Διατροφή Πόσο κοστίζει ένα καρδερινοκάναρο 3-4 μηνών;

vaggelis53

PB Member
Εγγραφή
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
154
Αληθεια, ποσο πρεπει να πληρωση καποιος, για αγορα καρδερινοκαναρου 3-4 μηνων; (θυλικο κ Αρσενικο]
 
Κατα την γνωμη μου το ποσο πρεπει να πληρωσει καποιος ειναι σχετικο. Θεωρητικα, αν σκεφτει κανεις ποσο δυσκολο ειναι η αναπαραγωγη των συγκεκριμενων πουλιων, συν την ομορφια και την πολυπλοκοτητα της φωνης... Και ολες εκεινες τις μικρες λεπτομερειες που καθιστουν τα καρδερινοκαναρα κατι το μοναδικο... (μαλλον... Πολλα πρεπει και δικαιως).
Πρακτικα, συνηθως οι τιμες ξεκινανε απο 120... Και παει λεγοντας(αποτι εχω τσεκαρει σε καταστηματα της περιοχης κατα καιρους).
Ρωτας για αρσενικο,θηλυκο.Φανταζομαι ξερεις πως τα θηλυκα ειναι αφωνα και τα χρησιμοποιουν καποιες φορες ως παραμανες.
Το να πληρωσεις ενα θηλυκο για αρσενικο ειναι κοροιδια.. Και θελει προσοχη.
Παντως αν εκ του ασφαλους(αρσενικο) αποφασισεις να βαλεις βαθια το χερι στην τσεπη...η ''επενδυση'' θα σε αποζημιωση με τον καλυτερο τροπο.
 
πιστεύω ότι η sophia σε έχει καλύψει. Πάντως για θηλυκό καρδερινοκάναρο όλοι τα χαρίζουν, εσυ θέλεις να το αγοράσεις😕 χρειάζεσαι παραμάνα για τα καναρινια σου;
 
Bαγγέλη υπάρχουν δυό τύποι καρδερινοκάναρων: αυτά που λένε καναρίνι και αυτά που λένε καρδερίνα.

Ο πρώτος τύπος αν και έχει την εμφάνιση καρδερινοκάναρου είναι ουσιαστικά σαν να έχεις ενα καναρίνι (αφού κελαηδάει σαν αυτό) μείον το γεγονός οτι δεν αναπαράγεται. Αυτά μπορεί να τα βρείς και με 40-50 ευρώ.

Ο δεύτερος τύπος έχει όχι μόνο την εμφάνιση και τον χαρακτήρα αλλά διαθέτει και την πολύπλοκότητα της φωνής της καρδερίνας. Αυτος ο τύπος αξίζει πολύ περισσότερα και μπορεί να τον βρείς απο 90- 150 ευρω ανάλογα την περιοχή που θα ψωνισεις.

Δεν ειμαι σίγουρη αν στην ηλικία των 3-4 μηνών θα έχει ξεκαθαρίσει η φωνή τους για να ξεχωρίσεις το είδος τους αλλά και το φύλο τους, αφου όπως πολύ σωστα αναφέρει και η Σοφία τα θηλυκα έιναι άφωνα. ( ή τουλάχιστον κελαιδούν με πολύ χαμηλόφωνα τιτιβίσματα που στην αρχή μπορεί να σε μπερδέψουν)

Οπωσδήποτε πριν προβείς στην αγορά οποιουδήποτε πουλιού, να διαθέσεις αρκετή ώρα να το ακούσεις
 
Σας ευχαριστω ολους. Το κακο ειναι πως δεν γνωριζω πολλα για τα καρδερινοκαναρα. Ομως "οσο υπαρχουν δασκαλοι θα βγαινουν μαθηταδες"Διαβαζω και προσπαθω να μαθω. Γ"αυτο και η ερωτηση. Οι συμβουλες σας πολυτιμες. Η Σοφια πραγματι με καλυψε, οπως και η Γεωργια με φωτισε σε πολλα. Οχι Δημητρη δεν χρειαζομαι παραμανα, για αρσενικο ενδιαφερομαι. Ειδα ενα και γ"αυτο... Και σιγουρα mortis θα το ακουσω αρκετα.
 
Bαγγελη σημερα ειδα και ακουσα δυο αρσενικα καρδερινοκαναρα απο Ολλανδια περσινα μαλλον. Η τιμη τους στα 90 ευρω το καθενα. Καλουτσικα!
 
Φίλε Βαγγέλη για την συγκεκριμένη αγορά πρόσεξε πολύ και προπα άντων μην βιαστείς.
Θα συμφωνήσω με την σοφία και την georgina. Τα καλά καρδερινοκάναρα είναι αυτά που φωνάζουν μόνο καρδερίνα. Τα άλλα όπως είπε και η γεωργία είναι απλά κανάρια. Για να φτάσουν όμως να λένε καρδερίνα πρέπει να περάσει χρόνος. Σε ηλικία 3-4 μηνών δεν ξέρω τι ακριβώς λέει, αν λέει.Άκουσε το πρώτα καλά και πολλές φορές. Μην βιαστείς. Για το θέμα των χρημάτων δεν ξέρω τι να σου πω. Εμένα για ένα τόσο μικρό πουλί μου φαίνονται πολλά.
 
