Ασθένειες Πόσο χρόνο χρειάζεται το pulmosan για να δράσει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Liakos18
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Liakos18

PB Member
Εγγραφή
3 Φεβ 2020
Μηνύματα
667
Πόλη
Ηλεία
Έβαλα pulmosan σε ένα πουλάκι με συμπτώματα για ακαραια. Έχουν περάσει 2 μέρες, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Γενικά, πόσο χρόνο χρειάζεται το pulmosan για να δράσει;
 
@Liakos18 οκ! Απλά πιστεύω πρώτα σιγουρευόμαστε και μετά κάνουμε θεραπεία! Όχι κάνουμε θεραπεία για να σιγουρευτούμε. Πάντως βρήκα πως θέλει επανάληψη μετά από 8 με 10 μέρες αλλά για αυτό που ρωτάς δεν βρήκα κάτι.
 
Παιδιά, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα ούτε σε κάποια πόλη. Οι πτηνίατροι, είναι είδη δυσεύρετοι στις πόλεις. Τώρα για να βρεις και καλό πτηνιατρο, που δεν θα σου κάνει διάγνωση από οπτική επαφή (πόσα τέτοια έχουμε διαβάσει....), τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Κοντά στην περιοχή μου λοιπόν, δεν υπάρχει πτηνιατρος.
Το φάρμακο που έδωσα δεν ήταν ένα τυχαίο φάρμακο, άσχετο με τα συμπτώματα που θα μπορούσε να του κάνει κακό (κάποιοι μάλιστα βάζουν και 6 σταγόνες, αντί για 1, που προτείνειη εταιρία).Το πουλάκι προσπαθεί να βγάλει κάτι από το ράμφος του, τιναζεται συνέχεια, κάνει τον ήχο σπασιμου σπόρου, και τρίβει το ράμφος του στα κλαδάκια. Θεωρώ πως έχει ακαραια. Αν όχι, το ξανακοιτάω. Αλλά να κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια.... Συγνώμη αλλά όχι!
 
Μαρία, ευχαριστώ! Θα τον κοιτάξω και έτσι.
Ξέχασα να αναφέρω επίσης ότι λίγο μετά την χορήγηση του φαρμάκου, τιναζόταν ποιό έντονα, και τριβοταν στα κλαδάκια. Αλλά μέχρι σήμερα, μετά από 2 ημέρες, συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά. Για αυτό ρώτησα για την δράση του φαρμάκου.
 
@Liakos18 περαστικά του. Τα εχεις σε εξωτερικό χώρο αν θυμάμαι καλά. Θα σου έλεγα να διαβάσεις κ αυτό. Κ από ότι καταλαβαίνω υπάρχει μια ένσταση για το πότε θα πρέπει να γίνει η επαναλαμβανομενη δόση. Προσωπικά θα ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες του όποιου σκευάσματος.

Αν έχουν αλλάξει τα πράγματα από το 2015 που είναι η ημερομηνία του thread δεν το ξέρω. Στο ποστ #19 υπάρχει η απάντηση της εταιρείας.
 
Πως μπορώ να σιγουρευτώ για τα ακαραια;

@Liakos18 Πηγαίνοντας το σε έναν πτηνιατρο. 😁

Παιδιά, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε πως δεν ζούμε όλοι στην Αθήνα ούτε σε κάποια πόλη.

Πηγαίνοντας το σε έναν πτηνίατρο σε μια πόλη. 😁

Πέρα από την πλάκα, και σε πτηνίατρο να το πήγαινες, πιθανότατα θα του έβαζε φάρμακο για τα ακάρεα, ακόμα και χωρίς να είναι σίγουρος. Εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να είσαι σίγουρος. Όσον αφορά το ερώτημά σου, η απάντηση βρίσκεται εδώ.
 
Πως μπορώ να σιγουρευτώ για τα ακαραια;
Βάλε μια φωτογραφία.
Εγώ πάντως μια φορά που χρησιμοποιησα pulmosan στη 1 βδομάδα ξεκίνησε να βγάζει πτέρωμα ξανά. Δεν ξαναεπαλεναβα τη διαδικασία.
 
Βάλε μια φωτογραφία.
Εγώ πάντως μια φορά που χρησιμοποιησα pulmosan στη 1 βδομάδα ξεκίνησε να βγάζει πτέρωμα ξανά. Δεν ξαναεπαλεναβα τη διαδικασία.
Τώρα που είπες για πτέρωμα, ξέχασα να αναφέρω πως έχει αραιωμένα πούπουλα κοντά στο ράμφος και στα "μάγουλα". Θα προσπαθήσω να ανεβάσω. Ευχαριστώ!
 
