Γενικά Πόσο κάνει ένας African grey

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stefan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ανάλογα τον εκτροφέα ή την ηλικία του πουλιού.
Μπορείς να το βρεις απο 800 μέχρι 1500 ευρώ
 
Εγω τονδικό μου τον είχα αγοράζε πρίν 7 χρόνια γύρω στα 1000. Είναι πανέξυπνος πολύ φιλικός, πολυλογάς και χαδιάρης. Βέβαια εχω ασχοληθεί πάρα πολύ μαζί του. Ασε μου με φωνάζει μαμά... Τον λατρεύω και με λατρεύει.. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και τον χρόνο μην το σκέφτεσαι καθόλου!
 
Εχω την οικονομικη δυνατοτητα και τον χρονο θα αγορασω εναν African Grey την Πεμπτη.Αλλα μηπως να παρω cockatoo η μαινα;Εσεις τι λετε;
 
Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς τι από όλα να αγαπήσεις. :)
 
Μαλλον θα παρω African Grey γιατι μου φαινετε πιο χαριτομενος και πιο ομορφος. Για τους cockatoo κανεις δεν μου ειπε καλα λογια για αυτο κατεληξα στον grey!
 
Εγω Στεφανε ειμαι της αποψης να μην παρεις καποιον αλλο παπαγαλο ακομη. Ειδα την ηλικια σου στο προφιλ και παρολο που εισαι αρκετα ωριμο παιδι θεωρω μεγαλη δεσμευση να αναλαβεις ενα πουλι με τοσες πολλες ευθυνες σε αυτη την ηλικια που εχει κανεις τοσα πολλα να κανει και προτεραιοτητες αλλες οπως το σχολειο, η μορφωση και η διασκεδαση με τους φιλους σου. Οι γονεις σου τι λενε γι αυτο; Σε πληροφορω πως ενας μεγαλος παπαγαλος δεν εχει να κανει τιποτα με το κοκατιλ που εχεις. Ο θορυβος που κανει ενας μεγαλος παπαγαλος δεν συγκρινεται με τιποτα με ενα κοκατιλ η Budgie. Επισης τα εξοδα συντηρησης του για τροφες παιχνιδια κτλ ειναι πολυ μεγαλα σε σχεση με αυτα ενος κοκατιλ. Τα εχεις σκεφτει και συζητησει με την οικογενεια σου αυτα; Τι θα τον κανεις σε περιπτωση διακοπων;

Θα σου προτεινα να περιμενεις μερικα χρονια μεχρι να τακτοποιηθουνε οι βασικες υποχρεωσεις που εχει ενα παιδι στην ηλικια σου και μετα αν εχεις ακομη το χρονο και τη διαθεση να παρεις εναν παπαγαλο και του δωσεις ολα οσα χρειαζεται. Τοτε θα τον χαρεις περισσοτερο. Σιγουρα ενα πουλι που μιλαει προκαλει τον ενθουσιασμο αλλα κουβαλει μαζι του και ενα σωρο ευθυνες.
 
Σαφως και εχω μιλησει με την οικιγενεια μου μαλιστα πριν 3 χρονια ειχαμε εναν cockatoo τον Oscar τον φροντηζαμε πολυ αλλα πεθανε απ'τα χρονια γιατι ο μπαμπας μου τον ειχε απο παιδι και οταν μεγαλωσε τον πηρε μαζι στο σπιτι μας. Μετα το κοκατιλ μου ειναι μονο δικο μου και ο μπαμπας μου ηθελε να παρουμε ενα οικογενειακο κατικοιδιο ετσι αποφασησαμε να παρουμε τετοιου ειδους παπαγαλο. Η μορφωση μου θα συνεχιζετε κανονικα γιατι θα τον φροντιζουμε ολοι! Και τα πηγαινω πολυ καλά με το σχολειο! Στις διακοπες τον παιρνει ο μπαμπας μου και τον παει στο εξωχικο μας στην Χαλκιδηκη στην γιαγια μου εχει και αυτη μαινα και ξερει να φροντιζει πουλια. Δεν ηταν δικη μου ιδεα να παρουμε παπαγαλο μεγαλου μεγεθους της μαμας μου και του μπαμπα μου ηταν μονο η αδερφη μου αδιαφωνουσε γιατι συχενετε τα ζωα!
 
Μαλλον θα παρω African Grey γιατι μου φαινετε πιο χαριτομενος και πιο ομορφος. Για τους cockatoo κανεις δεν μου ειπε καλα λογια για αυτο κατεληξα στον grey!
προσωπικα εμενα cacatoo και κοκατιλ δεν μου αρεσουν καθολου.
αφρικανικος, λορυ,macow, ειναι τελειοι για μενα.
 
αν εννοεις πως να φαινεται κατω απο την ταμπελιτσα του μελους... Πας πινακας ελεγχου-> επεξεργασια των πληροφοριων μου.
 
ειναι μεγαλυτεροι κ γενικα σπανιοτεροι! Κ φυσικα θελουν πολυ παραπανω φροντιδα απο μικροτερα ειδη παπαγαλων. Προσωπικη μου γνωμη: ειναι τελειοι!
 
Δεν το ξέρω αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι grey είναι πιο καλοί ομιλιτές και για μένα πανέξυπνοι!
 
Μαλλον θα παρω African Grey γιατι μου φαινετε πιο χαριτομενος και πιο ομορφος. Για τους cockatoo κανεις δεν μου ειπε καλα λογια για αυτο κατεληξα στον grey!


Καλά λόγια πως να σου πούνε την στιγμή που δεν ξέρεις τίποτα για το είδος; Λογικό είναι να σου είπαν τα χειρότερα γιατί ενα πουλί σαν τους κακατου (αλλά και όχι μόνο) με αυτά που ρωτάς όχι μόνο θα ευτυχίσει αλλά... Μάλλον αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Αγορά-παπαγάλου-Ναι-ή-όχι.2676/ ή δεν το είδες ή δεν το εμπέδωσες ακόμα
 
Πηστεύω πως είσαι λίγο μικρός για τέτοιο πουλι (όχι πως εγώ είμαι μεγαλος) το πουλί αυτό θέλει πολύ συντήρηση είναι σαν τα αμάξια ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει μια φεράρι αλλά μετά δεν μπορεί να την συντηρήσει αν το μπουζί κάνει 900€ αλλά και ότι ο μηχανικός θέλει 300 € για να το βάλει έτσι οι μεγάλοι παπαγάλοι θέλουν και € πολλά αλλά και ώρες ασχολίας...
 
Back
Top