Διατροφή Πόσο να τον αφήσω να πεινάσει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ask c
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ask c

PB New Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2022
Μηνύματα
23
Πόλη
Thessaloniki
Γεια σας και πάλι. Μια ερώτηση σχετικά με το πόσο θα πρέπει να αφήσω τον Μπάμπη να πεινάσει μιας και του έκανα μίγμα λαχανικών αλλά δεν το θέλει. Του το δίνω στο στόμα και το πετάει στην ταΐστρα ούτε για πλάκα. Το έχω κάνει πολύ μικρά κομματάκια έχω βάλει και κάποιους σπόρους και πέλλετ για δέλεαρ αλλά τίποτα. Το λυπάμαι όμως να είναι πεινασμένος. Τι να κάνω μια βοήθεια.
 
Τα λαχανικά ειναι δευτερεύοντα αλλά σημαντικά για τους παπαγαλους ,οι οποιοι ειναι κατά βάση σποροφαγα πουλια.Οποτε δεν είναι έχει νόημα να αφήνεις το πουλακι νηστικό όλη μέρα χωρίς έστω σπόρους με την πεποίθηση ότι θα φάει λαχανικά.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να δίνεις τα λαχανικά τις πρωινές ώρες που γενικά τα πουλια πεινούν πιο πολυ.
Δοκίμασε διαφορετικές κοπες μεγάλα κομμάτια , μικρά,τριμμένα στον τρίφτη (κυρίως το καρότο) .
Επίσης δοκίμασε πολλά και διαφορετικά λαχανικά, ένα λαχανικό που γίνεται εύκολα αποδεκτό είναι το μπρόκολο.
Γενικότερα τα λαχανικά μετά το σερβίρισμα καλό είναι να μην μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο κλουβί γιατί Αλλοιώνονται και χάνουν τις βιταμίνες τους.
Οι παπαγάλοι είναι περίεργα πλάσματα και χρειάζεται υπομονή μέχρι να μάθουν κάτι καινούργιο οπότε μην απογοητευεσαι αν αργήσει να δοκιμάσει.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Του έδωσα πέλλετ Αμύγδαλο και μερικά σπόρια. Είδα ότι το πέλλετ μαλακώνει μέσα στα λαχανικά και του αρέσει. Έβαλα και λίγο λιναρόσπορο τον οποίο τον έφαγε όλο. Γενικά τρελενεται για φυστίκια αμύγδαλα και μετά καρύδι φουντούκι και πιο πολύ από όλα υλίανθος. (Μπατιρόσπορα) Από φρούτα μέχρι στιγμής μήλο. Μπανάνα ακτινίδιο όχι.
 
Back
Top