Αναπαραγωγή Πόσο συχνά μπορώ να αλλάζω την τσόχα στις φωλιές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RENOU
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RENOU

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2021
Μηνύματα
185
Πόλη
Βάρη
Καλημερα.Τα μικρα μου ειναι απο 8-12 ημερων. Ποσο συχνα επιτρεπεται να αλλαζω την τσοχα?Την αλλαξα την Παρασκευη και την Κυριακη αναγκαστηκα να την αλλαξω ξανα γιατι ειχε γινει χάλια.Ομως φοβαμαι μηπως τα ενοχλω και ισως δεν επιτρεπεται. Αν με ρωτατε και σημερα χαλια εχει γινει, παρολο που παλευω αρκετες φορες την ημερα για την καθαριοτητα της.Ευχαριστω
 
Ενας επιμελής καθαρισμός αρκεί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα αλλαγή. Αλλά γενικότερα, πρέπει να προσέχουμε τo εσωτερικό της φωλιάς ώστε να είναι καθαρό απο κουτσουλιές ή πιθανές διάρροιες. Η "γιρλάντα" στην περιφέρεια, καθαρίζεται δυο φορές μόνον κατα την διάρκεια της εικοσαήμερης διαμονής των μικρών. Μιά (αν χρειάζεται), με την συμπλήρωση 5-6 ημερών που περνάμε δακτυλίδια και μια, γύρο στις 13 ημέρες(ανάλογα με την ποικιλία και την πρόοδο της ανάπτυξης των νεοσσών).
 
Tο εσωτερικο της φωλιας ειναι το προβλημα. Επειδη ειναι αρκετα πουλακια δεν προλαβαινουν, παντα,να κανουν την αναγκη τους εξω.Αν δεν υπαρχει προβλημα με το ποσο καθαρη πρεπει να ειναι ,τα αφηνω ησυχα.Σε λιγες μερες, ελπιζω,πρωτα ο Θεος,να βγουν οποτε θα το καθαρισω ετσι κι αλλιως.
 
Η τσοχα ειναι, μολις, 2 ημερων .Η αλλαγη που σας ειπα οτι εκανα Παρασκευη με Κυριακη.
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    56,4 KB · Προβολές: 22
  • 2.webp
    2.webp
    58,7 KB · Προβολές: 22
Οταν υπάρχει διαφορά στην εκκόλαψη ο Βενιαμίν δεν αφοδεύει εκτός. Ισως επίσης θέλει λίγο ψάξιμο η διατροφή τους. Τώρα δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα όμως, απλά τάιζε μόνο, μείγμα σπόρων και αυγοτροφή. Κάνε αλλαγή τσόχας κάθε 2-3 μέρες μέχρι να βγούνε τα μικρά στο κλαρί.
 
Αυτό ειναι αλήθεια. Φοβόμουν πολυ να αντικαταστησω τα αυγα. Οπότε ρίσκαρα καλώς ή κακώς. Όσον αφορά τη διατροφή, τις τελευταίες μέρες, βοηθάω κι εγώ με τα μικρά, με την ειδική τροφή του εμπορίου, αν και δεν είναι απαραίτητο.Οι γονείς τρέφονται με Manitoba σπόρους,καθημερινά μηλο, αυγό, αυγοτροφή-βιταμίνες Manitoba την οποία θα αντικαταστησω με αυτές που έχουν προτείνει τα μέλη.
 
Κόψε το τάισμα με χυλό και το μήλο.
Χυλό εννοείτε την ειδική τροφή εμπορίου? Το lactopet δίνω. Το μήλο το θέλουν πάρα πολύ! Οκ, για το λέτε, σίγουρα γνωρίζετε.Και κάτι ακόμα δίνω. Αυγοτροφή που φτιάχνω εγω δηλ. αυγά, μήλο, φρυγανιά, κουακερ, σπόρους τσια, μέλι και ρίγανη φρέσκια.
 
