Διατροφή Πόσο καιρό σας πηρε ώστε ο παπαγάλος σας να τρώει φρούτα και λαχανικά;

PanosBruno

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2022
Μηνύματα
141
Πόλη
Πάτρα
Έχω κάνει τα πάντα για να φάνε ανάμιξη καρότου με την βασική τροφή , τα έβαλα δίπλα από την τροφή και ούτε ένα κοίταχμα και είμαι 1 μήνα που προσπαθώ να του μάθω να τρώει καρότο ( το πάω χαλαρά προσθέτω νέες γεύσεις όταν μάθει αυτο που του βάζω τώρα )
 
@PanosBruno Τα λαχανικά καλύτερα να τα δώσεις σε μικρά κομμάτια καθώς τους αρέσει έτσι περισσότερο. Εγώ της δικιάς μου της φτιάχνω chop και τις αρέσει πάρα πολύ. Τα πουλιά πεινάνε πολύ το πρωί άρα καλύτερα να τους τα δίνεις μόλις ξυπνήσουν καθώς πεινάνε. Επίσης ένα Budgie που είχα παλιότερα δεν έτρωγε λαχανικά καθόλου και το έκανα να τα τσακίζει φτιάχνοντας στην σμουθιερα ένα smoothie λαχανικών. Δοκίμασε να τα φας και να παίζεις μαζί τους μπροστά τους για να τους κινηθεί το ενδιαφέρον. Μπορείς επίσης να βάλεις μερικούς σπόρους πάνω στα λαχανικά για να τα φάνε. Τα καλύτερα λαχανικά κατά την άποψή μου είναι το μπρόκολο, η πιπεριά, το κουνουπίδι και το καρότο. Το καρότο δοκίμασε το τριμμένο καθώς τείνουν να τους αρέσει έτσι. Επίσης δοκίμασε να τους δώσεις μπρόκολο και καλαμπόκι καθώς μοιάζουν με σπόρους και τα δοκιμάζουν πιο εύκολα. Οι παπαγάλοι είναι ζώα περίεργα και ξεροκέφαλα και θα δυσκολευτείς να τους μάθεις να τρώνε λαχανικά.
Το πόσο θα πάρει να τα φάει είναι αποκλειστικά από τον χαρακτήρα του κάθε πουλιού
 
Εμένα η θηλυκιά μου μπάτζι που την είχαμε από μωρό μωρό σχεδόν από μόλις απογαλακτιστηκε δέχτηκε απευθείας όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι διστακτική με νέες γεύσεις αλλά μόλις δει εμάς να τα τρώμε τα πλησιάζει τα δοκιμάζει και τρώει ( δεν υπάρχει κάτι που να μην έφαγε). Ο αρσενικός βλέπει την θηλυκιά και τρώει και αυτός
 
Back
Top