Ασθένειες Πόσες μέρες κρατάει ο ιός της ευλογιάς στα καναρίνια;

Γιάννης John

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2022
Μηνύματα
34
Πόλη
Ελλάδα
Καλησπέρα σας μήπως γνωρίζει καποιος πόσες μέρες κρατάει ο ιός της ευλογιάς στα καναρίνια;
 
Σταύρο ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Εμένα ένα πουλάκι κολησε εννοώ πόσες μέρες θέλει ο ιός για να εξαφανιστεί από πάνω του δηλαδή πότε θα είναι ασφαλές για να το ξαναεπιστρεψω με τα άλλα. Ευχαριστώ
 
@Γιάννης John καλησπέρα,δεν θέλω να σε απογωητεψω αλλά το πουλάκι θα το βάλεις σε μόνιμη Καραντίνα δεν θα το ζευγάρισεις και αν είναι αρσενικό μόνο θα το ακούς να τραγουδάει,αν επιζειση έχασα όλα τα πουλιά μου στην φετινή έξαρση ευλογιάς θα το σκεφτώ πολύ να ξανακάνω , φέτος χτυπά στα πόδια.καλο βράδυ.
 
Καλησπέρα.

πόσες μέρες θέλει ο ιός για να εξαφανιστεί από πάνω του
Ακόμα και όταν εξαφανιστούν τα σημάδια της ευλογιάς (ογκίδια στα βλέφαρα η στα πόδια) το πουλάκι θα παραμείνει φορέας της νόσου για όλη του την ζωή.
πότε θα είναι ασφαλές για να το ξαναεπιστρεψω με τα άλλα.
Όπως καταλαβαίνεις από τα παραπάνω η απάντηση είναι ''ποτέ'', το πουλάκι θα πρέπει να ζει μόνο του σε ατομικό κλουβί και δεν θα πρέπει να μπει σε αναπαραγωγή γιατί θα μεταφέρει το ιό και στο ζευγάρι του και στα μικρά που θα ταΐσει.

 
....και κάτι ακόμα....επειδή δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πότε η συγκέντρωση του ιού στον οργανισμό του πουλιού είναι ικανή να μεταφερθεί μέσω κουνουπιού σε άλλα πουλιά, το συγκεκριμένο πουλί, καλό θα ήταν να βρίσκεται όλον τον χρόνο (ή τέλος πάντων όσο υπάρχουν κουνούπια, δλδ χονδρικά όσο η θερμοκρασία είναι 15 βαθμοί και άνω) με περίβλημα κουνουπιέρας (τούλι) ώστε να μην είναι ικανό να μεταδώσει τον Ιό και επίσης ασφαλές θα ήταν ο καθαρισμός του κλουβιού του και των δικών του σύνεργων (ταΐστρες, ποτίστρες, κλαδάκια κλπ) να γίνεται τελευταίος σε σχέση με τα άλλα κλουβιά.
 
Back
Top