Διατροφή Πόσο τρώνε τα lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης βάσω
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

βάσω

PB New Member
Εγγραφή
17 Ιουλ 2008
Μηνύματα
98
Πόλη
Βέροια
Εδώ και λίγο καιρό έχω διαπιστώσει το εξής περίεργο... Το Lovebird μου τρώει ελάχιστα,έτσι νομίζω τουλάχιστον,του έχω δύο μικρές ταίστρες οι οποίες ακόμα και μετά απο μια εβδομάδα, απο τη στιγμή που θα τις γεμίσω, είναι γεμάτες μέχρι τη μέση! Και αν λάβουμε υπόψη πως το μισό απο αυτό που τρώει το πετάει κάτω, απορώ πως ζει! Να σημειώσω εδώ πως δεν του δίνω τίποτα άλλο(φρούτα, λαχανικά) εδώ και λίγο καιρό, για να δω τι γίνεται. Τα φρούτα και τα λαχανικά άλλωστε δεν τα πλησιάζει αν δε δει τα παραδείσια που έχω κοντά του να τα τρώνε, μόνο τότε ζηλεύει, μάλλον, και τρώει κι αυτό.Ας μου πει κάποιος που ίσως γνωρίζει, δεν είναι ελάχιστο αυτό που τρώει;
 
Δεν υπαρχει λογος νομιζω να αφηνεις μια εβδομαδα την τροφη στην ταιστρα. Μπορεις να βαζεις μεχρι τη μεση η λιγο λιγοτερο και να ελεγχεις καθημερινα τι εχει φαει και εαν διαλεγει σπορια να φυσας τα τσοφλια εξω και να τα αφηνεις αλλη μια μερα και μετα να τα πετας και να βαζεις καθαρη. Οσο θελει θα φαει αρκει να εχει παντα διαθεσιμη τροφη χωρις τσοφλια πανω πανω στην ταιστρα. Ειναι αδυνατο και σε προβληματιζει;
 
Δεν κατάλαβες μάλλον, δεν αφήνω μια εβδομάδα το φαγητό στην ταίστρα πάντα! Άλλωστε πλένω τα κλουβιά και τις ταίστρες 3 φορές την εβδομάδα! Το έκανα αυτό τώρα τελευταία(να αφήνω το φαγητό μια εβδομάδα)για να δω πόσο τρώει.. Ναι διαλέγει αυτό είναι αλήθεια, τρώει μόνο τον λιόσπορο, αλλά εγώ αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν να μπορεί να ζήσει μόνο μ'αυτό,όλα τα υπόλοιπα είτε τα αφήνει στην ταίστρα, είτε τα πετάει στον πάτο του κλουβιού...
 
Πολλά Lovebirds ( και οχι μονο) το κάνουν αυτό. Λατρεύουν τον ηλιόσπορο. Του εχεις πάρει ειδική τροφή για Lovebirds (συσκευασμένη); :)
 
Οχι, δεν τους έχω πάρει καμία ειδική τροφή, γιατί δυστυχώς στην πόλη μου υπάρχουν δύο μόνο πετ-σοπς και κανένα απο τα δύο δεν είχε ποτέ κάτι τέτοιο, ασε που κάποιες φορές δε βρίσκουμε πιο βασικά είδη!
 
Προσπάθησε έστω με τον τρόπο που αναφέρεις πιο πάνω να του δίνεις φρούτα και λαχανικά. Καλο θα ήταν να του έπαιρνες και βιταμίνες να του βάζεις στο νεράκι του για λίγο καιρό 😉
 
Ολοι οι παπαγαλοι θα λατρευαν να τρωνε μονο ηλιοσπορο ολη τους τη ζωη. Ομως δεν μπορουν να ζησουν ετσι. Ειναι σαν ενα παιδι με ενα σακουλακι πατατακια. Αφαιρεσαι ολον τον ηλιοσπορο απο την τροφη του η να αγορασεις χωρις ηλιοσπορο και χρησιμοποιησε τον ηλιοσπορο στην εκπαιδευση. 😉
 