Φρανια που τα ακουσες; Σε πετ σοπ η σε εκτροφεα;Υπαρχει καποιο τηλ. Επικοινωνιας;
 
Σε petshop.Nαι πηρα καρτα(τον ρωτησα για ολα τα πουλια τιμες κτλ)Μαλιστα ειπε οτι για σημερα περιμενε απο Ολλανδια να παραλαβει κι αλλα Αν θελεις να σου δωσω το τηλ.
 
Όπως είπε και ο Ισίδωρος και τα αλλά παιδία η τιμή σε ένα καρδερινοκαναρο είναι σχετική. Αλλά και εξωπραγματική.
Στην Ελλάδα έχουμε εκτροφείς που βγάζουν καρδερινοκαναρα αλλά και τα μαθαίνουν της φωνές που θα κάνουν.
Όσο ποιο πολλή καρδερίνα και παπαδίτσα έχει στην φωνή του τόσο ποιο ακριβό είναι
Έχω ακούσει και δει να πουλιέται καρδερινοκαναρο σε εξωφρενική τιμή, αλλά το πουλί δεν παιζόταν.
Μην έχεις την εντύπωση ότι το πουλί του ευρωπαίου θα έχει την φωνή της καρδερίνας της δικιά μας.
 
Τα καρδερινοκάναρα εξωτερικού, είναι ελάχιστες εως μηδαμινές οι πιθανότητες να έχουν φωνές καρδερίνας. Ε αυτό που υπερτερούν είναι σε εμφάνιση & όγκο. Αν & είδα πουλιά ελληνικά το καλοκαίρι που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα.

'Οσον αφορά την τιμή, 90 Ε είναι λογικότατη, εώς & φθηνά. Συνήθως μία μέση τιμή είναι 100 με 120 Ε, χωρίς ειδική φωνητική εκπαίδευση & ανάλογα την περιοχή.

Όσον αφορά τα λεγόμενα του Δημήτρη για τις εξωφρενικές τιμές. Είναι πραγματικότητα. Στην Αθήνα πουλήθηκε πουλί 1500 Ε,
στην Κέρκυρα 700 Ε., χτυπημένα με φωνές κτλ.

Επίσης στη Πάτρα που ψάχνοντε για φωνές, "παίζουν" περίεργα νούμερα...

Για την αρχική ερώτηση, εάν κάποιος πήγε να πουλήσει θηλυκό καρδερινοκάναρο χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις π.χ. Για χρήση ως παραμάνας, μόνο απατεώνας μπορεί να χαρακτηριστεί...
 
Η αληθεια ειναι οτι εγω διαμαρτυρηθηκα για την τιμη και ο καταστηματαρχης εφριξε για την αμαθεια μου λεγοντας το γνωστο οτι δεν εχουν τιμη και μπορουν οι γνωστες να πληρωσουν πολυ περισσοτερα! Και ο καλλιτεχνης πισω μου για επιβεβαιωση εκανε ωραια τριλλισματα!
 
Μια ματιά χθές στην Αθήνα, και είδα (δεν άκουσα) αρκετά, με ωραία εμφάνηση και υγιέστατα. Μάλιστα αγοράστηκαν δυό, μπροστά μου προς 75 ευρώ έκαστον.Χρειάζεται καλό ψάξιμο και υπομονή.
 
Σε petshop.Nαι πηρα καρτα(τον ρωτησα για ολα τα πουλια τιμες κτλ)Μαλιστα ειπε οτι για σημερα περιμενε απο Ολλανδια να παραλαβει κι αλλα Αν θελεις να σου δωσω το τηλ.
Φρανια σ"ευχαριστω για τον κοπο που εκανες, σου το χρωσταω. Δωσε μου το τηλ. Του pet shop, αν και δυσκολευομαι να ανεβω πανω, λογω δουλειας.Ισως κατι βγει απο μια επαφη μαζι του. Θα μαθουμε και καποιες τιμες Θεσ/νικης. Τωρα βεβαια απο Δευτερα ερχονται και Λαρισα απο Ολλανδια μπολικα πουλια,ισως υπαρχουν και καρδερινοκαναρα. Θα δω και δεν θα βιαστω να αποφασισω..
 
Μια ματιά χθές στην Αθήνα, και είδα (δεν άκουσα) αρκετά, με ωραία εμφάνηση και υγιέστατα. Μάλιστα αγοράστηκαν δυό, μπροστά μου προς 75 ευρώ έκαστον.Χρειάζεται καλό ψάξιμο και υπομονή.
Κυριε Μακη ευχαριτω, καλη η βοηθεια σου, ομως λιγο μακρια η Αθηνα, για μας απο επαρχια. Να λεγονται ομως αυτα γιατι βοηθανε πολλους. Καλη σου νυχτα.
 
Back
Top