Διατροφή Πόσες μέρες κρατάτε τους σπόρους στην ταΐστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dRain
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dRain

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
30
Πόλη
Καλλιθέα
Καλημέρα
Ισως είναι χαζή η ερώτηση αλλά δεν πειράζει!
Όλα τα χρόνια που έχω καναρίνια, κάθε μέρα τους βάζω μια ποσοτητα τροφής το πρωί (λίγο παραπάνω από όσο τρώνε μέσα στη μέρα) και αλλάζω το νερό τους.
Τώρα υπάρχει έλλειψη χρόνου και θέλω να μειώσω το χρόνο της διαδικασίας αυτής κάθε πρωί μέχρι να ισορροπήσω ξανά.
Δοκίμαζα λοιπόν εδώ και καιρό διάφορες ταιστρες εξωτερικές (οικονομίας) τις γνωστές με τις τρύπες. Βρήκαν τρόπο να ρίχνουν όλη την τροφή έξω χωρίς να την τρώνε.
Μετά είπα να γεμίσω τις κλασσικές ταιστρες όσο πάρει και να δω πόσο διαρκεί έτσι για πείραμα ελέγχοντας πάντα αν τρώνε η όχι.
Είναι δυνατόν να κρατάει μια βδομάδα και βάλε η τροφή και να έχουν μείνει ακόμα σπόρια;
Ξέρω ότι είναι κακό για την τροφη να μένει τόσο καιρό εκτεθειμένη, απλά είπα για μια φορά να δω τι γίνεται ώστε να είμαι σίγουρος.
Εσείς πόσες μέρες την κρατάτε;
 
Οι ταΐστρες οικονομίας δουλεύουν καλά αν τα σπορικά είναι καλής ποιότητας. Οταν βλέπεις άσπαστους σπόρους και σκορπισμένους σ' αυτές τις ταΐστρες, σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα με τα σπορικά. Τα σπορικά περνάνε απο 40 κύματα μέχρι να φτάσουν στην ταίστρα. Το χθεσινό καλό , μπορεί σήμερα να είναι για πέταμα.Η καλή μάρκα δεν εξασφαλίζει πάντα την καλή ποιότητα. Πόσο μάλλον οι αμφιλεγόμενες. Πάντα τα μάτια ανοικτά. Ελεγχος της κατανάλωσης των σπόρων και πάντα έλεγχος των πουλιών στο χέρι σε λογικά χρονικά διαστήματα. Οι σπόροι διατηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα τάγιστρα , σε νορμάλ συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
 
Manitoba παίρνω. Την έχω για καλή υποτίθεται! Πότε δεν έχω βάλει χύμα.
Μου κάνει εντύπωση που στις κανονικές τρώνε κανονικά και δε σκορπάνε ασπαστα, ενώ στις οικονομίας γίνεται χαμός.
Άρα από την εμπειρία σας βάσει κατανάλωσης ενός καναρινιου, μπορεί να έχει λογική η βδομάδα;
 
Αύξηση του χρόνου παραμονής του σπόρου σε εξωτερικές συνθήκες, συνεπάγεται αύξηση της αλλοίωσης αυτού. Επομένως, όσο πιο συχνά τροφοδοτείται η ταΐστρα, τόσο καλύτερα. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση απουσίας, κάποιοι αναγκαστικά αφήνουν ταΐστρες γεμάτες επί αρκετές ημέρες, προκειμένου τα πτηνά να μην μείνουν νηστικά.
Τα παραπάνω φυσικά εξυπακούονται. Σε αυτό που θα ήθελα να σταθούμε είναι στην αποφυγή υγρασίας στους σπόρους. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, κρατάμε τις ταΐστρες όσο το δυνατό πιο απομακρυσμένες από τις ποτίστρες και τις αφαιρούμε καθ' όλο το διάστημα στο οποίο βάζουμε μπανιέρα.
 
Άρα από την εμπειρία σας βάσει κατανάλωσης ενός καναρινιου, μπορεί να έχει λογική η βδομάδα;
Δηλαδή θέλεις οπωσδήποτε ενα αριθμητικό όριο ; Πως να έχεις απάντηση σ' αυτό αφού δεν ξέρω ποιά είναι η ημερομηνία παραγωγής του μείγματος, απο πού αγοράζεις σπορικά, ποιές συνθήκες παραλαβής και φύλαξης υπάρχουν εκεί, πως τους διατηρείς εσύ και σε τί περιβάλλον ζουν τα πουλιά σου ; Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι να έχει παρατηρητικότητα, και να κάνει συχνούς ελέγχους όπως εξήγησα πιο πρίν.
 
και τις αφαιρούμε καθ' όλο το διάστημα στο οποίο βάζουμε μπανιέρα.
Αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Ευχαριστώ για την πληροφορία.
Δηλαδή θέλεις οπωσδήποτε ενα αριθμητικό όριο ;
Με τη στενή έννοια του όρου, όχι.
Με την ευρύτερη έννοια, ναι, ένα αριθμητικό όριο εμπειρικό θα με βοηθούσε αρκετά.
Θα εμπιστευτω πολύ περισσότερο κάτι που θα μου πείτε εσείς, από τον Χ,Ψ άσχετο σε κάποιο pet shop.
Από την άλλη αντιλαμβάνομαι ότι μια απάντηση δεν εινάι τόσο απλη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όμως για αυτό ήθελα να μαζέψω γνώμες και ξεκίνησα το θέμα.
 
καλησπέρα
αν γεμίσεις τις ταΐστρες μετά από μια δυο μέρες θα έχουν τα τσόφλια από τους σπόρους οπότε και πάλι θα πρέπει να τα βγάλεις για να τα ξεχωρίσεις και να τα φυσηξεις γιατί αν τα αφήσεις πάλι τα πουλιά δεν θα τρώνε...
οι ταΐστρες οικονομίας δουλεύουν μήπως δεν έχεις πάρει το κατάλληλο άνοιγμα για τα πουλιά που έχεις;
 
Χρονικο οριο δεν μπορει να σου δωσει κανεις,κάτι τέτοιο θα ηταν ανεύθυνο.

Τις πραγματικες συνθηκες της εκτροφης σου τις γνωριζεις μονο εσυ και ειναι υποκειμενικές για τον καθενα μας.
 
Back
Top