Γενικά Πόσα είδη παπαγάλων ακόμα στην Ελλάδα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Κανοντας αναζητησεις για να βρω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουσα για τους ελευθερους ringneck της Ελλαδας εβρισκα μαρτυριες απο ατομα που ελεγαν οτι εχουν δει στην Γλυφαδα ζακο καποια ειδη μακαο στην Κηφισια και στο Χατζικυριακειο ιδρυμα παλαιοτερα κοκατιλ. Εσεις περα απο ρικνεκ τι αλλα ειδη εχετε δει;Εμεις παλια εδω ειχαμε αλεξανδρινους και ρικνεκ αλλα τωρα εχουμε μονο ρικνεκ. Ξερω οτι ειναι πολυσυζητημενο αυτο το θεμα ειδικα απο το φορουμ σας αλλα θ αμαρεσε πολυ να ακουσω μαρτυριες κι απο αλλα μελη και να κανουμε μια συζητηση γυρω απο ολο αυτο. (προσωπικα το βρησκω πολυ ενδιαφερον θεμα):)
misha.pblogs.gr/2008/11/papagaloi-apo-ta-tropika-dash-sthn-athhna-kai-se-smhnh.html
http://biologion.blogspot.com/2008/07/blog-post.html
http://www.gpeppas.gr/periodiko/p-1-1-08.html
 
Φωτη σμηνη που αναπαραγονται υπαρχουν σιγουρα απο ringneck και quaker που τα εχω δει με τα ματια μου καθως και φωλιες αυτων. Τωρα για τα υπολοιπα ειδη υπαρχουν πολλα ως δραπετες αλλα δεν εχω ακουσει για σμηνη. Εγω προσωπικα εχω δει και ζακο και Budgies ελευθερα αλλα μονα τους και προφανως ως δραπετες.
Συμφωνα με την Ελληνικη Ορνιθολογικη Εταιρια στο παρκο Α. Τριτσης και μονο εχουν καταγραφει τα ακολουθα

162 Nymphicus hollandicus Cockatiel
163 Psitacula eupatria Alexandrine Parakeet
Διαβασα και το link σου που λεει για σμηνη cockatiels αλλα δεν θα το πιστεψω παρα μονο αν το δω ή μας τα πει καποιος εγγυρος γιατι κατα καιρους εχω ακουσει τα απιστευτα ακομα και απο μεγαλοδημοσιαγραφους, οτι δλδ η Αθηνα εχει γεμισει με τεραστιους πρασινους παπαγαλους σαν αυτον που εχει ο Τριανταφυλοπουλος στην εκπομπη του και βγειτε να τους πιασετε να γινεται πλουσιοι(!). Αυτο το τελευταιο οντως υποθηκε στον αερα απο "σοβαρους" δημοσιογραφους.
 
Προσωπικα εμενα αυτο φανταζει στο μυαλο μου πολυ ωραιο. Κι εγω περα απο ρικνεκ δενε χω δει κατι αλλο.Αν και αυτοι που εβλεπα στο παρελθον εχουν ψιλοεξαφανιστει. Καποτε εξω απο το σπιτι μου στους ευκαλυπτους αρχοντουσαν μεγαλα σμηνη αλλα τωρα ερχονται μεχρι 6 πουλια το πολυ.

Οδυσσεα για αυτο που λες πραγματικα δεν το χω δει στον Τριανταφυλοπουλο αλλα αμα το πε... Ο θεος βοηθος.
 
Δεν ειπα οτι το ειπε ο Τριανταφυλοπουλος. Το ειπε ο Σταυροπουλος, στην εκπομπη που κανει με τον Βερυκιο το πρωι στο ραδιοφωνο του ΣΚΑΙ, για τον macaw της εκπομπης Ζουγκλα αναφερομενος ομως προφανως στα αγρια ringnecks.
 
Back
Top