Γενικά Πόσο επικίνδυνο είναι το τεφλόν για τα πουλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maggie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Maggie

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2008
Μηνύματα
17
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα,
εχω διαβασει σε αρκετες ιστοσελιδες (και πανω στη συσκευασια των τηγανιων) για το ποσο επικινδυνο ειναι το τεφλον και τα αντικολλητικα σκευη για τα πουλια. Το θεμα ειναι οτι το καλοκαιρι μετακομισα σε μια γκαρσονιερα μαζι με τα παπαγαλακια μου οπου ο χωρος ειναι περιορισμενος. Το καλοκαιρι δεν υπηρχε θεμα γιατι τα παπαγαλακια ηταν εξω και τα εβαζα μεσα μονο το βραδυ αλλα τωρα ειναι μονιμα μεσα στο σπιτι. Σχεδον καθε μερα μαγειρευω σε αντικολλητικα σκευη αλλα εχω τον απορροφητηρα να δουλευει και τα πουλια δεν ειναι ποτε στο χωρο της κουζινας αλλα και παλι ανησυχω γιατι οπως ειπα το σπιτι ειναι πολυ μικρο και δεν ξερω μηπως μεταφερονται οι καπνοι. Φτανει ο απορροφητηρας; Να ανοιγω τα παραθυρα μετα το μαγειρεμα; Διαβασα οτι τα αερια του τεφλον κατακαθονται σε κουρτινες και υφασματα και παραμενουν για καιρο. Ξερει κανεις κατι επι του θεματος; 😕Δεν θελω να παθουν κατι τα ζουζουνακια μου...
 
Αυτο (και αρκετα αλλα σε αγγλικες ιστοσελιδες) διαβασα αλλα θα ηθελα να μαθω αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια και αν εχει να μου προτεινει καποια λυση. Ας πουμε, αν κλεισω την πορτα του δωματιου που εχω τα παπαγαλακια ειναι ασφαλες ή... Τα κανω δυο φορες χειροτερα τα πραγματα; Δεν ειναι οτι τα τηγανια καινε ολη μερα και ντουμανιαζουμε σαν σουβλατζιδικο αλλα φοβαμαι καθε φορα που βλεπω λιγο παραπανω καπνα.
 
Maggie καλό θα είναι όταν είναι αναμμένα τα μάτια της κουζίνας να είναι σε άλλο δωμάτιο τα πουλιά, με λίγο ανοιχτό το παράθυρο (αν το δωμάτιο όπου τα έχουμε είναι κοντά στην κουζίνα). :)
Όταν κλείσουμε τα μάτια της κουζίνας και έχει αεριστεί ο χώρος μπορούμε να τα φέρουμε πάλι στην κουζίνα, αν δεν μπορούμε να τα έχουμε σε κάποιον άλλο χώρο, μόνιμα.
 
thanks, :)
επειδη δεν το ηξερα αυτο με το τεφλον με τρομαξε η ιδεα του δηλητηριου. Παντα προσεχω να μην ειναι το κλουβι στο χωρο καθε φορα που μαγειρευω, σφουγγαριζω κτλ και βγαινουν αναθυμιασεις. Αλλα σε κατι που δεν μυριζει, πως μπορεις να ξερεις οτι εχει φυγει τελειως απο το χωρο; Αυτο με προβληματισε.
 
Αλλα σε κατι που δεν μυριζει, πως μπορεις να ξερεις οτι εχει φυγει τελειως απο το χωρο;

Αν έχει αεριστεί καλά ο χώρος, δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείς! 😉
 
πως μπορεις να ξερεις οτι εχει φυγει τελειως απο το χωρο; Αυτο με προβληματισε.
Δεν το ξέρεις και αυτό είναι το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση. Το διαπιστώνεις όταν είναι αργά.
Ας πουμε, αν κλεισω την πορτα του δωματιου που εχω τα παπαγαλακια ειναι ασφαλες ή... Τα κανω δυο φορες χειροτερα τα πραγματα;
Νομίζω ότι αν κάνεις αυτό και ίσως αν αφήνεις λιγάκι ανοιχτό το παράθυρο του δωματίου πού βρίσκονται τα πουλιά όση ώρα μαγειρεύεις, δε θα υπάρξει πρόβλημα. :)
 
Υπαρχει μια πιο απλη λυση φιλη μου που θα ωφελησει πολλαπλα και σενα! Πετας στα σκουπιδια αυτες τις σαβουρες που καταστρεφουν υπουλα την υγεια σου και σκοτωνουν τα πουλακια!
 
Back
Top