα πουλια βρισκονται σε εσωτερικό χωρο και εχω αρχίσει διατροφική προετοιμασία από Δευτέρα 06-02-2017.Άρα θα βγάλω το αδιαφανές χώρισμα
Ακόμα είναι πολύ νωρίς να περιμένεις να δεις αλληλεπιδρασεις μεταξύ του ζευγαριού ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό; :)

Τι θερμοκρασία έχει και χώρος που τα έχεις; Πόση διάρκεια ημερήσιο φωτισμού;
 
Ακόμα είναι πολύ νωρίς να περιμένεις να δεις αλληλεπιδρασεις μεταξύ του ζευγαριού ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό; :)

Τι θερμοκρασία έχει και χώρος που τα έχεις; Πόση διάρκεια ημερήσιο φωτισμού;
Η θερμοκρασία που τα έχω εειναι 20-25 βαθμους.
 
Από Δευτέρα 6/2/2017 ...;
Και περιμένεις να έχεις αποτελέσματα μέσα στο Φλεβάρη;
Νομίζω πως χάσαμε κάποιες βασικές λειτουργίες των πουλιών...
Δεν διαφωνώ μαζί σου απλά έκανα μια ερώτηση.Σε όλα τα foroum γράφει για 4 εβδομάδες με την υποσημειωση ότι περιμένεις αντιδράσεις. Αυτό που ρώτησα είναι αν πρέπει να βγάλω το τυφλό χώρισμα από την πρώτη εβδομάδα
Ευχαριστώ για το χρόνο που ασχολήθηκες με την ερώτηση μου.όσο για τα υπόλοιπα... Μια απλή ερώτηση έκανα τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...
 
Μια απλή ερώτηση έκανα τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο...
Κάποια στιγμή θα το διαβάσουν κι άλλοι σαν ερώτημα... έπρεπε να γράψω τεκμηριωμένα τις θέσεις μου...
Δεν είναι κάτι προσωπικό...
Έγραψα γιατί αυτό...
Σε όλα τα foroum γράφει για 4 εβδομάδες
είναι λάθος...
 
είναι λάθος...
Γιάννη μήπως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση;
Δεν είμαστε έρμαια των πτηνών μας αλλά ούτε και αυτά μαριονέτες μας.
Επίσης δεν είναι μόνο η διάθεση των πτηνών αλλά και η υποστήριξή της διατροφικά, κάτι που μέσα σε άκρες μπορεί να ποσοτικοποιηθεί.
Αν ήταν όλα ρευστά, δεν θα είχες εσωτερική εκτροφή, ούτε θα ακολουθούσες κάποιο πρόγραμμα, αν αυτό είχε απόκλιση μηνών.
 
Είναι λάθος τακτική Δημήτρη που περνά στα νέα παιδιά και μάλιστα πολλά από αυτά εξαντλώντας γρήγορα την υπομονή τους και την αρχική διάθεση χάνουν κάθε ενδιαφέρον.
Είναι οργανισμοί ζωντανοί, αυτόνομοι και μοναδικοί και κανένας δεν μπορεί να βάλει χρονικά περιθώρια... Πιο δύσκολα στα αρσενικά καναρίνια σε ότι αφορά την ετοιμότητα.
Για τα θηλυκά μια πιο προσεκτική προσέγγιση μπορεί να επαληθεύσει κάπως τα περιθώρια και το πρόγραμμα με τις βδομάδες...
 
Προσωπικά το λάθος που διαπιστώνω στους αρχάριους διαβάζοντας, είναι πως μπερδεύουν την αναπαραγωγική ικανότητα και κατάσταση υγείας του πουλιού για ν' ανταπεξέλθει, με την ολιγοήμερη διατροφική προετοιμασία αναγγελίας αλλαγής της εποχής.
Αν διαβάσουμε τον άρθρο για την πρόπτωση της αμάρας, τα αναλύει και με το παραπάνω στις εξής γραμμές:
"
Η ωοτοκία είναι μεταβολικά απαιτητή. Μερικές απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η αύξηση πρόσληψης πρωτεϊνών, ασβεστίου, λίπους, βιταμίνης Α, D3 και ίχνη βιταμίνης Ε, σεληνίου και νατρίου.

Αν το σώμα δεν μπορεί να αντλήσει επιπλέον θρεπτικά συστατικά από τα αποθηκευμένα στον οργανισμό, όπως βιταμίνες Α και Ε μέσω των αποθεμάτων λίπους και ασβεστίου από τα οστά μέσω του αίματος (το οποίο έπειτα κυκλοφορεί στους ιστούς), οι μύες γίνονται αδύναμοι και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά ώστε να εξωθήσουν το αυγό.

Η δυστοκία μπορεί να είναι μία αιτία. Θυμηθείτε ότι αιτία της δυστοκίας δεν είναι η απλή παρουσία ενός αυγού, είναι η ανεπάρκεια ασβεστίου στο αίμα και τους ιστούς. Ως εκ τούτου, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή πριν, κατά την διάρκεια ή αμέσως μετά την ωοτοκία.

Ακόμα και όταν το διαθέσιμο ασβέστιο είναι επαρκές, μπορεί να συμβεί, επειδή η ποσότητα του ασβεστίου που απαιτείται για την παραγωγή του κελύφους των αυγών είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα του ασβεστίου που ένα πουλί μπορεί να φάει σε μια περίοδο 24 ωρών.

Αυτός είναι ο λόγος που το θηλυκό πτηνό πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση γενικά, πολύ πριν την περίοδο της αναπαραγωγής. Αυτό μας διασφαλίζει ότι διαθέτει επαρκείς ποσότητες ασβεστίου που είναι αποθηκευμένες στα οστά της, άμεσα διαθέσιμες σε πρώτη ζήτηση.
"
 
Με τέτοιες θερμοκρασίες τα ζορίζεις χωρίς λόγο. 17-20 πρέπει να έχει ο χώρος.
Τελικά δε θα κάνω τίποτε άκουσα πολλά και έβγαλα τα συμπεράσματα μου.. Θα το κάνω αργότερα...
 
Τελικά δε θα κάνω τίποτε άκουσα πολλά και έβγαλα τα συμπεράσματα μου.. Θα το κάνω αργότερα...
Μπράβο σου! Σωστή απόφαση! Ρ'ιξε όμως λίγο τη θερμοκρασία στο χώρο που τα έχεις. Να είναι στους 12-13. Και να κοιμούνται με την δύση του ήλιου να ξυπνάνε με την ανατολή. Φτιάξε ένα διατροφικό πλάνο έτσι ώστε σε 1-2 μήνες να είναι έτοιμα να σου χαρίσουν μικρά! 😉 Ό,τι θες εδώ είμαστε. :)
 
Back
Top