Διατροφή Πόσο μουρουνέλαιο πρέπει να βάλω σε 1 κιλό αυγοτροφής;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tsinak
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tsinak

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Νεμέα
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει, πόσο μουρουνέλαιο πρέπει να βάλω σε 1 κιλό αυγοτροφής στα καναρίνια μου, επειδή δεν γνωρίζω μην κάνω κάποιο λάθος και πάθουν τα πουλάκια μου τίποτα κακό. Τα καναρίνια που έχω είναι κόκκινα λιποχρωμικά, άκουσα ότι το μουρουνέλαιο βοηθάει πολύ τα πουλιά, όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει για την δοσολογία.
 
@tsinak
4 με 5 σταγόνες στα 100 γραμμάρια αυγοτροφής όχι περισσότερο γιατί υπάρχει κίνδυνος υπερβιταμίνωσης.
Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι ο κρόκος του αυγού έχει βιταμίνη D 4,9 μg ανά 100 gr και το μουρουνέλαιο 210 μg ανά 100 gr.
Εάν η εκτροφή σου είναι εξωτερική νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο.
Δες και ένα παλιό σχετικό θέμα.
 
@Vada είναι εσωτερική εκτροφη και είδα σε ομάδες ότι κάνει πολύ καλό στα πουλιά ισχύει φίλε για πες μου εάν γνωρίζεις??
 
κάνει πολύ καλό στα πουλιά ισχύει
Το μουρουνέλαιο είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα, που σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει, και δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή, άλλα μπορεί να προσφέρει βοήθειά και στήριξη στον οργανισμό των πτηνών.
Σίγουρα θα έχεις διαβάσει ότι βοηθά στην λειτουργία της καρδιάς, συμβάλλει στην διατήρηση της υγείας του δέρματος, στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, , στην απορρόφηση του σιδήρου και του φωσφόρου, και στην διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών και των οστών.
Άρα κάνει καλό.😏
 
@Vada πειράζει εάν θα δινω καθημερινα στα πουλιά?? Γιατί τώρα στην αναπαραγωγή τους δίνω κάθε μέρα αυγοτροφή γι αυτό ρωτάω μήπως δεν πρεπει να τρωνε αυγοτροφη που εχει μεσα μουρουνέλαιο καθημερινά?? και εάν δεν κάνει πόσες φορές την εβδομάδα να δίνω αυγοτροφη που εχει μεσα μουρουνελαιο/?? και πάλι ευχαριστώ
 
πειράζει εάν θα δινω καθημερινα στα πουλιά?? Γιατί τώρα στην αναπαραγωγή τους δίνω κάθε μέρα αυγοτροφή γι αυτό ρωτάω μήπως δεν πρεπει να τρωνε αυγοτροφη που εχει μεσα μουρουνέλαιο καθημερινά??
Το μουρουνέλαιο δεν είναι φάρμακο. Τροφή είναι κι αυτό και μερικές σταγόνες μέσα σε 100γρ αυγοτροφής δεν μπορούν να κάνουν κακό.
 
@Stavros Σε ευχαριστώ πάρα πολύ άρα και καθημερινά να τους δίνω δεν υπάρχει πρόβλημα αυτό ήθελα να μάθω, ευχαριστώ πολύ και πάλι
 
Back
Top