Πτερόρροια Πόσες μέρες πριν αρχίσουν να ρίχνουν πούπουλα τα καναρίνια σταματούν να κελαηδάνε;

dimitra1

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2024
Μηνύματα
20
πόσες μέρες πριν αρχίσουν να ρίχνουν πούπουλα σταματάνε να κελαηδάνε; απο τις 5-7 εβδομάδες που διαρκεί η πτεροροια πόσες είναι προετοιμασία και πόσες αλλάζουν φτερά; τα δικά σας καναρίνια φέτος με αυτές τις θερμοκρασίες του Ιουνίου έχουν σταματήσει να κελαηδάνε;
 
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στιγμή που θα σταματήσουν να κελαηδάνε τα καναρίνια.
Από τις αρχές του Ιουνίου και μετά, και μπαίνοντας στην πτερρόρια, που συνήθως ξεκινά από το δεύτερο μισό του καλοκαιριού, αρχίζουν σταδιακά να μειώνουν την ένταση και την συχνότητα που κελαηδάνε και σιγά σιγά σταματούν.
Έτσι γίνεται συνήθως.
Τα φτερά των καναρινιών αλλάζουν όλα και στην θέση τους βγαίνουν καινούργια με διάρκεια ζωής περίπου ενός έτους το καθένα έως την επόμενη πτερόρρια.


τα δικά σας καναρίνια φέτος με αυτές τις θερμοκρασίες του Ιουνίου έχουν σταματήσει να κελαηδάνε
Χθες είδα το πρώτο φτερό πτήσης στον πάτο από το κλουβί, μάλλον ξεκινήσαμε.
Νωρίς μου φαίνεται συνήθως αυτό γινόταν μετά από ένα μήνα προς τέλος Ιουλίου.
Ίσως να φταίει ο καιρός...
Ο δικός μου ακόμη κελαηδάει, απλώς όπως σου έγραψα και πιο πάνω με λιγότερη συχνότητα διάρκεια και ένταση.
 
@dimitra1 Υπάρχουν καναρίνια που κ την περίοδο της πτερόροιας δεν σταματάνε να τραγουδάνε. Όπως ο αγαπημένος μου ο Χρηστάρας του @ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7.(το λιγότερο είναι που τραγουδάει, το πουλάκι αυτό είναι καταπληκτικό. Φτου φτου 🧿) .
Το δικό μου καναρίνι ακόμα τραγουδάει κ στην διαπασών, ειδικά όταν τον έχω έξω στο μπαλκόνι δίπλα μου. Η καντάδα στα σπουργίτια πάει κ έρχεται.
Πριν λίγες μέρες κ σε εμένα @Vada καθώς περιποιόταν ένα ένα τα φτερά της μιας φτερούγας του, του έμεινε ένα φτερό στο στόμα. Νομίζω ότι κ εμείς ξεκινάμε σιγά σιγά την περίοδο της πτερόροιας.
Πάντως, μέχρι τώρα, ο Σοφοκλής μου όταν πέρναγε πτερόροια ούτε τραγούδαγε ούτε είχε όρεξη για παιχνίδια.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top