Γενικά Πόσο κοστίζουν τα λευκά τιμπράντο και ποια η γνώμη σας γι' αυτά;

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, έχω δύο καναρινια κοινά αλλά θέλω να ασχοληθώ με τιμπραντο λευκά, θέλω αρχικά να παρω ένα ζευγάρι λευκό κυρίαρχο και ένα λευκό υπολοιπομενο και κάποια στιγμή να παρω και ένα κίτρινο ( θέλω αυτά τα χρώματα γτ απλά μ αρέσουν, δηλ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο), πόσο κοστίζουν αυτά και θέλω λίγο γνώμη γτ ξέρετε σγρα παραπάνω από μένα. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Καλησπέρα.
έχω δύο καναρινια κοινά
Να τα χαίρεσαι !
θέλω να ασχοληθώ με τιμπραντο λευκά
ω αρχικά να παρω ένα ζευγάρι λευκό κυρίαρχο και ένα λευκό υπολοιπομενο
Πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι τα Timbrado είναι καναρίνια φωνής ενώ τα λευκά είναι καναρίνια χρώματος.
Δες το παρακάτω:
Μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις λευκά Timbrado, και σίγουρα όχι με τα χαρακτηριστικά του λευκού κυρίαρχου ή υπολοιπόμενου.
 
Αυτό που δεν μπορώ να ξεδιαλυνω είναι ότι πχ έχω ένα λευκό κυρίαρχο και θέλω να το ζευγαρωσω με κίτρινο για να πάρω ενα ποσοστό λευκά και κίτρινα, αυτό το κίτρινο τι θα εξναι? Μαλινουα? Γτ τα μαλινουα είναι φωνής αν δεν κάνω λάθος...
 
Αυτό που δεν μπορώ να ξεδιαλυνω είναι ότι πχ έχω ένα λευκό κυρίαρχο και θέλω να το ζευγαρωσω με κίτρινο για να πάρω ενα ποσοστό λευκά και κίτρινα, αυτό το κίτρινο τι θα εξναι? Μαλινουα? Γτ τα μαλινουα είναι φωνής αν δεν κάνω λάθος...
Ο κανόνας που αναφέρεις ισχύει για τα χρώματος (λιποχρωμικά) όχι για άσπρα και κίτρινα φωνής (τιμπράντο, μαλινουά κτλ) .
 
Εντάξει και στα Τιμπραντο εν πολλοίς με τον ίδιο τρόπο μεταφέρονται τα γονίδια των χρωμάτων.
Είναι πολύ εύκολο δηλαδή να βγάλεις το επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρώμα, ειδικά αν δεν ασχολεισαι με διαγωνισμούς ώστε να βρεις και καλό πουλί φωνητικά και στο χρώμα που θέλεις.

Εγώ έχω λευκό Τιμπραντο αρσενικό του '18 με πλήρες ρεπερτόριο.
Και πήρα και 4 λευκά (με ελάχιστα μαύρα στίγματα) φέτος από αυτό.

Τώρα αν ψάχνεις το απόλυτο λευκό με διαγωνιστικό πρότυπα τότε αναφέρεσαι σε καναρινια χρώματος όπως σου είπαν τα παιδιά.

Αλλά σαν συμπέρασμα, ναι, μπορείς να έχεις ένα λευκό Τιμπραντο
 
Αν σου είναι εύκολο μπορείς να στείλεις φώτο από τ καναρίνια σου? μ αρέσουν τα τιμπραντο και τα μοσαικ, απλα σκεφτόμουν να δοκιμάσω συνδυασμός να βγάλω λευκό τιμπραντο καθαρά για μένα όχι για διαγωνισμό.
 
Βασικά διακρίνω ότι είσαι ακόμα μπερδεμένος με τις ρατσες και πρέπει πρώτα να τα ξεδιαλύνεις. Υπάρχουν άρθρα στο φόρουμ που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Αν καταλήξεις στο ότι θέλεις να ασχοληθείς με τιμπραντο για το τραγούδι τους, τότε θα σε βοηθήσω να βρεις ένα λευκό.
 
@patrickios ειλικρινά έχω ξεδιαλύνει τις ράτσες και αν είναι χρώματος ή φωνής, απλα νμζα ότι, ότι ισχύει για τα χρώματος ισχύει και γ τ φωνής, δηλ νμζα ότι στα φωνής έχουμε και εκεί κυρίαρχα και υπολοιπομενα... Κάτι τελευταίο αν ζευγαρωσεις πχ τιμπραντο με μεσαικ, τότε τα μικρά κελαηδανε σαν τιμπραντο ή είναι "υποδεέστερα"?
 
Α οκ, ε τότε να ξέρεις γενικά οτι το ίδιο ισχύει και για τα χρώματα στα τιμπράντο.

Αν ζευγαρώσεις με μοσαικ ή με οτιδήποτε άλλο θα πάρεις κάτι που απλά δε θα είναι τιμπράντο.
Υποδεέστερο δεν ξέρω αν θα είναι γιατί ο καθένας εκλαμβάνει διαφορετικά τις φωνές. Εσένα μπορεί να σου αρέσει περισσότερο αυτό που θα προκύψει.
 
Γιατί τα φετινά είναι ακόμα μικρά και κάθε εκτροφεας που ασχολείται ελάχιστα σοβαρά θέλει πρώτα να τα ακούσει και για να ξεχωρίσει σίγουρα το φύλο αλλά και για να τα ξεδιαλεξει το ποσο καλο είναι το καθένα.

Τώρα αν θέλεις από προηγούμενες χρονιές. Και να βρεις τώρα να πάρεις πάλι τον Οκτώβρη θα το ακούσεις αφού ακολουθεί περίοδος πτεροροιας.
 
Ο κανόνας που αναφέρεις ισχύει για τα χρώματος (λιποχρωμικά) όχι για άσπρα και κίτρινα φωνής (τιμπράντο, μαλινουά κτλ) .
Τώρα που το ξαναδιαβάζω ακούγεται κάπως λάθος...
Εννοώ πως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος τι πληροφορίες κουβαλάνε και αυτό όχι απόλυτα αφού θα μπορούσε να πηγαίνει πολύ μακριά η εκτροφή και η καταγραφή σου...
Ο @patrickios το έπιασε πιο σωστά...!
 
Back
Top