Γενικά Πόσο κυκλοθυμικά είναι τα ζακουδάκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ladonna
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ladonna

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2009
Μηνύματα
293
Πόλη
Πειραιάς
Ομολογώ πως είμαι προκατειλημένη απέναντι στους ζακό...
Δεν έχω γνωρίσει και πολλούς, αλλά ξέρω δύο περιπτώσεις που η συμπεριφορά τους ήταν αψυχολόγητη.

Στην πρώτη, ένα ζευγάρι βρήκε έναν που μάλλον είχε ξεγλυστρίσει από κάπου και τον κράτησε για περίπου τρία-τέσσερα χρόνια. Το πουλί είχε ξεκάθαρη προτίμηση στον άντρα, ενώ με τη γυναίκα δεν ασχολήθηκε ποτέ (ούτε εκείνη μαζί του). Μέχρι που κάποια μέρα, κι ενώ κάθονταν και μιλούσαν, ο ζακό τσαντίστηκε και της επιτέθηκε μπήγοντας τα νύχτα του στο σβέρκο της και τσιμπώντας τη.
Ξαφνική ζήλια;

Στη δεύτερη περίπτωση, ο ζακό μιας κυρίας με πολύ μεγάλη εμπειρία σε παπαγάλους πολλών ειδών (breeder και εκπαιδεύτρια μεγάλων παπαγάλων) αποφάσισε ότι... Δεν την αγαπούσε πια όταν... αντίκρισε τον νέο της υπάλληλο! Ο ίδιος αυτός παπαγάλος κι ενώ δεν χονεύει κανένα (και δαγκώνει αδιακρίτως) έκανε ερωτικούς χoρούς στο σύζυγό μου και καθόταν να τον χαϊδέψει...
Άπιστος σύντροφος;

Αναρωτιέμαι ποιές είναι οι δικές σας εμπειρίες με τα ζακουδάκια κι αν έχετε συναντήσει τέτοιες περιπτώσεις αφρικανικής εκκεντρικότητας!
 
Εγω εχω τον Πωλυ(ζακο)6 μηνες περιπου, δε θα τα ελεγα κυκλοθυμικα απλα δεν εμπιστευονται ευκολα τους αλλους κολλανε σε ενα ατομο και μονο, σαφως υπαρχουν και εξαιρεσεις εγω μιλαω παντα για δικιες μου εμπειριες.
Οταν ηταν πιο μικρος δεν δαγκωνε ολοι τον χαιδευαν απο 3 μηνων και υστερα δεν ηθελε κανεναν παρα μονο εμενα!
Ειναι ιδιαιτερα πουλια, δεν ειναι σαν τους κοινους παπαγαλους(οποιος εχει ζακο καταλαβαινει πως το λεω)πχ δεν ειναι σαν τα κοκατιλ η ρικνεκ κτλ εχουν διαφορετικο χαρακτηρα!
Ειναι πανεξυπνα, οτι και να κανεις το παρακολουθει και το επεξεργαζεται, τις προαλλες ειχα 4 κυβους με διαφορετικα χρωματα, επι μιση ωρα του εδειχνα και του ελεγα τα χρωματα μετα του ελεγα δειξε μου το πρασινο"μου το εδειχνε"δειξε μου το κοκκινο "μου το εδειχνε"και τελικα κατεληξε να μου δειξει ολα τα χρωματα. Του λεω δωσε μου φιλακι και τον ακους μουατς μουατς, αλλα αυτο που δεν εχει κανει ακομα ειναι να μιλησει μπροστα μου, πριν 2 μερες ημουν μεσα στο σαλονι και κατι ειπε αλλα ειχα τερμα την τηλεοραση και δε το ακουσα, του ελεγα:Πωλακο ξαναπες το, μουγκα ο Πωλυ.
Και πολλα αλλα που αμα τα πω θα ειμαι 2 μερες στο λαπ τοπ και θα γραφω.
 
