Αναπαραγωγή Πόσο διαρκεί ο κύκλος αναπαραγωγής των περιστεριών;

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους!
Εχθές όσο βρισκόμουν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς μου, που πέθαναν προσφάτως και το αδειάζουμε, πρόσεξα ένα περιστέρι να πηγαινοέρχεται στο μπαλκόνι κρατώντας πάντα ένα ξερό φύλλο ή κλαδί. Απότι φαίνεται χώνεται κάτω από την μεταλλική ντουλάπα που υπάρχει έξω και φτιάχνει φωλιά. Η ντουλάπα είναι άδεια αλλά πολύ βρώμικη από παλιές φωλιές που είχαν φτιαχτεί πάνω στην οροφή της και σκοπεύαμε να την καθαρίσουμε στοιχειωδώς όταν βρίσκαμε στολές αστροναύτη ώστε μετά να έρθει ο δήμος να την παραλάβει. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν μωρά από κάτω και αν ναι πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να εγκαταλειφθεί η φωλιά? Ευχαριστώ
 
Ναυσικά τα περιστέρια γεννάνε όλο τον χρόνο. Σταματάνε μόνο όταν ο καιρός είναι πολύ έντονος π.χ βαρύς χειμώνας. Εάν έχουν αυγά δεν μπορείς να το καταλάβεις παρά μόνο άμα τα βρεις, εάν όμως έχουν πιτσούνια εκείνα κλαψουρίζουν όταν ζητάν φαγητό και θα τα ακούσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως εάν δεν υπάρχει ένοικος στο σπίτι, ώστε να τα προσέχει και να τα κρατά σε μια σωστή τάξη - αριθμό, καλό είναι να τα απομακρύνεις, Θα σου γκρεμίσουν το σπίτι. Στο τέλος θα τσακωθείς με όλους και αργότερα θα βρεις τον μπελά σου από τις αρχές, που θα σε καλούν να καθαρίσεις την "κόπρο του Αυγείου".

Καλή συνέχεια.
 
Μάλιστα, μου έφτιαξες την μέρα... Όχι, κάτοικος δεν υπάρχει μόνιμα, αν και πηγαίνουμε συχνά-πυκνά για να πάρουμε πράγματα, να ξεδιαλέξουμε κλπ. Πλέον την βλέπω την φωλιά, σαφώς υπάρχει, και νομίζω ότι υπάρχει και δεύτερο περιστέρι, το ταίρι του πρώτου, αλλά είναι καλυμμένο από την ντουλάπα το εσωτερικό της φωλιάς. Δύσκολο να ακούσω μωρό πουλάκι που κλαίει για φαγητό, εκτός κι αν είναι καραμούζα κανονική, γιατί έχω μερική κώφωση...
Όταν λες "γκρεμίσουν"? Τρυποκάρυδοι είναι για να σκάβουν τους τοίχους? Σε κάθε περίπτωση δεν τα θέλω εκεί γιατί η βρωμιά είναι απίστευτη κι εγώ μονίμως άρρωστη, αλλά έλεγα να αφήσω αυτά που υπάρχουν τώρα (αν υπάρχουν φυσικά) να μεγαλώσουν και μετά.
Οκ, ευχαριστώ πολύ, θα δω τι θα κάνω, ίσως αν βάλω μάσκα και σκύψω πολύ να δω τι γίνεται.
 
Λοιπόν τα είδα σήμερα τα μωρά, ή μάλλον τα στόματά τους. Όσο κι αν με ενοχλούν τα περιστέρια λόγω ασθενειών, δεν θέλω να κάνω έξωση σε βρέφη. Πόσο καιρό χρειάζονται για να φύγουν από την φωλιά από όταν βγουν από το αυγό?
 
. Πόσο καιρό χρειάζονται για να φύγουν από την φωλιά από όταν βγουν από το αυγό?
Τα αγριοπερiστερα και οι δεκαοχτούρες χρειάζονται περίπου 25-30 ημέρες για να φύγουν από την φωλιά τους.
 
@Vada Ευχαριστώ. Υπάρχει περίπτωση οι γονείς να έχουν έτοιμο νέο σετ αυγών μόλις φύγει αυτή η γενιά? Ούτε αυγά θα ήθελα να πετάξω, αλλά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος αναπαραγωγής μέχρι να έρθουν χιόνια του χρόνου τον Μάρτιο.
[automerge]1627113991[/automerge]
 
@Nausicaa
Υπάρχει και αυτή η περίπτωση.
Για να ξεμπερδέψεις θα πρέπει να τους χαλάσεις την φωλιά, και να αλλάξεις την διαρρύθμιση του χώρου που βρίσκεται η υπάρχουσα φωλιά.
 
@Vada Εν τάξει, ευχαριστώ, θα ελέγχω τα μωρά και μόλις φύγουν θα επιτεθώ με σκούπες και το φορτηγάκι του δήμου.
Αν δείτε φωτιά στο κέντρο των Αθηνων σε κανένα μήνα μην ανησυχήσετε, εγώ θα είμαι, που θα καίω τα ρούχα που φορούσα καθαρίζοντας τον χώρο. 😔
 
Back
Top