να παρεις ενα εντονο και ενα χιονε για να αποφυγεις τις κυστες{λαμψ}
www.poc.gr/Downloads/BAtlas/default.asp?vl=0
Έχω την εντύπωση ότι οι κύστες δημιουργούνται όταν ζευγαρώνουμε 2 πουλιά με μαλακό φτέρωμα μεταξύ τους. Ο λόγος είναι ότι σε κάθε γεννιά το φτερό γίνεται και πιο μαλακό και στο τέλος δεν μπορεί να βγει από το δέρμα. Αυτό είναι και η κύστη στην πραγματικότητα, πούπουλα που αναπτύσονται κάτω από το δέρμα του πουλιού. Πάντως και το ζευγάρωμα με δύο εντόνου τύπου πουλιά δεν ενδύκνειται γιατί κάθε γεννιά που βγάζουμε το φτέρωμα γίνεται όλο και πιο φτωχό. Αυτά τα ξέρω για τα gloster, στα οποία υπάρχει πρόβλημα με κύστες και πιστεύω ότι ισχύουν για όλα τα καναρίνια.Ας μου επιτρέψει ο Λευτέρης να δώσω μια πρώτη απάντηση.
Λαμψ=κύστες.
Υπάρχει αυτό το πρόβλημα στην διασταύρωση πουλιών με σκληρό πτέρωμα.
Δηλαδη για να παρεις αχατη κοκκινο εντονο ζευγαρωνεις ενα αχαρη κοκκινο εντονο με ενα αχατη κοκκινο χιονε;Το δεύτερο!
To ενδεικνυόμενο, είναι αυτό. Δυο πουλιά της ίδιας μετάλλαξης, με το ίδιο λιπόχρωμα και αντίθετα πτερώματα.Δηλαδη για να παρεις αχατη κοκκινο εντονο ζευγαρωνεις ενα αχαρη κοκκινο εντονο με ενα αχατη κοκκινο χιονε;
Υπαρχει δηλαδη αχατης κοκκινο χιονε κ μακη; η εννωουμε οτι βαζουμε αχατη κοκκινο εντονο με κοκκινο λιπωχρομικο χιονε ( μη εντονο);To ενδεικνυόμενο, είναι αυτό. Δυο πουλιά της ίδιας μετάλλαξης, με το ίδιο λιπόχρωμα και αντίθετα πτερώματα.
Πέραν αυτού του ζευγαρώματος, μπορεί να προκύψει και απο άλλους συνδιασμούς, αλλά δεν είναι του παρόντος.![]()
Υπάρχει - υπάρχει και σχεδόν πάντα έτσι, προσπαθούμε να πάρουμε όμοιους απογόνους Δεν αναμιγνύουμε ποτέ λιποχρωμικά με μελανινικά πουλάκια.Υπαρχει δηλαδη αχατης κοκκινο χιονε κ μακη; η εννωουμε οτι βαζουμε αχατη κοκκινο εντονο με κοκκινο λιπωχρομικο χιονε ( μη εντονο);
Σας ευχαριστω πολιΥπάρχει - υπάρχει και σχεδόν πάντα έτσι, προσπαθούμε να πάρουμε όμοιους απογόνους Δεν αναμιγνύουμε ποτέ λιποχρωμικά με μελανινικά πουλάκια.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας