Αναπαραγωγή Πόσες μέρες να την αφήσω με τα ψεύτικα αυγά;

Giorgos_T_A

PB New Member
Εγγραφή
14 Φεβ 2019
Μηνύματα
57
Και μια ερώτηση. Η κοριτσάρα μου, έκανε ήδη δυο αυγουλάκια( τα έχω αντικαταστήσει με ψεύτικα)..όταν ''τελειώσει'' πόσες μέρες να την αφήσω με τα ψεύτικα αυγά;
Να τα αφαιρέσω όλα μαζί -μια και καλή- μαζί με την φωλιά; ..
ή σταδιακά ένα-ένα και στο τέλος την φωλιά;
 
Δλδ την επόμενη μέρα αφού γεννήσει και το τελευταίο αυγό..?
Άσε την κανάρα να κλωσήσει αρκετές μέρες τα ψεύτικα και μπορείς έπειτα να τα αφαιρείς ένα ένα ή και όλα μαζί, μέχρι να σηκωθεί.Φυσικά ο αρσενικός δεν πρέπει να είναι μέσα στο κλουβί όλο αυτό το διάστημα.
Ταυτόχρονα να έχεις μειώσει και τις πολλές διατροφικές παροχές.
Όλο αυτό για να προσομοιάζει σε κάτι μεταφράσιμο στον κόσμο των πτηνών και με μια δόση ομαλότητας,έτσι ώστε εσύ ή κάποιος άλλος του χρόνου, να μην έχει συμπεριφορές βγαλμένες απο τον πλανήτη Άρη.
 
Έτσι όμως η κανάρα δεν αρχίζει πάλι να μπαίνει στην αναπαραγωγικη διαδικασία ξανά η οποία δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ? Πιστεύω πώς είναι καλύτερα να τα αφαιρέσεις όλα μαζί για να ξεκουραστεί και η κανάρα πιο γρήγορα αλλά και για να μην την βάζεις σε άσκοπο κόπο. Προσωπικά δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα όταν κάνω την παραπάνω διαδικασία.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αφού τα μωρά είναι 21 ημερών και την διατροφή τους έχει αναλάβει ο κάναρος θα πρέπει να αφήσεις την κανάρα με τα ψεύτικα αυγά.
Όταν τα μικρά φτάσουν 30-35 ημερών και είσαι σίγουρος οτι τρέφονται μόνα τους τότε θα τα βάλεις σε άλλο κλουβί και θα απομακρύνεις και τον κάναρο σε δικό του κλουβί.
Όταν έχουν φύγει τα μικρά και ο κάναρος απο την ζευγαρώστρα ακολούθησε λιτή διατροφή στην κανάρα (σπόρους-λαχανικά)
Μέτρα 14 μέρες απο το τελευταίο αυγό που θα κάνει η κανάρα και άρχισε να αφαιρείς τα ψέυτικα, 1-2 κάθε μέρα, και στο τέλος αφαιρείς και την φωλιά.
Συνέχισε λιτή διατροφή στην κανάρα και βάζε καθημερινά μπανάκι (πρωινές ώρες) για να την βοηθήσεις να ξεπυρώσει.

Να χαίρεσαι τα μικρά σου και τους γονείς!
 
Back
Top