Φροντίδα Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν μπάνιο τα καναρίνια;

Mariza

PB New Member
Εγγραφή
12 Δεκ 2020
Μηνύματα
11
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σε ολους
Να ρωτήσω ποσο συχνα πρεπει να κανουν μπανιο τα καναρίνια;
Της Δημητρούλας συνήθως της βάζω μία με δύο φορές την εβδομάδα.
 
Καλημέρα,τώρα το χειμώνα τους βάζω σε κάθε ηλιόλουστη μέρα.Δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες φορές μπάνιο να κάνουν τη βδομάδα.Εντάξει δεν είναι σωστό να βάζουμε 10 φορές τη μέρα αλλά είναι καλό και για αυτά μια φορά τη μέρα να κάνουν.
 
Μαρίζα να σημειώσω (σε περίπτωση που δεν το ξέρεις) ότι την μπανιέρα τη βάζουμε κυρίως το πρωί, και την αφήνουμε περίπου ένα 20 λεπτο μέσα στο κλουβί - όχι παραπάνω διότι όσο παραμένει μέσα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να λερωθεί από ακαθαρσίες κλπ και το πουλάκι να πιει από εκεί νερό. Επίσης πολλά πουλιά δεν κάνουν μπάνιο όταν είναι στο οπτικό τους πεδίο κάποιος άλλος (άνθρωπος ή ζώο) διότι βρεγμένα αισθάνονται ευάλωτα.
Τέλος να πω ότι όσοι έχουν εξωτερικές εκτροφές, καλό θα ήταν να φροντίζουν να μην προσθέτουν/αφαιρούν τη μπανιέρα στο/από το κλουβί, αν πιο πριν δεν έχουν εξασφαλίσει ότι το πουλάκι δεν θα μπορέσει να διαφύγει. Π.χ. ο ίδιος, βάζω χώρισμα στις ζευγαρώστρες όποτε βάζω το χέρι μου μέσα στα κλουβιά.
Ξέχασα επίσης να σου πω ότι τις ταΐστρες τις αφαιρώ καθόσον υπάρχει μπανιέρα στο κλουβί, για να μην υγρανθούν οι σπόροι
 
@mgerom να τολμήσω να ρωτήσω απο που το καταλαβατε; καταφέρατε και ειδατε την ταυτότητά του; είστε καταπληκτικος!
Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι μην παθει τιποτα γιατι παλαιότερα ειχα ενα αρσενικό και ειχε κανει κακο στο θηλυκο.
Παρολα αυτα της εβαλα φωλξτσα καποια στιγμη και νημα και εκανε ενα αυγουλακι. Μετα απο μερες ομως ειχε περιεργα συμπτωματα και ολα εδειχναν οτι πηγαινε προς το αναποφευκτο. Της τα πεταξα ολα και ξεκινησα με πολυ αγαπη να την έχω αγκαλια να της βαζω τα τραγουδια της, να την κραταω ζεστα και ευτυχως το ξεπερασε. Δεν τολμω να το επιχειρησω. Θεωρειται οτι της κανω κακο;
 
Το χρώμα του δακτυλιδιού(κόκκινο) δείχνει την ηλικία του. Δεν ξέρω όμως πως κατάφερες να έχεις ένα πουλάκι που προέρχεται απο σύλλογο της Θεσσαλίας !
-Ενα υγιές θηλυκό μέσα στον χρόνο, θα περάσει απο μια ορμονική "διαταραχή" που στόχο έχει την δημιουργία απογόνων. Δεν μπορείς να το αποφύγεις. Καλύτερα λοιπόν είναι, να το προετοιμάσεις σωστά γι' αυτή την περίοδο και να του παρέχεις όλα τα απαραίτητα, ώστε να κάνει ολοκληρωμένες γέννες και να μην έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Ρίξε μια ματιά στα άρθρα για την αναπαραγωγή και την προετοιμασία και γράφεις για τις όποιες απορίες σου.
Υ.Γ Πάρε και αυτό το αρσενικό που σκέπτεσαι. Μη το αναβάλλεις. Ενας κίτρινος ή ένας λευκός τραγουδιστής θα είναι ότι πρέπει 😉
 
@mgerom Τη Δημητρούλα την βρήκα στην Αθήνα στο δρόμο κάτω . Θα την πατούσε φορτηγό και το σταμάτησα. Κατέβηκε ο οδηγός και μαζί την πιάσαμε. Ήταν του Αγ. Δημητρίου, γι αυτό την βγάλαμε Δήμητρα!
κάθε μέρα της άνοιγα την πόρτα και την έπιανα στη χούφτα μου μέχρι που εξημερώθηκε. ζει μέσα στο σπίτι μας τον περισσότερο καιρό ελεύθερη. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι κάνει την ανάγκη της σε συγκεκριμένα σημεία! Της αρέσει το ράδιο και έχουμε παρατηρήσει ότι σε κάποια συγκεκριμένα κιόλας παρότι θηλυκό δίνει ρεσιτάλ!
Μπορεί να είμαστε σε άλλο δωμάτιο και να μην την ακούμε, αν της φωνάξουμε όμως δυνατά Δήμητρα; Απαντάει!
μπορεί να σας φαίνονται κάπως όλα αυτά, όμως είναι πραγματικά και όλοι οι φίλοι μας έχουν πάθει πλάκα!
 
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι κάνει την ανάγκη της σε συγκεκριμένα σημεία!
Φυσικά σε πιστεύω διότι έχω δεί πάμπολλες φορές τους σταλαγμίτες στα κάπως παραμελημένα κλουβιά.
Της αρέσει το ράδιο και έχουμε παρατηρήσει ότι σε κάποια συγκεκριμένα κιόλας παρότι θηλυκό δίνει ρεσιτάλ!
Να δείς πόσο περισσότερο θα της αρέσει το κελάηδισμα του αρσενικού που θα της γνωρίσεις.
Μπορεί να είμαστε σε άλλο δωμάτιο και να μην την ακούμε, αν της φωνάξουμε όμως δυνατά Δήμητρα; Απαντάει!
μπορεί να σας φαίνονται κάπως όλα αυτά, όμως είναι πραγματικά και όλοι οι φίλοι μας έχουν πάθει πλάκα!
Καιρός λοιπόν να την ανταμείψετε 🙂
 
Back
Top