Διατροφή Πως φτιάχνουμε αυγοτροφή για lovebird;

Nancylovebird

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2019
Μηνύματα
61
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδιά, καλησπερα σας κι ολας!
Διαβάζω για αυγοτροφη και θα ήθελα αν κάποιος-κάποια μπορεί να μου πει πως την φτιάχνουμε και τι υλικά!
Σας ευχαριστώ πολυ εκτον προτέρων ❤️️️️
[automerge]1565119822[/automerge]
Βρηκα αυτήν και μάλιστα διάβασα πως μπορεί να φάει και η Αγαπη(αγαπορνης) λέτε να δοκιμάσω να της φτιάξω; Κι αν το φτιάξω ποσό να της τόσο σε ποσότητα και ποσό συχνά; https://community.petbirds.gr/threads/Συνταγή-ξηρής-αυγοτροφής-αυγόψωμο.17783/
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να φτιάξεις αυγοτροφη για ένα πουλάκι. Σφιχτοβρασμενο αυγό είναι ό,τι πρέπει. Θα προτιμούσα το κέικ λαχανικών ειδικά αν δεν πολυτρωει τα λαχανικά της ωμά.
 
Η αυγοτροφή για τα παπαγαλάκια είναι ένα "σνακ" που τους το προσφέρουμε επειδή θέλουμε να τα κανακέψουμε λίγο παραπάνω και να ασχοληθούμε με αυτά. Η αυγοτροφή στην ουσία είναι αυγό ανακατεμένο με συστατικά που τους κάνουν καλό και τροφές που αγαπούν να τρώνε.
Οπως είπε και η Ζωή παραπάνω το σφιχτό αυγό αρκεί για την ώρα (για να μην αγχώνεσαι, δεν είναι και καν υπερ-απαραίτητο εφ' οσον τρέφεται σωστά το πουλάκι)και στην πορεία και με την εμπειρία που θα αποκτήσεις σίγουρα θα της φτιάξεις αρκετά "κέικ" και αυγοτροφούλες.
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας, διάβασα την συνταγή του κυρίου Σταύρου που μου έστειλε και της την έφτιαξα, πραγματικά την έχει ευχαριστηθεί πάρα πολύ όταν βάζω το χέρι μου μέσα και της βάζω ανεβαίνει στο χέρι μου για να πάρει γρήγορα την μπουκιά. Απλά δεν της βάζω πολύ μεγάλη ποσότητα της βάζω περίπου μία με δύο μπουκίτσες. Εντωμεταξύ μου έχει φέρει η αδερφή μου το σκυλάκι της να το κρατήσω για δύο εβδομάδες για να πάει με το αγορι της διακοπές, έτσι λοιπόν η αγάπη δυστυχώς βγαίνει ελάχιστα από το κλουβί ελπίζω μόνο μετά να μη μου κρατάει κακία 😥
 
Συμβαίνουν αυτά, αν όταν επιστρέψει η "κανονικότητα" την βγάζεις όπως πριν όλα θα γίνουν μέλι γάλα. Αν και οσο την φροντίζεις ακόμα και μεσα στο κλουβί δεν έχει λόγο να σου κακιώσει. Αλλωστε θα είναι για λίγο και θα το καταλάβει, είναι απίστευτο το πόσα πολλά νιώθουν και καταλαβαίνουν.
 
Συμβαίνουν αυτά, αν όταν επιστρέψει η "κανονικότητα" την βγάζεις όπως πριν όλα θα γίνουν μέλι γάλα. Αν και οσο την φροντίζεις ακόμα και μεσα στο κλουβί δεν έχει λόγο να σου κακιώσει. Αλλωστε θα είναι για λίγο και θα το καταλάβει, είναι απίστευτο το πόσα πολλά νιώθουν και καταλαβαίνουν.
Της λέει το πρωί ο άντρας μου αγάπη με γλυκιά φωνή και όσες φορές και να της το είπε αυτή απαντούσε πάντα, αφού μου είπε έτσι μου έρχεται να κλείσω την λουλου έξω να βγάλω την αγάπη! 😀 την υπέρ αγαπάμε και τώρα που είναι μεσα στο κλουβί της μιλάμε πολυ και βάζουμε το χέρι μας μεσα με φρουτάκια και λαχανικά να τα τρώει από το χέρι μας να μας νοιωθει πιο κοντά της, γιαυτο ήθελα την αυγοτροφη για να την καλοπιασω την κοκώνα μου! 😁
 
Back
Top