Διατροφή Πόσο αυγό πρέπει να τρώει το budgie μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης BLUEY
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

BLUEY

PB New Member
Πόλη
Άρτα
Πόσο και κάθε πότε να δίνω αυγο στο budgie μου?

Θα βάζεις μισό αυγό παρά πολύ καλά βρασμένο σε αυγόθήκη που μπαίνει στο κλουβί ,το αφήνεις για 1 ώρα να τσιμπήσει όσο θέλει και το παίρνεις! 1-2 φορες το μήνα νομίζω είναι οκ! Αν δεν το τρώει έτσι τρίβεις μια μικρή ποσοτητα πάνω από λαχανικά η δίνεις λίγη αυγοτροφη

Μπορείς μία έως και δύο φορές την εβδομάδα την περίοδο της συντήρησης (εκτός αναπαραγωγής ή πτερόρροιας).
Επειδή διαβάζω διάφορα.... κρόκο και ασπράδι? Το αφήνω με το τσοφλι? Το αφήνω εκεί κάποια ώρα και μετά το βγάζω? Σήμερα έδωσα πρώτη φορά στη Bluey και ενώ στην αρχή, δεν το πλησίαζε, μετά έτρωγε για ώρα...

Από ό,τι βλέπεις οι απόψεις σχετικά με τη συχνότητα διίστανται.
Προσωπικά σε καναρίνια σε φάση συντήρησης δίνω μία φορά την εβδομάδα ή το 10ήμερο. Στην πτερόρροια και στην προετοιμασία της αναπαραγωγής 2-3 φορές την εβδομάδα. Στην αναπαραγωγή, όταν έχουν μικρά καθημερινά.
Το αυγό θα πρέπει να έχει βράσει τουλάχιστον 12 λεπτά (εννοώ 12 λεπτά υπό βρασμό). Δίνεται με το τσόφλι, ώστε να παίρνουν και ασβέστιο. Παραμένει στο κλουβί από 2-3 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία και υγρασία του περιβάλλοντος. Όσο πιο υψηλή η θερμοκρασία και όσο πιο υψηλή η υγρασία, τόσο πρέπει να μειώνεται ο χρόνος παραμονής του, διότι μειώνεται ο χρόνος έναρξης της αλλοίωσής του, το οποίο σημαίνει ότι χαλάει το αυγό διότι αναπτύσσονται και παθογόνοι μικροοργανισμοί. Δίνεις το μισό, το ένα τέταρτο του αυγού, εννοείται όπως είναι δλδ, κρόκος και ασπράδι. Ημέρες που το πουλί παίρνει συμπληρώματα διατροφής στο νερό του, δεν δίνεις αυγό διότι περιέχει νερό και έτσι το πουλάκι δεν θα πιει την προβλεπόμενη ημερήσια ποσότητα νερού στην οποία είναι βασισμένη η δοσολογία του συμπληρώματος. Επίσης αν παίρνει αντιβίωση αποφεύγεις το τσόφλι, διότι το πορώδες του μπορεί να "εγκλωβίζει" τη δραστική ουσία

Επίσης να προσθέσω εγώ,προσοχή με το νεράκι τους την ημέρα που μπαίνει το αυγό ,πίνοντας απ τη ποτίστρα μένουν υπολείμματα αυγού . Όποτε αλλαγή μετά το μάζεμα του αυγού και καλό πλύσιμο τη ποτίστρα με λίγο Ξυδάκι στο σφουγγάρι ..

Back