Κατερίνα γειά σου και απο μένα! Έχω African Grey εδώ και 1 1/2 μήνα, τον Όμηρο. Τον πήρα 2 1/2 μηνών και ήταν σαν μωρό(ήταν μωρο)...χάδια με όλους για λίγες ημέρες όμως,όταν κατάλαβε πια ποιό ακριβώς είναι το αφεντικό του,το ταίρι του,τότε τέλος τα χάδια... Ξαφνικά μια μέρα,όπως όλοι οι Grey, άρχισε να επιτίθεται σε όλο τον κόσμο εκτός απο μένα φυσικά. Ξέρει το συμφέρον του ποιό είναι...όπως λέει και η Βικτωρία είναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ!φαντάσου οτι τα φρούτα δεν τα πλησιάζει παρα μόνο άν του τα δώσω εγώ λιωμένα στο στόμα.Αν δεν είσαι λίγο αυστηρός σ'εκμεταλεύονται.Φυσικά όταν τον πήρα ήξερα τον χαρακτήρα τους και αυτό ήθελα. Μου άρεσε η ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ και η ΕΞΥΠΝΑΔΑ τους,ήθελα παπαγάλο με έντονη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Είναι απίστευτοι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Το ξέρω ότι είναι πανέξυπνοι!
Εδώ το σενεγαλεζάκι μου (μικρούλι ξαδελφάκι) δαγκώνει τους πάντες εκτός από εμένα. Αυτά είναι εν γένει μέσα στο χαρακτήρα των γκρίζων.

Απλά αναρωτιέμαι για παράξενες μεταστροφές, όπως αυτές που ανέφερα και πόσο συνηθισμένες είναι.

Επίσης αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορούν να συνηθίσουν και να συμβιβαστούν με ένα δεύτερο άτομο που ζει μαζί.
 
παιδια καλημερα ενα lovebirt εχω και μονο εμενα αφινει να το χαιδευω
 
πιστεύω πώς με πολύ υπομονή μπορεί να ξεχωρίσει και δεύτερο άτομο.Άτομα που δείχνουν τον φόβο τους, που τον πλησιάζουν επιφυλακτκά δεν έχουν καμία τύχη... Τους ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!Η γυναίκα μου παράδειγμα,όταν της είπα να τον πλησιάζει με θάρρος ήταν λιγότερο επιθετικός, κάτι είναι και αυτό, δεν την βλέπει και συχνά λόγω απόστασης, φαντάζομαι θα τα πάνε καλύτερα. Μόνη της πάντα με σποράκι και χάδια ταυτόχρονα ή κοντά της και εγώ να τον παρατηρώ.Φαίνεται στο βλέμμα του,ήρεμο,όταν κάνει πως της επιτίθεται δοκιμάζει αντιδράσεις! Στους υπόλοιπους δεν αστειεύεται. Δεν έχουν αψυχολόγητη συμπεριφορά. Μαθήματα απο εμάς περιμένουν.
Όσο για το Lovebird που έχω, μόλις με είδε με τον Όμηρο,ΤΕΛΟΣ.Χαιδεύεται με όλο τον κόσμο εκτός απο μένα, αυτό θα πει ΖΗΛΕΙΑ...
 
πιστεύω πως είναι το πώς θα μάθεις έναν παπαγάλο, αν τον έχεις πασά, το κλουβί του είναι στο ταβάνι-πανω απ'ολους- του κανεις τα χατήρια όποτε φωνάζει, τον χαιδεύεις παρόλο που σε δαγκώνει, ε και γενικά τον κακομαθαίνεις προφανώς και θα γίνει επιθετικός κάποια στιγμή που θα σταματήσεις να του τα δίνεις ολα αυτα-ο καθε παπαγάλος, οχι μονο ο ζακο, σαν μωρά παιδιά είναι, οπως τα μαθεις...-
τώρα για το ζάκο, εμένα αν θέλετε τη γνώμη μου με γοητευει αυτό που κάνουν, που διαλέγουν μόνα τους το σύντροφο τους και κάνουν τους άλλους πέρα, δείχνει δύναμη
 
...ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ! Αν δεν είσαι λίγο αυστηρός σ'εκμεταλεύονται.Φυσικά όταν τον πήρα ήξερα τον χαρακτήρα τους και αυτό ήθελα. Μου άρεσε η ΙΔΙΟΤΡΟΠΙΑ και η ΕΞΥΠΝΑΔΑ τους,ήθελα παπαγάλο με έντονη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Είναι απίστευτοι!
Ακριβώς για αυτά τους τα χαρακτηριστικά τα προτιμούμε, αυτά είναι που τα κάνουν αξιοθαύμαστα, αξιαγάπητα και μαζί με την αφοσίωσή τους σ'εμάς ξεχωριστά! Ευχαριστούμε Γιώργο!
 
