Αναπαραγωγή Πόσες μέρες να αφήσω την κανάρα να κλωσσήσει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Επειδή έφτασε η ώρα(σε 2-3 μερες) να χωρίσω τα μικρά από τη μαμά τους. Ειναι από 28-32 ημερών και θελω να ρωτήσω αν μπορω να τους βγάλω έξω. Τους έχω σε εσωτερικό χώρο. Και ένας λόγος που βιάζομαι είναι μήπως έτσι η καναρα βγει από τη φωλιά με τα πλαστικά αυγα χάνοντας το ενδιαφέρον με την αλλαγή περιβάλλοντος. Πάντως, πρέπει να εχει καταλάβει ότι κάποιο παιχνίδι της έπαιξα γιατί κάθεται μεν πάνω τους αλλά κοιτάει τα αυγα συνέχεια. Κάτι ακόμα. Με συμβούλεψαν από μαγαζί για pet να την αφήσω μέχρι 15 μερες να κλωσσσαει τα ψεύτικα γιατί αν της τα πάρω άμεσα, λεει, θα κάνει κι άλλα. Ισχύει η να της αφαιρέσω νωρίτερα?
 
Ειναι από 28-32 ημερών και θελω να ρωτήσω αν μπορω να τους βγάλω έξω
Ναι μπορείς χωρίς πρόβλημα να τα βγάλεις. Δεν θα ενοχληθεί κάνεις.

Με συμβούλεψαν από μαγαζί για pet να την αφήσω μέχρι 15 μερες να κλωσσσαει τα ψεύτικα γιατί αν της τα πάρω άμεσα, λεει, θα κάνει κι άλλα. Ισχύει η να της αφαιρέσω νωρίτερα?
Ισχύει. Αν δει τη φωλιά άδεια θα ξεκινήσει καινούργιο αναπαραγωγικό κύκλο. Άφησέ την να κλωσάει τα ψεύτικα ώστε να παρατείνεις το χρόνο μέχρι να μικρύνει κάπως η μέρα για να πέσουν οι ορμόνες της.
 
Με συμβούλεψαν από μαγαζί για pet να την αφήσω μέχρι 15 μερες να κλωσσσαει τα ψεύτικα γιατί αν της τα πάρω άμεσα, λεει, θα κάνει κι άλλα. Ισχύει η να της αφαιρέσω νωρίτερα?
Όταν τα μικρά μεταφερθούν στο δικό τους κλουβί μπορείς από την επόμενη ημέρα να αρχίσεις να αφαιρείς ένα αυγό την ημέρα, την ημέρα που θα αφαιρέσεις το τελευταίο αυγό θα αφαιρέσεις και την φωλιά.
Η αλλαγή θέσης του κλουβιού θα την βοηθήσει να βγει από την φάση της αναπαραγωγής, όπως επίσης και η πιο λιτή διατροφή (αυγοτροφή σε μικρή ποσότητα και αραιά διαστήματα).
Δίνε και πρωινό μπανάκι για να αρχίσει να περιποιείται τα φτερά της.
 
.όπως επίσης και η πιο λιτή διατροφή (αυγοτροφή σε μικρή ποσότητα και αραιά διαστήματα).
Aυτό, μόνον αν το πουλάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αργοπορεί η αλλαγή πτερώματος.
 
Aυτό, μόνον αν το πουλάκι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αργοπορεί η αλλαγή πτερώματος.
Εχει ηδη ξεκινησει η πτεροροια και στην καναρα και στον καναρο. Απλα ειναι ηπια, ακομα.
 
Μια ακόμα ερώτηση. Τους χωρησα σήμερα απόγευμα αντί για αύριο που ήταν η 30η μερα για το μικρότερο. Θα τα προσέχω όσο είμαι σπίτι. Τα μικρά όμως, δείχνουν να θέλουν να κάνουν μπάνιο. Βλέπουν τους γονεις τους στα αλλά κλουβιά και προσπαθούν να τους μιμηθούν με το νερό από το ποτηράκι. Να τους βάλω μπανιεριτσα τις επόμενες μέρες? Η είναι πολυ νωρίς.
 
Να τους βάλω μπανιεριτσα τις επόμενες μέρες?
Να βάλεις, από αύριο μπορείς να βάζεις καθημερινά πρωινές ώρες και να την αφήνεις για 20 λεπτά, μην τρομάξεις αν δεις να τσακώνονται για το ποιο θα κάνει πρώτο βουτιά.
 
Τελικά η αλλαγή περιβάλλοντος έκανε την καναρα να χάσει τελείως το ενδιαφέρον της για τα αυγα. Από το απόγευμα δεν έχει κάτσει καθόλου στη φωλιά ούτε καν τώρα το βράδυ. Να αφαιρεσω αύριο την φωλιά η να το καθυστερήσω?
 
Back
Top