Αναπαραγωγή Πόσο συχνά επιτρέπεται το μπάνιο στην περίοδο ζευγαρώματος των budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης markos34
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

markos34

PB New Member
Εγγραφή
16 Νοε 2013
Μηνύματα
68
Την καλησπέρα μου ξάνα στην όμορφη παρέα... λοιπον παιδιά θέλω να ρωτησω κατα πόσω κάνει σε περίοδο ζευγαρώματος, και καθέ πότε να βάζω τα παπαγαλακια μου να κανουν μπανακι. Το καλοκαίρι τους έβαζα δυο φορες την εβδομάδα, και τον χειμωνα απο μια φορά.
Και κάτι άλλο σήμερα που τα παρακολουθούσα για αρκετή ωρα είδα οτι πέρναγαν πολλή ωρα στόν πάτο της κλουβας μαζεύοντας κάποια λίγα μικρά φτεράκια αλλά δεν τα πηγεναν στην φωλιά απλα τα μάζευαν και έτρεχαν συνεχώς το ενα πίσω απο το άλλο κάνοντας αστειους κύκλους γύρω απο τον εαυτό τους και αρκετές φορές η θηλυκιά προσπαθουσε να ανεβεί πάνω στον αρσενικό, είναι λογικό αυτό;
 
Δεν χρειάζεται να τους βάζεις μπάνιο, αμφιβάλλω και αν θα κάνουν αυτή την εποχή.
Όσο για τα σκέρτσα της θηλυκής σου δεν μου έχει τύχει και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει. Είσαι σίγουρος πως είναι διαφορετικού φύλου;
 
Τελικά τους έβαλα το μπανιερακη τους και μονο αφρολουτρο δεν μου ζήτησαν και τα τεσσερα πουλία έκαναν και μάλιστα έδειχναν και πολλή χαρούμενα. Δεν έχω ξαναακουση οτι τα πούλια δεν κανουν μπάνιο το χειμωνα αφού και στο Πάλιο ζευγαρακι όπως έγραφα σε παλιότερο μνα μου εβαζα και έκαναν.Απλα άκουσα οτι κατα την περίοδο ζευγαρώματος Κάλα είναι να μην κανουν μπάνιο, δεν ήξερα αν είναι αλήθεια αυτό και για αυτό ρωταω. Επειδή ζω σε επαρχια έχω παρατηρειση οτι τα πουλιά μεσά στον χειμωνα σε ηλιόλουστες μέρες κάνουν μπάνιο(πατρικό διπλά σε ποταμάκι). Τώρα για το αν είναι θυλικια εγώ βλέπω ενα καφέ χαλινο περνάει αρκετή ωρα την ημέρα στην φωλία, περισότερο τρώγοντας το άνοιγμα και λιγοτερο μέσα και οπώς είχα γράψει σε παλιότερο μνα μου ο αρσενικός ανεβαίνει πανω της,τώρα αν είναι κρυφοgay θα το καταλάβω στην πορεία λόγω αυγών που δεν θα κανει. Σε ευχαριστώ Πόλυ πάντως.
 
Όσον αφορά την περίοδο της αναπαραγωγής, δεν βάζουμε μπάνιο όταν κλωσσούν αυγά γιατί πάνε και κάθονται βρεγμένες στα αυγά.
Τα δικά μου τα παπαγαλάκια, όσα είχα διαχρωνικά δεν έκαναν αυτήν την εποχή μπάνιο παρ' όλο που βάζω κι εγώ. Εντάξει αν τους αρέσει γιατί να το στερηθούν. Μόνο όταν κλωσσούν.
 
Σίγουρα οτάν θα φτάσει η περίοδος που θα κλωσσάει δεν θα βάλω μπανακι.Απλα κάπου άκουσα οτι ίσως να μην κάνει κατα την περίοδο που ζευγαρώνουν,τέλος πάντων οπώς και να ειναι επειδή δεν έχει συγκεκριμένο χρόνο αρχή, μέση, τέλος, το ζευγάρωμα εγώ θα τους βάζω απο μια φορα την εβδομάδα και ελπίζω να μην υπάρξη πρόβλημα.
 
Back
Top