Φροντίδα Πως χρησιμοποιούμε το frontline στα καναρίνια;

Telemachus

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2013
Μηνύματα
2
Πόλη
Χανιά
Xρειάζεσαι ΜΟΝΟΝ frontline ή effipro . Τα υπόλοιπα είναι... αναψυκτικά, (δυστυχώς) για την κόκκινη.

Γεια και χαρά σε όλους,
εδώ και χρόνια παρακολουθώ και διαβάζω τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και συζητήσεις σας. Ήρθε η στιγμή να συμμετέχω και εγώ στη συζήτηση καθώς την πάτησα, εν μέσω αναπαραγωγής, με τα κόκκινα ακάρεα. Έχασα αρκετούς νεοσσούς που βγήκαν τις τελευταίες ημέρες μέχρι να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Διάβασα μεθοδικά προσπαθώντας να ζυγίσω τις επιλογές. Θέλω να αφήσω κάθε ζευγάρι να κάνει μια γέννα πριν τα σταματήσω όλα και επιδοθώ με πάθος στην εξολόθρευση των παρασίτων. Θα κάνω ότι μπορώ τώρα αλλά ενδεχομένως να μην καταφέρω πλήρης εξολόθρευση μέχρι το τέλος της αναπαραγωγής.
Πήρα το cevitren το οποίο όμως δεν είναι λύση και δεν είναι εύκολο για τις θηλυκές που κάθονται σε αυγά. Θα το χρησιμοποιήσω για τα κλουβιά και εξαρτήματα μαζί με το frontline πάνω στα πουλιά ίσως και κάποια σκόνη πάνω στις φωλιές.. Το frontline το έχω ξαναχρησιμοποιήσει σε γάτες και για αυτό ήθελα να ρωτήσω:
1. μιλάμε για το frontline με την πιπέτα που μπαίνει στο πίσω μέρος του λαιμού του ζώου και όχι το σπρέι για όλο το σώμα, έτσι;
2. Παίρνουμε αυτό για γάτες ή για σκύλους και για ποιο μέγεθος ζώου; η συγκέντρωση της δραστικής ουσίας παίζει ρόλο, όχι;
3. μήπως είναι πολύ δυνατό; Όλη η πιπέτα είναι 5-10 σταγόνες και είναι για ζώα μερικών κιλών. Μήπως είναι πολύ για ένα καναρίνι 20-30γρ; βάζουμε μια σταγόνα ή κάποια συγκεκριμένη δοσολογία με σύριγγα;
4. στις γάτες και σκύλους η δρ. Ουσία μένει στο ζώο και είναι ενεργή για μήνα-ες μετά την εφαρμογή. Από το σβέρκο διαχέεται σε όλο το σώμα και όποιο παράσιτο ανέβει στο ζώο θανατώνεται. Στα καναρίνια πρέπει να ξαναβάλω εντός εβδομάδας;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !
 
Μιλάμε για το αραιωμένο σπρέι κι όχι την συμπυκνωμένη μορφή του frontline που τη βάζουμε στο σβέρκο των σκύλων μας. Και θα βάλεις απο μια σταγόνα κάτω από τις φτερούγες του πουλιού. Εκεί που είναι γυμνό από φτέρωμα.
 
Μιλάμε για το αραιωμένο σπρέι κι όχι την συμπυκνωμένη μορφή του frontline που τη βάζουμε στο σβέρκο των σκύλων μας. Και θα βάλεις απο μια σταγόνα κάτω από τις φτερούγες του πουλιού. Εκεί που είναι γυμνό από φτέρωμα.
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση! Σήμερα πήρα Effipro. Έβαλα σε κάποια πουλακια αλλά μάλλον έβαλα παραπάνω από τη δοσολογία... αντί για μια σταγόνα έβαλα ένα ψέκασμα. Έβαλα στο σβέρκο όπως αναφέρθηκε στο προηγούμενο thread. Ηταν λίγο σαστισμένα για κάμποση ώρα αλλά με το που στέγνωσαν το ξεπέρασαν (ελπίζω).
 
Ηταν λίγο σαστισμένα για κάμποση ώρα αλλά με το που στέγνωσαν το ξεπέρασαν.
Είναι η φυσιολογική αντίδραση στη δραστική ουσία.
Εκ των πραγμάτων είναι δυνατό φάρμακο... και δεν είναι για μεγάλες ποσότητες ή για κάθε μέρα.
Με τον ψεκασμό δεν ελέγχεται η ποσότητα.
Εγώ βάζω το φάρμακο σε δοχείο με σταγονόμετρο και βάζω από μια σταγόνα κάτω από τις φτερούγες που είναι γυμνή η περιοχή από φτερά και έχει άμεση επαφή το φάρμακο με το δέρμα του πουλιού.
 
Παιδια εγω βαζω μια σταγονα στο σβερκο καθε πουλιου(σαν το pulmosan)ανα δυο μηνες και δεν ειχα ποτε προβλημα!
 
Back
Top