Ασθένειες Πόδι νεοσσού ζέμπρα δεν λυγίζει και είναι τεντωμένο στην άκρη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Despoina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Despoina

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2020
Μηνύματα
25
Πόλη
Τήνος
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω ένα νεοσσό ζεμπράκι το οποίο δεν ήταν πολύ κινητικό μέσα στη φωλιά. Βγαίνοντας από τη φωλιά ο νεοσσός, είδα ότι το ένα του πόδι δεν λυγίζει και είναι τεντωμένο στην άκρη. Τι μπορεί να είναι; Είδα στο internet κάποιο νάρθηκα να το πω, δακτυλίδι να το πω, που ενώνεις και τα 2 πόδια για να έρθει στη θέση του. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει και αν κάνω κάτι τέτοιο, θα φτιάξει το ποδαράκι του;
 
Μαλλον εχει splayed legs αλλα ειναι αργα αν εχει βγει απο την φωλια δυστυχως!😞
Ανεβασε φωτογραφια να δουμε μηπως ειναι κατι αλλο!
 
καλημέρα. Επισυνάπτω τη φωτογραφία.
Όλα τα δάχτυλα πηγαίνουν προς τα πίσω, η λύση για τα splayed legs δεν θα το βοηθήσει.
Θα πρέπει να πιάσετε το πουλάκι και να δοκιμάσετε να σπρώξετε τα δάχτυλα στην σωστή θέση, αν τα δάχτυλα πηγαίνουν μπροστά κόψτε μικρές λεπτές λωρίδες από λευκοπλάστ και τυλίξτε 2-3 στροφές στο δάχτυλο και το υπόλοιπο στο καλάμι του ποδιού.
Κάντε το ίδιο για τα 3 μπροστινά δάχτυλα και παρακολουθήστε την εξέλιξη του.
 

Συνημμένα

  • 20210207_094951.webp
    20210207_094951.webp
    138,2 KB · Προβολές: 22
Εχουν αρχισει οι γονεις να το μαδανε!Τρωει σπορακια μονο του;
 
Δεν μπορούσα και με τα 2 οπότε παραθέτω το άλλο ποδαράκι!
Αν το αριστερό ποδαράκι είναι συνέχεια όπως στην πρώτη φωτογραφία μακρυά από το σώμα θα πρέπει να ακολουθήσετε την λύση του post 4 του @giannisvlg και να χρησιμοποιήσετε λευκοπλάστ για τα δάχτυλα (post 5)
 
Σιγουρα το μαδανε!
Γιάννη, εφόσον είσαι βέβαιος για το ότι το μαδάνε, εξήγησε αν έχεις τον χρόνο στη φίλη μας πως το αντιλαμβάνεσαι αυτό, ώστε να καταλάβει και η ίδια και να πράξει τα δέοντα (τα οποία θα ήθελα κι ο ίδιος να μάθω)
 
@ianos Φυσικα!

@Despoina Λοιπον το στηθος του νεοσσου απο την στιγμη μου ειχε βγαλει ολα τα αλλα πουπουλακια θα ειχε βγαλει και εκει!Δε γινετε να μην εχει βγαλει εκει,ειναι τα πρωτα πουπουλακια σε αυτες τις περιοχες.Οι γονείς το μαδανε και αυτο φαίνεται απο το μικρα σπασμενα φτερακια! Αυτο το κανουν επειδη θελουν να δημιουργησουν νεα φωλια.

IMG_20210207_213457_525.webp
 
Επομένως Γιάννη, τι πρέπει να κάνει η Δέσποινα; Να τους δώσει υλικό επίστρωσης για φωλιά ή να το διαχωρίσει μαζί με τα αδέρφια του και να ταΐζονται μέσα από κάγκελο;
Δέσποινα, τα πουλάκια τα υπόλοιπα βγαίνουν από τη φωλιά;
Σκοπεύεις σε επόμενη γέννα;
 
@ianos Αν υπαρχει ακομα η φωλια εγω θα εδινα περισσοτερο υλικο επιστρωσης! Αν εβλεπα οτι συνεχιζουν να το μαδανε παρολο που εβαζα υλικο θα το χωριζα και θα παρατηρουσα αν το ταιζουν! Αν οχι θα το ταιζα στο χερι.Επισης πρεπει αμεσα να βρεθει λυση για το ποδαρακι μπορει να υπαρχει ακομα το 1% για πιθανη βελτιωση,μετα τελειωσε θα μεινει ανηπηρο το ποδαρακι!
 
@giannisvlg δεν υπάρχουν άλλα αδελφάκια!Ήταν το μοναδικό που έσκασε!πως θα τα διαχωρίσω;δεν είναι σε ζευγαρώστρα!είναι σε μόνο μεγάλο...ένα ζευγάρι και το μωρό!
 
Back
Top