Διατροφή Πόσες φορές την ημέρα να ταΐζω το 8 μηνών ρινγκνεκ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Σόφη
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Σόφη

PB New Member
Εγγραφή
17 Δεκ 2022
Μηνύματα
15
Πόλη
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Καλησπέρα σε όλους ! Έχω ένα ringneck 8 μηνων.ξερει κάποιος να μου πει πόσες φορές την ημέρα πρέπει να τον ταιζω ? Σίγουρα τον ταιζω μια αλλά ίσως κάποια στιγμή ξανά φωνάξει ! Τον ξανά ταιζω η πρέπει να τν αφήσω να μην κακομαθει ??? Ευχαριστώ!!!
 
Καλησπέρα σε όλους ! Έχω ένα ringneck 8 μηνων.ξερει κάποιος να μου πει πόσες φορές την ημέρα πρέπει να τον ταιζω ? Σίγουρα τον ταιζω μια αλλά ίσως κάποια στιγμή ξανά φωνάξει ! Τον ξανά ταιζω η πρέπει να τν αφήσω να μην κακομαθει ??? Ευχαριστώ!!!
Καλησπερα.
ειναι το ringneck που πηρες τον Σε[τεμβρη ? και ηταν ηδη ηδη 4 5 μηνων συμφωνα με το πετ shop
Τι σε κανει να νομιζεις οτι τωρα ειναι 8 μηνων ?


οταν λες τον ταιζεις μια φορα την ημερα τι εννοεις ακριβως? Του αφηνεις την ταιστρα με τους σπορους τουτο πρωι πχ για 2 ωρες και μετα την αφαιρεις μεχρι την επομενη το πρωι ? Ενδιαμεσα ειναι χωρις καμια προσβαση σε φαγητο? Ζυγιζεις την ταιστρα πριν και μετα και καταγραφεις ποση τροφη πηρε και ποιους σπορους ή ειναι σε pellets αποκλειστικα?

Ευχαριστω
 
Eαν το πουλάκι είναι όντως 8 μηνών και δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος κι αναφέρεσαι σε τάισμα με κρέμα και η 1 φορά την ημέρα πρέπει να σταματήσει. Το είδος αυτό απογαλακτίζεται αρκετά νωρίτερα. Δόκίμασε να τον αγνοείς όταν το ζητάει.
 
@φιλομαθης οχι δεν την ζυγίζω ... Κάθε πρωί του βάζω μια χούφτα φαϊ όμως όταν ξανά φωνάξει πχ τ απόγευμα δν έχει φάει όλα τ σπόρια μόνο αυτά που τ αρέσουν πιο πολύ ... Αν φωνάζει ασταμάτητα θα του προσθέσω πολύ λίγο ακόμα....
[automerge]1678043024[/automerge]
@Φοίβος είναι γεννημένος 170623 ωραία αυτό θα κάνω ...απλά φωνάζει πολύ κάνει αυτό τ κάλεσμα ! Άρα θα τ βάζω μια χούφτα και θα τον αφήνω μέχρι να φάει τα πάντα από την τροφή ???
[automerge]1678043273[/automerge]
@Σόφη όχι δεν αναφέρθηκα σ κρέμα ....του παίρνω τροφή κανονική συγκεκριμένα την rio !!!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Σόφη
Ειναι ευκολο ποιο ακριβως μιγμα της εταιρειας rio?
Η μετρηση με την χουφτα ειναι ανακριβης για διαφορους λογους.
Αυτα θα στα πουν οι εμπειροι απο παπαγαλους, αν και ειχα ringneck πολυ πολυ παλιοτερα, αν φωναζει και του δινεις δεν θα μπορουσε να το εκλαβει σαν επιβραβευση στην συμπεριφορα του? Φωναζω και μου δινουν φαγητο? Απλοικη σκεψη βεβαια αυτη που κανω
Επισης πως σου προεκυψε η διαδικασια να αφαιρεις πληρως την τροφη και να την επιστρεφεις την αλλη μερα (συνηθως) ? Και εκτος τους σπορους δεν τρωει τιποτα αλλο?
 
@φιλομαθης στην αρχή την έβγαζα μόλις έτρωγε κάποιος μου τ είχε πει αυτό τρ την αφήνω μέσα μέχρι να τ φαει όλο ...σωστά ίσως τ παίρνει σαν επιβράβευση απλά δεν ξέρω από παπαγάλους και δεν ξέρω πόσο πρέπει ν τρώνε κάθε πότε και τι ποσότητα .μέσα στην μέρα ναι αν φάω κάτι εγώ ίσως τ δώσω κάτι αλλά όχι πάντα πιο πολλές φορές κάποιο φρουτο η καμία πατάτα αλλά μικρή ποσότητα ίσα ίσα να τν ξεγελάσω.σμρα έφαγε μια φορά μια χούφτα τα έχει φάει όλα από μέσα .λογικά αύριο θα πεινάσει θεωρείς ότι καλό είναι να μην τ βάλω τροφή ? Να του βάλω μεθαύριο ???
 
