Αναπαραγωγή Πόσα αυγά γεννά η Ροζέλα, πότε κάθεται στη φωλιά και πότε βγουν τα μικρά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλημερα και καλη βδομαδα. Γεννησε ενα αυγο η ροζελα μου Παρασκευη στο πατο του κλουβιου. Εβαλα την φωλια που ειχα αγορασει πριν αρκετο καιρο (δεν την χρησιμοποιησα ποτε γιατι το ζευγαρι δεν τα βρηκε -ο πρωτος αρσενικος ηταν πολυ επιθετικος), εβαλα λιγο ροκανιδι και το αυγο μεσα. Δεν ηξερα αν θα μπει να κανει το επομενο στην φωλια ή αν θα γεννησει ξανα στο πατο. Χθες εκανε και το δευτερο στην φωλια.Βατεματα ειχα δει πολλες φορες αλλα δεν ειχα σκοπο να τα βαλω τωρα και ετσι δεν ασχοληθηκα περισσοτερο. Η θηλυκια εχει γινει αρκετα επιθετικη οσο αφορα την φωλια της και ετσι μετακινησα ολα (ταιστρες και ποτιστρες) στην αντιθετη πλευρα για να μπορω να τα αλλαζω καθημερινα χωρις φοβο :D.

Επειδη δεν βρισκω καποιες πληροφοριες γραφω μηπως ξερει καποιος. Δεν ηξερα αν γεννανε μια με μια αλλα εμαθα. Δεν ξερω "ποσα αυγα μπορει να γεννησουν", "ποτε περιπου καθεται η θηλυκια μονιμα;" "ποσες μερες θελουν να βγουν τα μικρα;" αν φυσικα ειναι γονιμα.
 
Με το καλό τα μωράκια σου Αριάδνη μου!
Πολύ όμορφα τα νέα σας.
Έχει αρκετό ασβέστιο η θηλυκιά;
Γεννάνε περίπου 5 με 7 αυγά και η επώαση διαρκεί 21 μέρες.
Οπότε έχουμε καιρό.
Τώρα έχει 2 αυγά;
 
Μολις ειδα το πρωτο αυγο εβαλα στο νερο ασβεστιο. Εχει σουπιοκοκκαλο μονιμα στο κλουβι. Εχουμε δυο τωρα. Νοομιζω οτι το πρωτο εχει μια τρυπιτσα. Δεν μπορω να πω με σιγουρια γιατι αυτη ειναι επιθετικη οτα παω κοντα στην φωλια.
 
Αριάδνη δεδομένου ότι μένεις στην Κύπρο με πολύ καλές θερμοκρασίες ακόμη και τόσο νωρίς την άνοιξη, θα έλεγα ότι είναι ιδανικά τώρα που το αποφάσισαν τα πουλιά. Θυμάμαι κάτι 43άρια που μας έλεγες πέρσι ότι φτάνατε το καλοκαίρι και μόνο στην ιδέα λιποθυμούσα στην καρεκλα μου. :D
 
Δυστυχως πλεον ο καιρος ειναι πολυ παραλογος. Καλοκαιρι 41 και πανω και χειμωνα φετος υπο το μηδεν συνεχεια. Αυτη η περιοδο ειναι ιδανικη για ολους. Και για εμας (για την υγεια μας ε.. Ζευγαρωνουμε ολες τις εποχες και θερμοκρασιες 😛 ). Η θερμοκρασια τωρα ειναι 24. Ειχα σκοπο να ειχα μονο καναρινια τωρα για αναπαραγωγη. Και οχι πολλα ζευγαρια. Αλλα αφου αποφασισαν τα ιδια μακαρι ολα να πανε καλα. Και το πιο ωραιο ειναι ο αρσενικος με το κεφαλι μονιμα μεσα να την ταιζει.
 
Είμαστε στο 4ο αυγο. Αυριο λογικά θα κανει το 5ο. Έχω παρατηρήσει οτι μετα τις 11 το πρωι γεννα τα αυγα. Ειναι φυσιολογικό; Αν με το καλο βγουν τα. Μικρα μπορω να δινω αυγοτροφη καναρινιών;
 
Έχω παρατηρήσει οτι μετα τις 11 το πρωι γεννα τα αυγα. Ειναι φυσιολογικό;
Ναι μια χαρά!
Αν με το καλο βγουν τα. Μικρα μπορω να δινω αυγοτροφη καναρινιών;
Βέβαια μπορείς. Την έχεις δώσει από τώρα στους γονείς να γνωρίσουν την τροφή; Επίσης έχε κεχρί μίλλετ.
Με το καλό! 🙂
 
Οτι δινω στα καναρίνια το δινω και στις ροζελες. Επειδη δείχνουν να "ζηλεύουν" και έτσι εκαναν την ιδια διατροφή. Εννοω σε φρουτα, λαχανικά, αυγοτροφη. Οποτε την εχουν φαει πολλες φορες. Μιλλετ εχω. Δεν τους εχω δωσει ομως ποτε.
 
Το κακο ειναι πως τωρα μονο ο αρσενικός τρωει. κι αν αυτός δεν το δοκιμασει δεν θα το δίνουν στους νεοσσούς. Εννοω οτι αρσενικος ταιζει την θηλυκιά πλέον. Φυσικα οτι τους εχω βαλει το εφαγαν. Δεν μου έχουν κανει καποια ιδιοτροπια.
 
Το κακο ειναι πως τωρα μονο ο αρσενικός τρωει. κι αν αυτός δεν το δοκιμασει δεν θα το δίνουν στους νεοσσούς. Εννοω οτι αρσενικος ταιζει την θηλυκιά πλέον. Φυσικα οτι τους εχω βαλει το εφαγαν. Δεν μου έχουν κανει καποια ιδιοτροπια.
Αλλάζει πολύ η νοοτροπία τους όταν εχουν αυγά η μωρά. Κι εμένα δεν άγγιζαν την αυγοτροφή (δικιά μου με φρέσκο αυγό και κρέμα νεοσσών) κι όταν η θηλυκιά κάθισε για τα καλά να κλωσσησει ο αρσενικός άδειαζε όλο το μπολ μέσα στην ημέρα και την τάιζε. Όταν δε είχαν τα μωρά γέμιζα τα μπολ 2 φορές την ημέρα.
 
Παιδια καλησπέρα. Βλεπω φωτογραφίες που ανεβάζουν στο φβ με παπαγάλους μεγάλους και με τα μικρα τους. Εχω την εντύπωση πως η φωλια που εβαλα στις ροζελς μου ειναι μικρη.
 
Θα περνουσα φωτο.. Αλλα παω να μετρησω διαστασεις και να σας πω. Ναι ειναι μεγαλη αλλά νομίζω ειναι μικρη για ροζελες.. Δεν ειναι ανετη
 
Back
Top