Γενικά Πόσα χρόνια ζουν τα καναρίνια-παπαγαλάκια;

arhiatros

PB New Member
Εγγραφή
10 Φεβ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Μέχρι ποια ηλικία μπορούν να φθάσουν τα καναρίνια και τα παπαγαλάκια; Και μέχρι ποια ηλικία μπορούν να αναπαράγονται;
Υπάρχει ράτσα καναρινιών που να είναι πιο ανθεκτική και να ζει περισσότερο;
 
Για τα παπαγαλακια δε γνωριζω αλλα ενα καναρινακι το οποιο τρωει σωστα και καθαριζεται μπορει να ζησει απο 10-15 χρονια
 
Το δικο μου καναρινι ειχε κλεισει τα 10 οταν πεθανε και μου ειχανε πει οτι ηταν πολυ μεγαλο και συνηθως δε ζουνε τοσο. Ειχα διαβασει καπου οτι ζουνε απο 8-11 χρονια. Οι υπολοιποι που ασχολουνται με τα καναρινια πολυ περισσοτερο απο εμενα ισως σε βοηθησουν περισσοτερο.

Τα παπαγαλακια ζουνε λιγο περισσοτερο δηλ. 12-15 χρονια αν θυμαμαι καλα. Ειχα διαβασει και για καποια που φτασανε τα 18! Τα παπαγαλακια μενουν ζευγαρια για ολη τους τη ζωη και δεν χρειαζεται να χωρισεις το ζευγαρι οταν δεν θελεις αλλα αυγα απλως βγαζεις τη φωλια. Αν σκοπευεις να αγορασεις παπαγαλακια αποψη μου ειναι να αγορασεις μικρα σε ηλικια και αν ειναι δυνατον να βρεις καποια που μολις αρχισανε και τρωνε μονα τους χωρις συπληρωμα. Θα ειναι πολυ ευκολο να εξημερωθουνε και να μαθουνε πραγματα ακομα και να πιασει καναδυο λεξεις το αρσενικο. Για να καταλαβεις αν ενα παπαγαλακι ειναι μωρο η σου λενε αλλα αντ' αλλων κοιτας τις ρηγες στο κεφαλι του. Οταν οι ρηγες ξεκινανε απο μπροστα απο το μετωπο και ειναι εντονες ειναι οντως μικρο. Μετα την ηλικια των 4 μηνων το μετωπο αρχιζει και καθαριζει και ασπριζει απο το ραμφος προς τα πισω και οι ρηγες σιγα σιγα εξαφανιζονται. (αν παρεις κατασπρο η κατακιτρινο αυτα δεν εχουν ρηγες και δεν θα ξερεις)Επισης τα ματια τους μεχρι 4 μηνων ειναι καταμαυρα. (εκτος παλι απο τα albino=καταλευκα και τα lutino=κατακιτρινα που εχουν κοκκινα απο μωρα.) Βαζω και αυτο το λινκ σε περιπτωση που σε βοηθησει... budgietalk.com/choosing.html#juvoradult


Εννοειται πως οι ηλικιες αυτες αναφερονται σε πουλια που ζουνε μεσα σε σπιτια και λαμβανουν την απαραιτητη φροντιδα.
 
Τα καναρινια ζουν γυρω στα 10-15 χρονια εχω διαβασει και σε βιβλιο οτι καποιος ειχε καναρινι 20χρονων μαλλον θα ηταν εξαιρεση.
 
Τα παπαγαλακια και κυριως τα Lovebirds ζουνε οπως εχω διαβασει αρκετες φορες σε εγκυκλοπαιδιες και internet περιπου 15 χρονια.
 
τα καναρινια ζουν απο 10 μεχρι 15 χρονια με σωστη φροντιδα και τα παπαγαλακια μεχρι αναλογος το ειδος τα μικρα παπαγαλακια ζουν και αυτα μεχρι 15 χρονια.
 
Back
Top