εγω εχω τον Πελε (συχαινεται παρολ'ολο την μπαλα), 9 μηνων, μιλαει και λεει : μαμα (την μητερα μου ), Λεων, Λεων - ιδα, μπαμπα και κατι ακαταλαβιστηκα. Αγαπαει ολη την οικογενεια περισσοτερο την μητερα μου και εμενα. Ειναι ο καλυτερος παπαγαλος που θα μπορουσα να χα' ποτε!
Θα συμφωνησω με οσα λεει πιο πανω η VICTORIA.
 
καλησπερα σε ολους! Ειμαι καινουργιος στο forum και εχω εναν ζακο 4 1/2 χρονων παιχνιδιαρης, ομιλητικος και ναζιαρης. Ολα καλα ολα ωραια αλλα αναρωτιεμαι αν κανω καλα που του δινω ακομα κρεμα οπως οταν ηταν μωρο (exact). Οχι βεβαια με την συχνοτητα που του εδινα. Αν ξερει καποιος να μου πει αν ειναι σωστο αυτο που κανω..
 
καλησπερα σε ολους! Ειμαι καινουργιος στο forum και εχω εναν ζακο 4 1/2 χρονων παιχνιδιαρης, ομιλητικος και ναζιαρης. Ολα καλα ολα ωραια αλλα αναρωτιεμαι αν κανω καλα που του δινω ακομα κρεμα οπως οταν ηταν μωρο (exact). Οχι βεβαια με την συχνοτητα που του εδινα. Αν ξερει καποιος να μου πει αν ειναι σωστο αυτο που κανω..

Χρήστο το ερώτημά σου απαντάται ήδη εδω https://community.petbirds.gr/threads/Να-δίνω-κρέμα-σε-παπαγαλο-ζακο-ηλικίας-4-6-ετων.16310/
 
Να σας πω και εγώ με την σειρά μου για τον/την Κόκο.

Στα 8 χρόνια που τον έχω περίπου παρατήρησα ότι είναι αρκετά κυκλοθυμικός, αλλά το δικαιολογώ ότι αλλάζει με την ηλικία.
Και όπως και σ'εμάς οι διαθέσεις τους και λίγο ο χαρακτήρας τους μεταβάλλονται με τον καιρό.

Γίνεται κάτι π.χ. ένας νέος έρωτας... 😀 κατευθείαν αλλάζει τα πιο τρελά τα κάνει με κείνο το άτομο (του έχει συμβεί ήδη 2 φορές), και εμένα με έχει παραμελλημένη σ'αυτό το διάστημα☹.
Αλλά συνεχίζει να με υπακούει τουλάχιστον.

Όταν του φύγει ή δεν βρεί την κατάλληλη ανταπόκριση γίνεται ο παλιός του εαυτός.

Τώρα περνάμε μια περίοδο έρωτα, ανυπομονεί να δεί το άτομο αυτό και μόλις εμφανίζεται... Και τι δεν κάνει, τι φιλιά στα χείλη, τι σποράκια βγάζει, τον αφήνει να τον πιάνει παντού, ενοχλείται λίγο αλλά δεν δαγκώνει... και το κακό είναι ότι ζηλεύω λίγο γιατί βρήκε και ανταπόκριση.

Αυτά από μένα, πιστεύω ότι είναι πλάσματα με γερό χαρακτήρα και απλά σαν και μας έχουν τις σκούρες τους μέρες, έχουν και τις καλές.
 
Αφού έχουν αρκετά υψηλή νοημοσύνη εγώ θεωρώ φυσιολογικό να να είναι με τις ώρες τους –με τα κέφια τους
Ο δικός μου των τελευταίο καιρό δείχνει προτίμηση στην γυναίκα μου όταν την βλέπει χορεύει και βγάζει ήχους
Τι να κάνουμε…!
 
ειναι μικρα κακομαθημενα πενταχρονα παιδια.. Αυτος λενε πως ειναι ο χαρακτηρας των ζακο και αυτο πιστευω και γω
εμας ο πιπικος μοιραζει και μοιραζεται την αγαπη με ολους στο σπιτι.. Με διαφορετικους ομως ρολους που εχει επιλεξει για τον καθενα μας..
 
Back
Top