Γενικά Πόσο καιρό πρέπει να μένει το περιστέρι χωρίς να γεννήσει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kostas98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kostas98

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Καματερό
για σας παιδιά είμαι νέος εδώ και ελπίζω να περάσουμε ωραία.ηθελα να σε ρωτήσω κάτι λάζαρε μιασ και ξέρεις πολλα απο περιστέρια. Ποσο καιρο πρέπει να μίνει το περιστέρι χωρίς να γενήσει στο κλουβί του ώστε όταν το ελευθερώσω να γυρίσει πίσω;
 
Με μπέρδεψες λίγο με την ερώτηση σου, αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω.
Λές στο ''κλουβί του'' δεν πιστεύω να είναι διαμαντοπερίστερο(ντόβα,dove) γιατί αυτά δεν γυρίζουν, έτσι και βγούν από το κλουβί τους.
Αν εννοείς κανονικά περιστέρια και αντί για κλούβα έγραψες κλουβί δεν πειράζει πάμε παρακάτω, στο περιστέρι ή στα περιστέρια που έχεις πρέπει να τους δέσεις το ένα φτερό με μονωτική ταινία.
Να τα βγάζεις έξω από την κλούβα για να μαθαίνουν τον χώρο, αυτό για καμιά εβδομάδα, μετά την εβδομάδα αν είναι ζευγάρια να λύσεις τα αρσενικά, μην τα κυνηγήσεις για να πετάξουν άστα να το κάνουν μόνα τους.
Μετά 3-4 μέρες λύσε και τα θηλυκά.
 
Λαζαρε πιστευω οτι ειναι λιγο το χρονικο διαστημα που θα βγαλεις την μονωτικη ταινια. Κοντα στις 3 εβδομαδες με μηνα πιστευω εγω. Και αυτο το χρονικο διαστημα που ειπα μπορει να μην ειναι σιγουρο οτι θα κατσει στο κουμάσι.Απ΄την αλλη το πουλι που εχει το μυαλλο του να φυγει το βλεπεις κιολας και αναλογως λειτουργεις.
 
Γιώργο ναι δίκιο έχεις και εσύ, αλλά βλέπεις τι λές αν είναι να φύγει το περιστέρι θα φύγει, τι 1 εβδομάδα τι 3 εβδομάδες, εγώ τα κρατάω 1 εβδομάδα και λύνω τα αρσενικά και μετά 3-4 μέρες λύνω και τα θηλυκά, αλλά προσπαθώ να έχουν όσο γίνεται πιο γρήγορα αυγά.
Έχω πάρει και ζευγάρι παπαγαλάκια που ο αρσενικός την κυνήγαγε ''στο αυγό''
και δεν τον έδεσα, μόνο την θυληκιά έδεσα και δεν έφυγε ο αρσενικός και τελικά μου έμεινε αυτό το ζευγάρι.
Και ζευγάρι που είχε πιτσούνια και έφυγε ο αρσενικός.
 
Λοιπον λαζαρε, για την ακριβεια εχω φτιαξει εγω ενα κλουβι-κλουβα το οποιο ειναι περιπου για 20 περιστειρια. Μου χαρισανε λοιπον 2 ζευγαρια χωρισ να μου πουνε τι ρατσα ειναι και ποιο ειναι το καθε ζευγαρι. Εγω θα ειθελα να μου πεισ πρωτον αν σου εμφανιζα φοτο των περιστεριων αν θα μπορουσεσ να μου πεισ τι ρατσα ειναι. Δευτερον να μου εξιγησεισ λιγο περισοτερο αυτο με την ταινια γιατι δεν το πολι καταλαβα και τριτον να μου πεισ καθε ποτε τα περιστερια γενανε αυγα και καθε ποτε γενανε αυγα οπου βγαινουν πιτσουνια και γενικα οτι καλι σιμβουλι εχεισ για εναν πρωταρη :)

υ. Γ αν μπορεισ φυσικα... :)
 
Αν θελεις βαλε φωτο αυτο θα βοηθησει πολυ! Οσο για την ταινια θα μαζεψεις με το χερι σου περιπου 10 φτερα απο την μια φτερουγα και θα τα τιλιξεις με μονοτικη ταινια, οσο για της γεννες πρεπει να μαθουν πρωτα το κουμασι και μετα γεννανε τακτικα αν ειναι ζεστο.
 
Φιλε kostas98, μετρησε οπως ειπε και ο pasx79, 8-10 φτερα απο την ακρη μαζεψε τα και τυλιξε τα 2 φορες με μονωτικη ταινια. (ενοειται φυσικα οχι σε ολο το μηκος τους, απλα η ταινια να σχηματιζει ενα δαχτυλιδι) ωστε να μην μπορει το περιστερι να ανοιξει τη φτερουγα του. Βεβαια υπαρχει και αλλη λυση, αυτο που λεμε να τα "τραβηξεις", στη μια φτερουγα βγαζουμε 10 με 12 φτερα (προσεκτικα ένα-ένα) αλλα αφηνουμε τα 2 πρωτα που βρισκονται στην ακρη και ειναι τα μακρυτερα. Σάυτη τη περιπτωση το περιστερι δεν θα πεταει για ενα μηνα περιπου, και θα νιωθει πιο ανετα, γιατι στην περιπτωση της μονωτικης αν δεν το δεσεις σωστα το πουλι θα εχει μια διαρκη ενοχληση που θα το στρεσαρει. Και δεν κινδυνευεις να χασεις το πουλι απο την ανυπομονησια σου να το λυσεις γιατι θες δεν θες θα πρεπει να περιμενεις.Αν θες θα βαλω φωτο να δεις πως γινεται το δεσιμο με μονωτικη
 
ναι αν μπορεισ θα ηθελα. Και αν γινετε και καποιο βιντεακι ωστε να το καταλαβω καλυτερα. ευχαριστω πολι για τισ συμβουλεσ σασ αλλα οταν λετε κουμασι τι εννοειτε γιατι αμα ενοειτε κοπαδι δεν εχο εχο μονο 4 περιστερια οσο για την φοτογραφια κατα το σαβατοκυριακο θα σασ ανεβασο να μου πειτε τη ρατσα τουσ.:)
 
Back
Top