Διατροφή Πόσες μέρες μετά τη γέννηση των νεοσσών δίνουμε αυγοτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zefyri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zefyri

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
72
Πόλη
Αθήνα
Φίλοι μου έχω πραγματικά μπερδευτεί! Κάποιοι υποστηρίζουν πως την αυγοτροφή εμπορίου ή το αυγό πρέπει να το βάζουμε στο κλουβί αμέσως μόλις γεννηθούν οι νεοσσοί και το δικαιολογούν λέγοντας πως έτσι δυναμώνει η μάνα και ταίζει καλύτερα τα μικρά! Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που ισχυρίζονται πως την αυγοτροφή ή το αυγό πρέπει να τα δίνουμε μετά την τρίτη ημέρα της γέννησης των νεοσσών; Τι απότα δύο ισχύει και γιατί παρατηρείται αυτή η διαφοροποίηση;
 
H αυγοτροφη πρεπει να υπαρχει καθημερινα στην κλουβα απο τη στιγμη που βγουν οι νεοσσοι απο τα αυγα τους, η αυγοτροφη γι αυτο λεγεται και τροφη αναπαραγωγης επειδη δινετε στα πουλια για την αναπτυξη των νεοσσων
 
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Φαντάζομαι ότι μπορεί να έχει σαν βάση ότι θα ταΐζει λιγότερο η μάνα μέχρι να βγουν όλοι οι νεοσσοί από τα αυγά και δεν θα αναπτυχθούν τόσο οι πρώτοι νεοσσοί. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Από την πρώτη στιγμή της ζωής τους οι νεοσσοί χρειάζονται τάισμα και η αυγοτροφή είναι που βοηθάει τη μάνα να ταΐσει (προσφέρει Πρωτεΐνες για την ανάπτυξη των μικρών). Από τον πρώτο νεοσσό επιβάλεται να υπάρχει αυγοτροφή στο κλουβί πάντα.
 
Έψαξα και βρηκα πως αυτοί που ισχυρίζονται ότι τις τρεις πρώτες ημέρες που γεννιούνται οι νεοσσοί δεν πρέπει να χορηγούμε αυγοτροφή ή αυγό εκτιμούν πως έτσι η θηλυκιά θα μπορέσει να αδυνατήσει λίγο επιδή 15 μέρες ήταν καθισμένη στη φωλιά. Μάλιστα σημειώνουν πως τις 3 αυτές ημέρες οι νεοσσοί τρέφονται από υγρά που εγκρίνει η μανα! Φυσικά μπερδεύτηκα εκ νέου!
 
Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο γιατί το διάστημα που κάθεται η μάνα η διατροφή της είναι λιτή χωρίς αυγοτροφή. Έχουν δίκιο για το μητρικό "γάλα" όπως το ξέρω εγώ αλλά αυτό δεν αρκεί για να θρέψει 2-5 νεοσσούς που είναι συνήθως η κάθε γέννα. Το αυγό την ενισχύει με πρωτεΐνες. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ πουλί να παχαίνει κατά την αναπαραγωγή. Ίσα ίσα αν κάνει πολλά μικρά σε κάθε γέννα στο τέλος αδυνατίζει!
 
Το μητρικό "γάλα" είναι η τροφή των πρώτων ωρών,όχι ημερών.
Η μαλακή αυγοτροφή είναι απαραίτητη.
 
η αυγοτροφη ειναι απαρετητη πριν την γεννα για να ειναι τα αυγα γερα και μετα για να δυναμωση η καναρα απο την (αδυναμια) που εχει και για τους νεοσους πρωτεινες.
 
Κατά την διάρκεια της επώασης η αυγοτροφή πρέπει
να κόβεται όπως βέβαια και όλα τα πρόσθετα.
Αφ'ενός για να μήν παχαίνει το θηλυκό,
αφ' ετέρου για να μην του δημιουργούνται επιθυμίες,
για γρήγορο επανα-ζευγάρωμα, και παρατάει τους νεοσσούς,
πριν φθάσουν σε ηλικία απογαλακτισμού.
 
Καταρχήν να μην μπερδεύουμε τις αυγοτροφές του εμπορίου με τα αυγά. Οι αυγοτροφές του εμπορίου εκτός από αυγο περιέχουν διάφορα ‘’σκουπίδια’’ -υπολείμματα από προϊόντα ζαχαροπλαστικής, όπως ζάχαρη και διογκοτικές ύλες.

Οι σοβαρές εταιρίες αυγοτροφών, αναγραφούν στην συσκευασία του προϊόντος, να μην χορηγείται το προϊόν την πρώτη μέρα της ζωής του νεοσσού. Για να αναγκάζονται να το γράψουν… κάποιος λόγος θα υπάρχει. Εγώ το αποφεύγω αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω παρατηρήσει στο παρελθόν κάποιο πρόβλημα.

Δεν πιστεύω όμως ότι με το αυγο υπάρχει πρόβλημα.

Ένας φυσιολογικός και δυνατός νεοσσός δεν χρειάζεται τροφή την πρώτη μέρα της ζωής του αφού γεννιέται με τον πρόλοβο γεμάτο από το τελευταίο του γεύμα μέσα στο αυγο.
 
Aπ οτι ξερετε η αυγοτροφη εναι κιτρινη. Πριν λιγες μερες αγορασα κοκκινη. Μου ειπαν ειναι για να περνει χρωμα το πουλακι. Το ξερετε εσεις αυτο;
 
Πες μας τη μάρκα της αβγοτροφής (πλήρη στοιχεία) για να σου πούμε τι ακριβώς αγόρασες :)
 
kimi είπε:
Μαρκα; Την πηρα χυμα
Τότε ό,τι και να σου είπαν δεν ευσταθεί διότι θα μπορούσε να ισχυριστεί οτιδήποτε θέλει κανείς για μια ουσία που υπάρχει σε ένα διαφανές σακουλάκι, από τη στιγμή που δε γνωρίζει ούτε καν ο ίδιος τι ακριβώς περιέχει. :)
 
Ευχαριστω. Θα ψωνιζω πντα χυμα τροφες για τα πουλακια.
 
Μάλλον το αντίθετο θα πρέπει να κάνεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά σε αυγοτροφή, βιταμίνες κλπ.
 
Back
Top