Αυτό δίνω. Δεν έχω δώσει πολύ ομως. Τις τελευταίες 4-5 μέρες τους το ξεκίνησα για να τους βοηθήσω κι αυτό 2-3 φορές την ημέρα και αν. Τα μωρά είναι πάντα ταισμενα. Οκ, σταματάω το μήλο.
 

Συνημμένα

  • 20210629-213925.webp
    20210629-213925.webp
    17,7 KB · Προβολές: 5
Δεν λέει πουθενά οτι είναι κατάλληλη για τάισμα νεοσσών. Εχω άδικο ; Τώρα εξ' άλλου αυτά τα πουλιά δεν χρειάζονται βοήθεια.
 
Δεν λέει πουθενά οτι είναι κατάλληλη για τάισμα νεοσσών. Εχω άδικο ; Τώρα εξ' άλλου αυτά τα πουλιά δεν χρειάζονται βοήθεια.
Αυτό μου έδωσαν από μαγαζί για pet όταν τους είπα ότι ίσως χρειαστεί να βοηθήσω τους νεοσσους.Τωρα τι να πω? Αν δε μπορούν να συμβουλέψουν τον κοσμο μαγαζιά που πουλάνε τροφες.
[automerge]1625049871[/automerge]
Αυτό όμως γράφει στο διαδίκτυο.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_20210630-134311.webp
    Screenshot_20210630-134311.webp
    47,8 KB · Προβολές: 9
Τελευταία επεξεργασία:
Ρένα, η συγκεκριμένη τροφή κάνει για τάισμα νεοσσών. Το τάισμα νεοσσών από εμάς όμως είναι μια λύση ανάγκης όταν δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να μεγαλώσουν τα μικρά. Δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στη φωλιά αν δεν υπάρχει λόγος. Προτείνω και εγώ να σταματήσεις να ταΐζεις με κρέμα.

Υ.Γ. αν χρειαστεί πραγματικά στο μέλλον, ψάξε για ένα πιο ποιοτικό προϊόν https://community.petbirds.gr/tags/hand-rearing-creams/
 
Το ξέρω ότι δεν ενοχλούμε γι αυτό και σας έγινα λίγο φορτικη για την αλλαγή τσοχας(σε άλλα θέμα) . Όσον αφορά το τάισμα, επειδή είναι αρκετοί νεοσσοι, είπα να βοηθήσω λίγο την κατάσταση φοβουμενη την απώλεια των μικρότερων. Και αυτό τις τελευταίες μέρες που είναι μεγαλύτερη η ανάγκη για τάισμα.Κυρίως για τον βενιαμίν αν και όντως δεν έχει ανάγκη ούτε αυτός. Η φωλιά, πάντως, είναι εξωτερική και απλά ανοίγω το πορτάκι και τα ταΐζω δίχως να τα μετακινώ (πρωί-βραδυ αν δω ότι θέλουν). Πάντως με αγχωσατε και θα το σταματήσω. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν ενόχλησα το τάισμα των γονιών.
[automerge]1625052654[/automerge]
Υ.Γ. αν χρειαστεί πραγματικά στο μέλλον, ψάξε για ένα πιο ποιοτικό προϊόν https://community.petbirds.gr/tags/hand-rearing-creams/
[automerge]1625052751[/automerge]
Ευχαριστω για την ενημερωση.Εννοειτε οτι ,αν χρεαστει, στο μελλον,θα αναζητησω αυτα που μου ειπατε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
Καταλαβαίνω ότι έχεις άγχος για να πάνε όλα καλά, απλά ανέφερα ότι δεν πρέπει να ξεκινάμε το τάισμα εμείς όταν δεν υπάρχει ανάγκη, επειδή όταν παρεμβαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα, τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Οπότε καλό είναι να το γνωρίζουν και οι αναγνώστες μας. 🙂
 
Back
Top