Διατροφή Πως χρησιμοποιούμε τη σπιρουλίνα στα πουλιά μας και που τη βρίσκουμε;

gkikbill

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2018
Μηνύματα
57
Πόλη
Πετρούπολη
Ανοιγω αυτο το θεμα επειδη προχθες ειδα στα βιολογικα προιντα του σουπερμαρκετ σπιρουλινα μπορω να την χρησιμοποιησω στα πουλια μου και εαν ναι πως εχω ακουσει οτι την χρησημοποξουν στα καναρινια χρωματος για λαμπερο πτερωμα. Εαν αυτη η σπιρουλινα που ειδα δεν κανει για τα πουλια που μπορω να βρω σπιρουλινα καταληλη για πτηνα;
 
Νομίζω πως αυτό το άρθρο θα σου λύσει όλες σου τις απορίες :)
https://community.petbirds.gr/threads/Η-σπιρουλίνα-στα-πτηνά.17814/

Ο @Stavros γράφει παρακάτω αυτό :
"Τη σπιρουλίνα τη χορηγούμε στα πουλιά συνήθως μέσω της αβγοτροφής, προσθέτοντας την στο νερό που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή της, μαζί με τα υπόλοιπα συμπληρώματα που πιθανόν να χορηγούμε ταυτόχρονα.

Τη συγκεκριμένη σπιρουλίνα (για πουλιά) μπορούμε να τη βρούμε σε ενημερωμένα Petshop και έχει τη μορφή σκόνης σε σκούρο πράσινο χρώμα.
"
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ χρησιμοποιώ αυτή τη σπιρουλίνα https://www.petmat.gr/portal/ptina/avgotrofes/votana/quiko-fysiki-spiroulina-spirulina-250-gr-detail σε δοσολογία 10 gr/kg αυγοτροφής ακολουθώντας τις οδηγίες που εμπεριέχονται στο σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/

Θα πρέπει να ξέρεις όμως πως η σπιρουλίνα βάφει και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα καναρίνια που θέλουμε να βάψουμε κι όχι στα υπόλοιπα.
 
Θα πρέπει να ξέρεις όμως πως η σπιρουλίνα βάφει και θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στα καναρίνια που θέλουμε να βάψουμε κι όχι στα υπόλοιπα.

Οι παπαγάλοι δεν έχουν πρόβλημα όμως ε;
Επίσης όταν λέμε "βάφει" τι χρώμα; :)

*Ελπίζω να μην είναι off topic
 
Στα καναρίνια που θέλουμε να βάψουμε χρησιμοποιείται με πολύ προσοχή, ιδιαίτερα στα κίτρινου παράγοντα, διότι δίνει μια χρυσοπορτοκαλίζουσα απόχρωση.Σε όλα τα υπόλοιπα όπως τα κατηγορίας Ε, τα Τιμπράντο κλπ. μπορεί άφοβα να χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής.

Υ. Γ Στα κόκκινου παράγοντα χρειάζεται μια δοκιμαστική περίοδο, διότι ανάλογα με το γενετικό υπόβαθρο των πουλιών, δίνει διαφορετικές αποχρώσεις κόκκινου.
 
Καταρχας ευχαριστω πολυ το αρθρο ηταν πολυ χρησημο.Αλλα θα ηθελα να ρωτησω για να χωριγισω σπιρουλινα σε καναρινια κοκκινου παραγοντα θα πρεπει να την χορηγησω μεσο δικης μου σπιτικης αυγουροφης δλδ δεν γινεται να προσθεσω σε αυγοτροφη εμποριου και εαν ναι σε τι δοσολογια
 
δεν γινεται να προσθεσω σε αυγοτροφη εμποριου και εαν ναι σε τι δοσολογια
Ασφαλώς και ναι.
Μπορείς να τη δώσεις με όποια αυγοτροφή θες...
θα πρεπει να την χορηγησω μεσο δικης μου σπιτικης αυγουροφης
Στο άρθρο που σου παρέθεσα.. αυγοτροφή του εμπορίου είναι.. απλά με τον τρόπο παρασκευής της διευκολύνονται όλα όσα θέλουμε ως extra να δώσουμε στα πουλιά.
 
Ευχαριστω πολυ @misalouris . Ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο σχετικα με τα καναρινια χρωματος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top