Καλησπέρα.
Πάντως βρήκα πως θέλει επανάληψη μετά από 8 με 10 μέρες
Αυτό δεν ισχύει, στις οδηγίες αναφέρει επανάληψη της θεραπείας με μια σταγόνα μετά από 30 ημέρες.
Σε ερώτηση που είχε γίνει παλαιότερα στην εταιρεία κατασκευής είχε αναφερθεί ότι είναι ασφαλές η επανάληψη μετά από 14 ημέρες.
έχει αραιωμένα πούπουλα κοντά στο ράμφος και στα "μάγουλα"
Αυτά είναι συμπτώματα ακάρεων.
πόσο χρόνο χρειάζεται το pulmosan για να δράσει;
Ξεκινάει άμεσα.
Σαφώς μπορεί να είναι κάτι άλλο
Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αρρώστιες που δημιουργούν συμπτώματα ίδια με αυτά των ακάρεων, ειδικά όσον αφορά το αναπνευστικό.

Το πουλάκι προσπαθεί να βγάλει κάτι από το ράμφος του, τιναζεται συνέχεια, κάνει τον ήχο σπασιμου σπόρου, και τρίβει το ράμφος του στα κλαδάκια.
έχει αραιωμένα πούπουλα κοντά στο ράμφος και στα "μάγουλα"
Τα παραπάνω συμπτώματα συνηγορούν στην πιθανότητα των ακάρεων, επανέλαβε την σταγόνα μετά από 15ημέρες, καθάριζε καθημερινά πατήθρες και σκεύη φαγητού.
 
Έβαλα pulmosan σε ένα πουλάκι με συμπτώματα για ακαραια. Έχουν περάσει 2 μέρες, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά. Γενικά, πόσο χρόνο χρειάζεται το pulmosan για να δράσει;
Καλησπέρα και από εμένα. Από προσωπική εμπειρία θα πω μετά από 2-3 ημέρες, από την πρώτη εφαρμογή.
 
Καλησπέρα. Για να σιγουρευτείς για τα ακάρεα μπορείς να βρεξεις τα πούπουλα στο λαιμό ώστε να ναι γυμνό και Μ ένα φακό να κοιτάξεις. Τα ακάρεα τραχείας φαινόταν σαν τελιτσες.
 
Κατ' αρχάς η εφαρμογή του poulmosan δημιουργεί άμεση υπερκινητικότητα στα ακάρεα της τραχείας . Τόση, που κάποιες φορές αν ο αριθμός τους είναι μεγάλος μπορεί να δημιουργηθεί απόφραξη στους αεραγωγούς και να επέλθει ασφυξία. Σε ποιό ήπιες περιπτώσεις, οι αντιδράσεις είναι άμεσες και εκδηλώνονται με υπερβολική νευρικότητα (συνεχές ξυσιμο, συνεχής κίνηση στα πάτηθρα, συνεχές αναφούλιασμα του πτερώματος, υπερβολική περιποίηση των φτερών στην περιοχή, φτέρνισμα,μεγάλη κατανάλωση νερού, κ.α) . Επίσης για να γίνει εμφανής με γυμνό μάτι αυτή η κινητικότητα συνήθως δεν αρκεί ο φωτισμός της περιοχής με κάποιο μέσον. Ο λόγος, οτι αφ' ενός τα ακάρεα στην αρχική τους μορφή δεν είναι ούτε πολύ σκουρόχρωμα , ούτε έχουν ικανό μέγεθος. Μάλιστα ακόμα και παράσιτα μεγάλης ηλικίας με μεγαλύτερο όγκο είναι δυσδιάκριτα, όταν τα πουλιά είναι μελανινικά. Όταν δηλαδή το δέρμα της περιοχής είναι σκούρο
Έχουν περάσει 2 μέρες, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά.
Δεν έχει ακάρεα .
.
 
συνεχές ξυσιμο, συνεχής κίνηση στα πάτηθρα, συνεχές αναφούλιασμα του πτερώματος, υπερβολική περιποίηση των φτερών στην περιοχή, φτέρνισμα,μεγάλη κατανάλωση νερού,
Ακριβώς αυτά παρατήρησα και εγώ μετά την χρήση του φαρμάκου κ. Μάκη. Ειδικά για το αναφουλιασμα και την υπερβολική περιποίηση των φτερών, θεώρησα πως ευθύνεται το ελάχιστο νερό που είχα βάλει στην περιοχή για ποιό εύκολη χορήγηση του φαρμάκου.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ένα πτηνό με ακαραια, μπορεί να κελαηδάει;
 
Back
Top