Εγω προσωπικα δεν θα αφηνα χωρις καμια προσβαση σε φαγητο ενα ringneck για τοσες ωρες περιπου 24.
Προσωπικη μου αποψη.
Αλλο πραγμα να ξερω επακριβως ποση ποσοτητα του δινω αλλο να ξερω τι ακριβως του δινω και ποτε και αλλο να του στερω το φαγητο τελειως.Δεν θα του συμπεριφερομουν σαν σκυλο.
Ξερεις επακριβως τις αναγκες του ειδους και αν τους καλυπτεις σωστα ετσι και με αυτη την τροφη που επελεξες?
Φοβασαι να μην παχυνει? τον ζυγιζεις και το καταγραφεις ολους αυτους τους μηνες?
Πεταει ελευθερος στο σπιτι ωστε να καταναλωνει ενεργεια αλλα κυριως για να γυμναζεται?
Εγω σε αυτη την φαση εχω καναρινια.οκ. Το φαγητο τους ειναι σε αυγοθηκη. αλλα πρωι και βραδυ τσεκαρω συπληρωνω γεμιζω εκ νεου.Ξερω ποσο τρωνε περιπου το καθενα και τι προτιμησεις εχουν. Βεβαια αν καποιο βραδυ παραληφθει η διαδικασια και το επομενο πρωι λογω δουλειας ειναι ρισκο και μια φορα παραλιγο να παθω ζημια. Αλλα σκοπιμα να βγαλω την τροφη δεν το ρισκαρω.
Και παλι λεω ειναι η δικη μου αποψη αλλα δεν το εχω δει να αναφερεται σε καμια τροφη.Αντιθετως λενε ποση περιπου ειναι η ποσοτητα η ενδεδειγμενη ανα μερα για το ειδος για το οποιο προοριζεται η τροφη
Την ευθυνη του την εχεις μονο εσυ και κανενας αλλος.
@Φοίβος @Vada
Η παροχη τροφης μιας χουφτας με οτι αυτο σημαινε σε ποσοτητα, μια φορα την μερα και η αφαιρεση της για το υπολοιπο ειναι συνηθισμενη πρακτικη για ringnecks κατω του ετους? η γενικα για παπαγαλους τετοιου μεγεθους?
Απο οτι καταλαβαινω δεν βγαινουν οι σποροι και σε συστηματικη βαση καθημερινα να δινετε καποιο φρουτο λαχανικο η πρασιναδα ως εναλλακτικη.
 
@φιλομαθης, @Σόφη
Όλα τα πουλάκια που έχουμε στο σπίτι μας, όχι μόνο οι παπαγάλοι, θα πρέπει να έχουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στην τροφή καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.
Είναι λάθος να αποσύρουμε την τροφή τους.
@Σόφη
Δεν χρειάζονται πειράματα με το φαγητό τους.
Συμπλήρωσε καθημερινά το πρωί περίπου δύο κουταλιές της σούπας (20-30 gr) σπόρους για το ringneck σου, και μην ξεχνάς κάθε απόγευμα να φυσάς τους σπόρους για να φεύγουν οι φλούδες των σπόρων που έχουν καταναλωθεί.

παίρνω τροφή κανονική συγκεκριμένα την rio
Υπάρχουν και καλύτερα μείγματα σπόρων από την Rio.
Όπως της Versele laga, Deli nature, Vadigran, αποκλειστικά για Australian parakeets.
 
Τέλεια σας ευχαριστώ πολύ 😊
Δεν γνωρίζω πολλά οπότε μαθαίνω .σμρα τον ζύγισα είναι ακριβώς 100 γραμμάρια!!! Για τα ρινγκ νεκ λένε ότι πρέπει να κυμαίνονται 95-115 γραμμάρια !!!!σας ευχαριστώ πολύ 😊
 
Για το καλο του παπαγαλακου σου, αλλα και για να το χαιρεσαι υγιη πολλα χρονια,εχει πολλα πραγματα να μαθεις -διαβαζοντας ,ειτε απο το φορουμ εδω, η' και γενικοτερα απο το διαδικτυο. Κανει'ς δεν τα ξερει ολα εξ αρχη'ς.
 
@Σόφη 100 γρ. Είναι πολύ λίγο τα δικά μου είδη από 60 ημερών ζυγίζουν από 135γρ και πάνω και φτάνουν μέχρι τα 145γρ . Τώρα σου προτείνω ένα καλό μείγμα σπόρων αν έχει και πελλετ μέσα οκ αλλά σκέτα πελλετ σε καμία περίπτωση και τιν εμπλουτίσεις με καρυδια αμύγδαλα φιστίκια μαυρες σταφιδες αρωνια και σπάνια με ξερά σύκα. Αλλά αυτή η τροφή είναι για ευκολία δικιά μας για να έχει κάτι μέσα μόνιμα να τρώει... οι παπαγαλοι χρειάζονται κάθε μέρα μαλακή τροφη φρούτα και λαχανικά. Βραστό αυγό και μιλλετ δύο φορές την εβδομάδα. Γαλακτοκομικα κρεατικά και όσπρια εγώ δεν δίνω. Τα λαχανικά να είναι φρέσκα από τη λαϊκή όχι κατεψυγμένα...
 
@φιλομαθης τώρα μπορεί να παχύνει οκ απλά εγώ την ενημερώνω! Είναι πολύ που δε ξέρουν από διατροφή, πριν από μια εβδομάδα έστειλα ένα μωρό 60 ημερών και με περνάει τηλ. Και μου λέει το πουλί είναι πολύ ήμερο ευδιάθετο παιχνιδιαρικο αλλά σποράκια δε τρώει. Τελικά το ταιζε τροφη για κοκατιλ. Ρε τις λέω σου στέλνω ένα πουλί βασιλοπουλο που το έχω εγώ μη σταλεί και μη βρέξει στα πούπουλα κάθε μέρα του δίνω βραστό αυγό, γλυκοπατάτα, μήλο,παπαγια,μπανάνα,κολοκυθάκι, πιπεριές,αχλάδι, καρότο και εσύ μου το ταΐζεις ότι να νε. Τι να πω ρε φίλε έδωσε και 200€ + μεταφορικά...
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές δεν του δίνω μόνο την τροφή του σε καθημερινό βάση τρώει πάντα λόγο φρουτο και μια φορά την εβδομάδα αυγο. Θα τον ζυγίσω τέλη μαϊου ξανά
 
Back
Top