Ευχαριστώ παιδιά, να'στε καλα...Φοίβο εκπαίδευση είπες...χα χα... Τον έχω εναμιση χρόνο και δεν κατάφερα τίποτα ακόμα, πανικός τον πιάνει όταν βλέπει το χέρι μου ή όταν πλησιάζω πολύ κοντά στο κλουβί.. Και να σκεφτείς οτι είμαι πολύ χαλαρός και ήρεμος άνθρωπος,τουλάχιστον με τα ζωάκια μου :)
 
Σιγά σιγά και σταδιακά πρέπει να γίνει η εκπαίδευση. Πρώτα πρέπει να του κερδίσεις την εμπιστοσύνη, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο και χρονοβόρο αλλά με υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρεις.
Στην αρχή θα πλησιάζεις το κλουβί σιγα σιγά και συγχρόνως θα μιλάς σε γλυκό και ήρεμο τόνο. Μπορίς να του δίνεις με το χέρι σου λιχουδίτσες για να του δώσεις ένα έναυσμα για να σε πλησιάσει. Στην αρχή δεν θα σε πλησιάζει αλλά εσύ να επιμένεις, να κάθεσαι εκεί αλλά χωρίς να κάνεις απότομες κινήσεις.
Και να δεις που κάθε μέρα θα κάνει και ένα προοδευτικό βήμα.
Η εκπαίδευση βασίζεται στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στο πουλί και στο αφεντικό!

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
 
Βασω εαν κρατας τους ηλιοσπορους μπορει να το ξανασκεφτει! :D Λιγο πιο μακρια με ανοιχτη παλαμη να τους βλεπει. Αφησε του εναν σε ενα κλαδακι και κατσε διπλα του. Ολο και πιο κοντα σιγα σιγα. Θα τον βρεις τον τροπο αν το προσπαθησεις!
 
Ναι η αλήθεια είναι οτι ίσως δεν προσπάθησα αρκετά, επι μια εβδομάδα είχα στο χέρι μου ηλιοσπορους και το είχα τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά ακίνητο και αν και δεν το πλησίασε, μετά δε με φοβόταν τόσο! Δυστυχώς όμως χρειάστηκε να το πιάσω μια μέρα, για να του βγάλω κάτι που είχε μπεί στο ρουθούνι του, απο τότε, εκτός που μου κατατρύπισε το χέρι, με φοβάται πολύ περισσότερο
 
Σιγά σιγά, με υπομονή και επιμονή θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.
 
Αν ασχοληθείς αρκετά μαζί του να δεις που θα τον κερδίσεις και πάλι. Αφού το έκανες μια φορά μπορείς και πάλι!
 
Ετσι λέω κι εγώ και τώρα που ήρθε ο χειμώνας και είναι όλη μέρα μέσα,έχουμε πολύ χρόνο οι δυό μας 🙂
 
Βασω αν κ λλιγο ασχετο, παντως εαν δε βρισκεις τροφη, οπως αυτην που σου προτεινουν τα παιδια, απο την περιοχη σου μπορεις παντα να παραγγειλεις μεσω ιντερνετ τροφη πολυ καλης ποιοτητας απο online petshops.
 
Τελικά βρήκα συσκευασμένη τροφή, δε φανταζόμουν τη διαφορά, δεν αφήνει τίποτα, τρώει όλα όσα περιέχει η τροφή! Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές :)
 
Μπορείς να δώσεις επίσης δυόσμο. Τρελαίνονται! ιδίως για τα κλαδάκια του, ρουφάνε το ζουμί και είναι άριστη πηγή βιταμίνης. Φυσικά θα το έχεις πλύνει καλά, αφού στραγγίσουν τα νερά, βάλε το στο κλουβί, ανάμεσα στις μπάρες.
 
Back
Top