Φροντίδα Πόσο χρήσιμα είναι σκευάσματα ενεργών μικροοργανισμών;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης voxpaine
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλησπέρα σας, σήμερα καθώς κοιτούσα στις διάφορες ομάδες στο fb μου γεννήθηκε η απορία περί αυτής της κατηγορίας προϊόντων και κατά πόσο χρήσιμα είναι.
 
@patrickios αν έχω καταλάβει καλά οτι χρησιμοποιούνται ως μέτρο πρόληψης τα οποία είτε μπορούν χορηγηθούν στα καναρίνια (είτε διαλύοντας μέσα στο νερό είτε ψεκάζοντας τους σπόρους) είτε ως απολυμαντικό μέσο (πχ ψέκασμα του κλουβιού και γενικότερα του χώρου στο οποίο βρίσκεται). Γενικά δεν μπορώ να πω οτι έχω καταλάβει 100% περί τίνος πρόκειται και ενδεχομένως να μην έχω καταλάβει κάτι σωστά και για αυτό και για αυτό και ζήτησα την γνώση σας
 
Εννοούσα αν λένε καλά λόγια.

Η όποια δική μου γνώση συνοψίζεται στο εξής: Αν έχεις 1 - 2 πουλάκια αρκεί φρεσκο νερό κάθε μέρα, μια καλή και καθαρή τροφή, που και που καμια πρασιναδα και μια στο τόσο αυγό βραστό πχ στην πτεροροια + μια εβδομαδιαία καθαριότητα.

Οτιδήποτε περισσότερο σε πουλακι που δε νοσεί είναι όχι μόνο ασυμφορο αλλά και επί της ουσίας περιττό.
 
Γενικά δεν μπορώ να πω οτι έχω καταλάβει 100% περί τίνος πρόκειται
Αν μιλάς για αυτό που φαντάζομαι, ούτε και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Είναι ένα παρασκεύασμα που γεννήθηκε μέσα από ένα συνοθύλευμα ιδεοληψιών και θεωριών συνωμοσίας. Κάτι σαν "οι μεγάλες εταιρείες μας κρύβουν την αλήθεια πού βρίσκεται όλη μέσα στο συγκεκριμένο μπουκαλάκι". 😏
 
Σίγουρα είναι καλό και φτιάχνει την ποιότητα του νερού . Βέβαια εγώ μιλάω για τους ΕΜ που κυκλοφορούσαν παλαιότερα σε διάφορα petshop΄s . Όπως είπε όμως και ο Σταύρος αγγίζουν τα όρια της υπερβολής ή μάλλον της άγνοιας μας . Περίπου ίδια αποτελέσματα θα είχαμε με ανακίνηση τακτικά μιας ποσότητας νερού ώστε να οξυγονώνεται αρκετά και να αυτοκαθαρίζεται . Πολλοί συζητάμε για αυτά και αλλάζουμε νερό κάθε ... Στο τέλος θα βρεθεί κάποιος να αστειευτεί λέγοντας : να κρεμάμε ένα πενταεύρο με μανταλάκι στο κλουβί , να παραγγέλνουν τα ζωντανά μόνα τους . Δεν το είπα εγώ .
 
Back
Top