Γενικά Πόσο κοστίζουν τα καναρίνια γκλόστερ και από που να αγοράσω;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης artist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

artist

PB New Member
Εγγραφή
29 Σεπ 2008
Μηνύματα
98
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω διαβάσει και ξαναδιάβασει όσες πληροφορίες μπόρεσα να βρω για τα Γλόστερ.Φυσικά ποτέ δεν σταματάς να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι. Μια πραγματικά πολύ όμορφη ράτσα καναρινιών κατά τη γνώμη μου. Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω 2 ζευγάρια και να ξεκινήσω,πάρα πολύ δειλά, μια μικρή εκτροφή. Θα ήθελα να ρωτήσω:

  1. Να προτιμήσω αγορά από pet shop ή εκτροφέα;
  2. Πόσο κοστίζουν περίπου;
  3. Που θα βρω ποιοτικότερα πουλιά, εκτροφείο ή pet shop;(Αν και ξέρω νομίζω την απάντηση)
Ευχαριστώ εκ' των προτέρον.
 
Τα gloster είναι όντως μια πανέμομορφη ράτσα καναρινιών με πολλές όμως ιδιαιτερότητες στο ζευγάρωμα τους, αλλά και στην διατροφή τους. Φυσικά τα καλύτερα και πιο προσεγμένα πουλιά τα έχουν οι εκτροφείς - χομπύστες. Η αγορά απο έναν εκτροφέα δεν σημαίνει μόνο οτι θα πάρεις ένα σωστό πουλάκι αλλά θα ξέρεις, και το πιο σημαντικό κατα την γνώμη μου, το γενεολογικό του δέντρο, με αποτέλεσμα να μην έχεις μελλοντικά προβληματα. Οι τιμές είναι ανάλογα με το πουλί πιστεύω (30-50 ευρώ μπορεί και παραπάνω αν πρόκειτε για κάποιο βαθμολογημένο). Στην άλλη σου ερώτηση έχεις μόνος σου την απάντηση (χωρίς να σημαίνει αυτό οτι τα πετ φέρνουν άσχημα πουλιά), απλά ή ''υποστήριξη'' που παρέχουν είναι ανεπαρκής.
 
Για τετοιο σκοπο φιλε Νικο ειναι καλο να πηγαινεις στους διαγωνισμους που γινονται και αν εχεις και καποιον μαζι σου πιο εμπειρο σε αυτα ακομα καλυτερα οχι οτι αν πας μονος σου δεν θα βρεις αυτο που θελεις. Αν καποιος εκτρεφει gloster και μπορει να βοηθησει καλο θα ειναι, δεν ξερω αν υπαρχει προσεχως αλλος διαγωνισμος.
 
Σας ευχαριστώ πολύ! Νομίζω γίνεται διαγωνισμός γκλόστερ από την ΕΠΑΜ αρχές γενάρη, νομίζω. Πόσο δύσκολο λέτε να είναι ένας άπειρος σαν και εμένα να προσεγγίσει έναν εκτροφέα;Δεν ειναι;
 
Σας ευχαριστώ πολύ! Νομίζω γίνεται διαγωνισμός γκλόστερ από την ΕΠΑΜ αρχές γενάρη, νομίζω. Πόσο δύσκολο λέτε να είναι ένας άπειρος σαν και εμένα να προσεγγίσει έναν εκτροφέα;Δεν ειναι;

Αν γίνεται κάποια έκθεση τότε καλό είναι να την επισκευτείς. Όπως είπε και ο Γιώργος αν έχεις και κάποιον που να ξέρει και λίγο τότε θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είναι δύσκολο να προσεγγίσεις έναν σωστό εκτροφέα, δύσκολο είναι να αποφύγεις ''καλοθελητές'' ;)
 
Νίκο γίνεται Gloster Show στο οποίο εκτός από το να δούμε κάποια Gloster θα μάθουμε και κάποια πράγματα αφού θα γίνει και σεμινάριο. Θα είμαι κι εγώ εκεί και θα προσπαθήσω να βρω κάποια πουλιά, αν θες πάμε μαζί, κι εγώ τώρα οργανώνω την εκτροφή μου στα gloster αν και είχα πάντα από 1-2 ζευγάρια.
 
Που και ποτε, οποιος γνωριζει το λεει. Ενδιαφερει πολλους νομιζω.

Προσκεκλημένοι κριτές είναι το ζεύγος N. J. Barrett.

Ο χρόνος διεξαγωγής είναι το Σαβ/κο 9 – 11 / 01 / 09 και τόπος η έδρα του ΕΠΑΜ (Κανάρη 7 – Αμπελόκηποι Θεσσ/κης).

Την Παρασκευή 09/01 θα γίνει το πρώτο μέρος από το σεμινάριο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 / 01, κατά την διάρκεια της κρίσης και θέμα τα ίδια τα πουλιά που θα διαγωνίζονται.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους τους έλληνες εκτροφείς gloster, ανεξάρτητα σε ποιόν σύλλογο είναι ενταγμένοι.

"https://www.epam2006.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55:gloster-show&catid=34:new&Itemid=60"
 
Back
Top