Γενικά Πόσες λέξεις λέει ο αφρικάνικος γκρίζος παπαγάλος σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEOPAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEOPAS

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2008
Μηνύματα
251
Πόλη
Αθήνα
γεια σε ολους,

Όπως όλοι ξερουμε ο ζακο/α. Γ. Π. ειναι ένας απο τους καλύτερους μιμους, γιατι οχι μονο μιλαει αλλα μπορει και να κανει διαφορους ηχους.

ο δικος σας ποσες λεξεις μιλαει και κανει ηχους; Εχω ακουσει μετα απο 1 χρονου μιλαει και μιμειται ηχους
 
εμενα ειναι 2 χρονων και λεει
φιλαρακο-σ αγαπω- μ αγαπας;-τι κανεις;-κακο-παρακαλω;(οταν κτυπα το τηλ)-*******-πουλι-ελα-παμε-ντουζακι-και καποιες αλλες ακομα που
μου διαφευγουν
το περιεργο ειναι πως πολλες φορες κανει μικρες προτασεις και σου δινει
να καταλαβεις τι θελει.. Πχ.. Αμα τον πειραξεις..σου λεει κακο.. Και αμα
επιμεινεις σε λεει μακακα..
 
10-12 Μηνών μιλάνε αν και κάποτε περισσότερο και με εκπάιδευση.. Εδώ θα βρεις πολλά για αυτούς!
 
εμενα ειναι 11 μηνων και απο 8 μηνων αρχισε να μιλαει και τωρα λεει το ονομα του, μαμα, ελα μητσοκαι καποιες ασχημες λεξεις που τις εμαθε ο αδερφος μου.
 
η δικιά μου για ζακό μαλον είναι κωφάλαλη. Μόνο 4 λέξεις και την μισή ημέρα λέει μόνο ΝΙΚΟΟΟ! Εμένα η πλάκα είναι ότι με λένε στέργιο αλλά δεν λέει να το μάθει.
 
Ευχαριστω Μαρία και Ροζι, αλλα ρε greveniwtis με κουφανες! Ειναι ζακο, μιλαει μονο 4 λεξεις και δεν φτανει αυτο, λεει και λαθος ονομα... Τελος παντων σημασια εχει που αγαπιοσαστε - να την χαιρεσαι!
 
Παντως να επισημανω πως η ομιλια ειναι το λιγοτερο απ αυτα
που ενα ζακο μπορει να σου δωσει...υπαρχουν ζακο που δε μιλανε καθολου.. Αλλα που χρονια δε μιλαγανε και ξαφνικά αρχιζουν να αραδιαζουν τα μυρια οσα, αλλα ειναι τοσο γλυκα και αγαπησιαρικα πουλια που χαλαλι τους
 
:sorry που θα βγω t:αλλά δε μπορώ να μην πω ότι ο Greveniwtis - Στέργιος έχει κάνει το πιό δύσκολο κατόρθωμα, κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα, σχεδόν θαύμα, με την υγεία του μωρού του! Ας κάνει τον κόπο να παραθέσει το άρθρο του με τη ζωούλα της billys!
 
Ο δικός μου λέει:
Γειά σου - τι κάνεις - καλά είσαι;
Κόκο (το όνομά του φυσικά)
Θέλεις νερό? - Θέλεις ξυλάκι;
Ψιτ, Ψιτ, ψιτ...
Ξύσω - Καλός - Φυστίκι - Φιλάκι (Ματς, μουτς)

Και άλλα τώρα δεν μου 'ρχονται,
αλλά καμιά φορά λέει και προτάσεις ολόκληρες,
απλά δεν ακούγετε καλά, είναι λίγο ντροπαλός και κρύβετε όταν μηλάει συνήθως.
Κάπιες φορές όταν θέλει κάτι το ζητάει επί λέξη.

Αυτά:)
 
φαντάζομαι μαράκι ότι εννοείς την ιστορία περί πτεροφαγίας η οποία ανήκει σε άλλο πουλι που είχα και όχι στην billy. εκείνος ήτανε ο Πλάτωνας ένα άγρια πιασμένο πουλί με πολλά βάσανα που τώρα χέρεται την κούκου ενός φίλου μου μιας και γίνανε ζευγάρι. η billy είναι στην κατοχή μου 2 χρόνια και είχαμε μόνο το πρόβλημα της χρόνιας πνευμονίας να αντιμετωπίσουμε σε ένα πουλι 21 ετών... Εαν θελεις μπορώ να πω την ίστορία, απλά πές μου για ποιο πουλί λες.
 
Για την ομιλία και του Πλάτωνα αλλά και της billys εδώ! Τα σχετικά με την πνευμονία της, αλλά & την πτεροφαγία του Πλάτωνα, στο φόρουμ Τραυματισμοί - Ασθένεις παπαγάλων, αφ'ενός μεν θα βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, αφ'ετέρου θα συμβάλλουν στην ενημέρωση όλων! Περιμένουμε!
 
Η Σεβαχ ειναι 2,5 ετων. Αρχισε να μιλαει απο 10-11 μηνων. Λεει το ονομα της, που μενει, και πολλες φρασεις, οπως" να σου δωσω ενα φιλακι - ο μπαμπας μου ειναι ο Πετρος - σ αγαπαω Πετρο,- εισαι το μωρο μου,- καλος τον νε,- Σαντι [σκυλος] ελα δω, -Σαντι σκασε,- καλα εισαι μακακας; - ναι λεγεται παρακαλω [τηλεφωνο],- θα μου δωσεις μεζε; και πολλα αλλα που δεν θυμαμαι. Επισης σφυριζει πολλους σκοπους " happy birthay- η γεφυρα του ποταμου Κβαι,- αγαπω μια πιτσιρικα, και αλλους. Ειναι μοναδικα πουλια αλλα θελουν αγαπη και συνεχη επικοινωνια.
anafgr17ca8.gif
 
Back
Top