Γενικά Πόσες ώρες ύπνου έχουν ανάγκη τα budgie;

vassilis29

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2009
Μηνύματα
49
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Πολλές φορές, παρατηρώντας τη συμπεριφορά του παπαγάλου μου, αναρωτήθηκα αν χώρτασε ύπνο, αν ξεκουράστηκε αρκετά για να γεμίσει τις μπαταρίες του... Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται; Τον ενοχλεί η τηλεοραση και ο θόρυβος στο σκοτάδι; Κοιμάται όταν εγώ είμαι ξύπνιος μέχρι αργά ή με ακούει αθόρυβα κάτω απο το πανί του κλουβιού;Θα ήταν πολύ χρησιμες δικές σας γνώμες, γνωσεις και εμπειρίες γύρω απο το θέμα.. Ευχαριστώ
 
θελει γυρω στης 10 ωρες υπνο χωρις ενοχλησει, αν κανεις πολυ σιγα μαλλον θα κοιματε αλλα αν εχεις ας πουμε δυνατα την τηλεωραση θα τον ενοχλει.
 
Αρχικα να πώ την καλημέρα μου στη πατριδα, σκέψου τον παπγαλο σαν ενα τεμπελή χουχουλη... Θέλει τουλαχιστον 10 ωρες και αν εινια και ολοκληρες χωρις αποτομο ξυπνημα και θόρυβο τοτε είνια κομπλε... Θα σε συμβουλευα να του βάζεις απο πάνω πανι σκουρο χρωμο για να μην τον ενοχλει το φως...
Είναι πολυ σημαντικος ο υπνος για τους παπαγάλους.. Δε μιλαμε απλα για το αν γεμήσει τις μπαταριες τους.. Αλλα αν δε κοιμαται καλα θα υπάρξει αλλαγη στη συμπεριφορα του.φωνες.. Κακο..
 
Θα συμφωνησω με τα παιδια, τουλαχιστον 10 ωρες χρειαζονται!
Αν τα εχεις μεσα στο σπιτι καλο θα ηταν να τα σκεπαζεις με ενα σεντονι η με ενα πανο, αισθανονται πιο αφαλεια και δε τους ενοχλουν τα φωτα 😉
 
Γενικώς τα πουλιά, κοιμούνται με το που θα δύσει ο ήλιος και ξυπνάνε με την ανατολή του.
Βασικά αυτό σημαίνει ότι τον χειμώνα όπου οι νύχτες είναι μεγαλύτερες, κοιμούνται περισσότερες ώρες από ότι το καλοκαίρι.
Όμως, έχει παρατηρηθεί, στα δικά μας, τα εγκλωβισμένα δηλαδή πουλιά, να τον "παίρνουν" για λίγο και κατά την διάρκεια της ημέρας, ή να "λαγοκοιμούνται"
Έτσι λοιπόν, κατά την άποψή μου, μπορούμε να πούμε ότι, ένα πουλί θα πρέπει φυσιολογικά να κοιμάται τόσες ώρες, όσες ώρες διαρκεί η φάση του ήλιου (από την δύση έως την ανατολή), στην συγκεκριμένη περιοχή και στην συγκεκριμένη εποχή του έτους.
Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα, μεσολαβήσουν κάποιες καταστάσεις που θα διαταράξουν τον συνεχόμενο ύπνο του, τότε το πουλί θα αναπληρώσει τις ώρες που του χρειάζονται, κατά την διάρκεια της ημέρας-συνήθως μεσημεριανές, ή απογευματινές ώρες.
Φυσικά τα ανωτέρω ισχύουν όταν τα πουλιά μας είναι πιο κοντά στην φύση, σε εξωτερικό χώρο δηλαδή, ή αν εμείς έχοντάς τα σε εσωτερικό χώρο, τους παρέχουμε τεχνικά το σύστημα ανατολής-δύσης.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σίγουρα οι συνεχόμενες εναλλαγές του φωτισμού του δωματίου στο οποίο βρίσκονται, δεν είναι και ότι το καλύτερο για την υγεία τους. Σε αυτές τις εναλλαγές περιλαμβάνεται κατά την άποψή μου και η τηλεόραση.
 
Κάποιοι συμβουλεύουν το σκέπασμα του κλουβιού με ένα πανί.
Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό σε γενικές γραμμές, αλλά θα πρέπει να συμπληρώσω ότι το πανί, πάντα κατά την δική μου άποψη, κατά την περίοδο-φάσεις της αναπαραγωγής, θα πρέπει να σκεπάζει το κλουβί, μόνον κατά την χρονική διάρκεια κατά την οποία στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο συγκάτοικος του πουλιού, ο "ιδιοκτήτης" του που είτε έχει ανοιχτά τα φώτα του δωματίου, είτε την τηλεόραση.
Με την "απόσυρση" του ιδιοκτήτη για ύπνο, το πανί θα πρέπει να βγαίνει από το κλουβί και ο φωτισμός του δωματίου να αντικαθίσταται με ένα φωτάκι νυχτός, για να μην χάνουν τον προσανατολισμό τους μέσα στο σκοτάδι τα πουλιά.
Βέβαια το καλύτερο από όλα είναι να έχουν τα πουλιά μας τον δικό τους ιδιωτικό χώρο, αλλά αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανέφικτο.
 
βρε παιδιά, εγώ έχω ένα μικρό πρόβλημα, κοιμάμαι σχετικα αργά(1-2 καθημερινες, σκ πιο αργα)και ξυπνάω νωρίς(7:30)και τα σκ αργα 😛, αλλά 8 παρά φεύγω και έχει ησυχία μέχρι τις 2 που γυρίζω[μιλάμε πάντα γιακαθημερινές], μπορούν οι ώρες που λείπω απο το σπίτι να είναι οι ίδιες για το πουλί με τις ώρες που κοιμάμαι;δλδ αν καταλάθος το ξυπνήσω έτσι όπως θα φεύγω και ξανακοιμηθεί απο τις 8 μέχρι τις 2 χωρίς καμια ενόχληση(εκτος απο τους θορύβους απ'έξω απο αμάξια που δν ακούγονται κ παρα πολυ στο σπιτι)θα υπάρχει πρόβλημα με την υγεία ή τη συμπεριφορά του;
 
Back
Top