Αναπαραγωγή Πόσες φορές την εβδομάδα βάζουμε αυγοτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Με ενδιαφέρει να βρω μια σπιτική συνταγή αυγοτροφής αποκλειστικά για τις ανάγκες της πτερόροιας που θα μπούμε σε λίγο καιρό. Επίσης σε αυτή την περίοδο πόσες φορές την εβδομάδα θα πρέπει να του βάζουμε την αυγοτροφή;
 
πόσες φορές την εβδομάδα θα πρέπει να του βάζουμε την αυγοτροφή
Εξαρτάται από την κατάσταση και την περίοδο των πουλιών.
Για παράδειγμα αν έχουν μικρά στις φωλιές θα χρειαστεί ακόμη και δύο φορές την ημέρα.
Αν είναι σε ηρεμία μια φορά κάθε 10-15 μέρες.
Αν είναι σε πτερόρροια κάθε δεύτερη μέρα.
Αν είναι άρρωστο και θέλει βοήθεια κάθε μέρα...
Συνεπώς θα πρέπει να περιγράψεις την κατάσταση των πουλιών για να μπορούμε κι εμείς να απαντήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα.
 
Μια απο τις επικύνδινες(όσο κι'αν φαίνεται αθώα) ερωτήσεις. Απο αυτές που ζητούν στην ουσία, να κλιστεί σε μιαν απάντηση δυο γραμμών, όλη η γνώση για μια απο τις σημαντικότερες περιόδους της ζωής των πουλιών.
Απαντώ :) Εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. Πριν απ' όλα Α) απο το είδος της εκτροφής ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ- ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ
Β) Απο το είδος,την ποικιλία, τον σωματότυπο και εξ' αυτού τις ανάγκες των πουλιών Γ) Την ποιότητα της αυγοτροφής, που σημαίνει κατα κύριο λόγο, το ύψος των πρωτεϊνών και των υπόλοιπων αναγκαίων στοιχείων που περιέχει.
Μια φτωχή σε πρωτεΐνες αυγοτροφή (13-15 %) χρειάζεται καθημερινή χρήση και ίσως πέφτει και λίγη αν δεν περιλαμβάνει στην σύνθεσή της τα απαραίτητα για την περίοδο αμινοξέα. Χρειάζεται γενικότερα μελέτη στο Θέμα - περίοδος αλλαγής πτερώματος - στα βιταμινούχα πρόσθετα, στις αυγοτροφές που κυκλοφορούν και στην προσφορά της κάθε μιάς ξεχωριστά.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Εξαρτάται από την κατάσταση και την περίοδο των πουλιών...
Συνεπώς θα πρέπει να περιγράψεις την κατάσταση των πουλιών για να μπορούμε κι εμείς να απαντήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα.

Η κατάσταση που αναφέρομαι είναι αυτή:
.. αποκλειστικά για τις ανάγκες της πτερόροιας που θα μπούμε σε λίγο καιρό.

Ένα είναι το καναρίνι που έχω, υγιέστατο όπως φαίνεται και δεν σκοπεύω να το ζευγαρώσω. Απλά με ενδιαφέρει να του δώσω την καλύτερη διατροφή που μπορώ για να καλύψω τις ανάγκες της πτερόροιας. Διάβασα ήδη κάποια άρθρα, μεταξύ αυτών και αυτό
https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/
αλλά δεν καλύφθηκα πλήρως σε σχέση με το τι διατροφικές ανάγκες έχει το πουλί εκείνη την περίοδο και τι χρειάζεται να του δώσω.
Επίσης θα ήθελα να αποφύγω τις αυγοτροφές του εμπορίου κυρίως λόγω των όσων διάβασα εδώ https://community.petbirds.gr/tags/eggfood-recipes/
 
αλλά δεν καλύφθηκα πλήρως σε σχέση με το τι διατροφικές ανάγκες έχει το πουλί εκείνη την περίοδο και τι χρειάζεται να του δώσω.
Η πτερόρροια είναι μια εποχή αρκετά δύσκολη για τα πουλιά και με μεγάλες απαιτήσεις από τον οργανισμό τους.
Δυο τρεις φορές την εβδομάδα αυγοτροφή θα δώσει πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη, ένα πλούσιο μείγμα θα δώσει την ενέργεια και μερικοί extra σπόροι όπως η περίλλα κλπ, θα δώσουν το κάτι παραπάνω στο πουλί.
Από κει και μετά τακτικό μπάνιο στο κλουβί νωρίς το πρωί, με προσεγμένη συχνότητα λαχανικά και χόρτα και ο φίλος σου θα είναι απόλυτα καλυμμένος για τα περισσότερα.

Επίσης θα ήθελα να αποφύγω τις αυγοτροφές του εμπορίου κυρίως λόγω των όσων διάβασα εδώ
Μια καλή και δοκιμασμένη επώνυμη αυγοτροφή δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τη σπιτική που για μένα είναι μεν φτιαγμένη με ποιο αγνά υλικά αλλά σε μη μετρήσιμα ενεργειακά και πρωτεϊνικά μεγέθη.
 
Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα με συνοδεία λαχανικών και είσαι οκ.
Βασικό στο μαδημα είναι το πουλάκι να μην μετακινείται και στρεσσαρεται
Να του βάζεις μπανιέρα, θα το ανακουφίζει.
Μαζί με την αυγοτροφη βάλτου και καμμιά πολυβιταμινη.
Δυστυχώς ή πτεροροια είναι λιιιγο δύσκολη εποχή για τα πουλιά και θέλουν προπάντων ηρεμία
 
Όσο για το μπάνιο παιδιά, ήδη από τώρα του τη βάζω τη μπανιέρα κάθε μέρα για κάνα δίωρο το πρωί και τρελαίνεται. Είχε και ο πατέρας μου αρκετά καναρίνια, αλλά τέτοια μακροβούτια και να γίνεται τόσο ολομούσκεμα, δεν το έχω ξαναδεί σε άλλο πουλί
 
Καλά κάνεις με την μπανιέρα αλλά δύο ώρες μέσα στο κλουβί είναι πολύ.
Τα πουλιά έχουν την συνήθεια να πίνουν από τις μπανιερες, κν κατά λάθος κουτσουλισει μέσα και μετά πιει εγκυμονεί κινδύνους να νοσήσουν

Νομίζω maximum μισαωρο είναι καλύτερα
 
Back
Top