Αναπαραγωγή Πότε ένα αρσενικό καναρίνι είναι έτοιμο για αναπαραγωγή;

Theodorap

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2016
Μηνύματα
185
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, σε ποια ηλικία είναι ένα αρσενικό καναρίνι έτοιμο για αναπαραγωγή;

Περιμένω απαντήσεις😛👍
 
Κανονικά 1 έτους αλλά και 10 μηνών ζευγαρώνουν για παράδειγμα ένα πουλί που γεννήθηκε το Μάιο η Ιούνιο το Μάρτιο με Απρίλιο θα το δεις να ερωτοτροπεί αν περιμένεις να το βάλεις 12 μηνών τότε πας για Μάιο Ιούνιο και είσαι εκτός αναπαραγωγικής περιόδου λόγο θερμοκρασιών.
 
Κανονικά 1 έτους αλλά και 10 μηνών ζευγαρώνουν για παράδειγμα ένα πουλί που γεννήθηκε το Μάιο η Ιούνιο το Μάρτιο με Απρίλιο θα το δεις να ερωτοτροπεί αν περιμένεις να το βάλεις 12 μηνών τότε πας για Μάιο Ιούνιο και είσαι εκτός αναπαραγωγικής περιόδου λόγο θερμοκρασιών.

Νίκο μου με κάλυψες! Το ξέρω ότι είμαι εκτός αναπαραγωγής περιόδου απλά ήθελα να μάθω . Ευχαριστώ πολύ 👍
 
Φέτος αρσενικό μου καναρίνι έγινε μπαμπάς σε ηλικία 8 μηνών. Όταν τον έβαλα στη ζευγαρώστρα με χωρισμα έφαγε τα σίδερα να περάσει στο μέρος της θηλυκιάς. Επίσης, ήταν εξαιρετικός πατέρας τάιζε τα μικρά και την κανάρα συνεχώς.
 
Τίποτε δεν θα πρέπει να μας αιφνιδιάζει στους ζωντανούς οργανισμούς.
Ούτε το οκτώ μηνών αρσενικό της @Panagiota. Ούτε τα ενήλικα αλλά σεξουαλικά ανώριμα πουλιά, που κατά καιρούς διαβάζουμε με μη γονιμοποιημένες γέννες αυγών.
Σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους δεν υπάρχουν κανόνες.
Στα καναρίνια η σεξουαλική ωριμότητα θεωρητικά έρχεται τον 9-10ο μήνα της ζωής τους... και αν το καλο-σκεφτούμε ίσως είναι καλύτερα να περιμένουμε να μεγαλώσουν και λίγο ακόμη.
 
Η ωριμότητα βιολογικά, είναι κάπου ανάμεσα σ' αυτά τα όρια που αναφέρθηκαν. Ομως ο καθοριστικός παράγοντας για ένα αποδοτικό αρσενικό είναι ο "πρότερος έντιμος βίος" :D . Ιδιαίτερα ο τρόπος που πέρασε την προηγούμενη αλλαγή πτερώματος.
 
Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό ή για κάτι που να θέλει ιδιαίτερη εξήγηση.
Μια αλλαγή πτερώματος που θα συντελεστεί με ταχύτητα και θα αποκαταστήσει σε όλο του το εύρος και με την καλύτερη δυνατή ποιότητα το πτέρωμα του πουλιού, είναι δείγμα υγείας και παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων στον οργανισμό. Αρα ο οργανισμός δουλεύει σωστά και αποκαθίσταται γρήγορα η ηρεμία και η ορμονική ισορροπία. Ενα τέτοιο αρσενικό θα βρεί γρήγορα τα πατήματά του στο νέο ρεπερτόριο τραγουδιού που δοκιμάζει μετά το καλοκαίρι και αισθάνεται κυρίαρχο στον χώρο του. Τέτοια αρσενικά, περνούν μια περίοδο συντήρησης εξελίσσοντας συνεχώς το τραγούδι τους και είναι έτοιμα απο τους πρώτους χειμωνιάτικους μήνες να υποδεχθούν τις αναπαραγογικές υποχρεώσεις τους όταν έλθει η ώρα.
-Αν μια περίοδος αλλαγής πτερώματος, διαρκέσει πολύ, δεν έχει σωστή αποκατάσταση του χαμένου υλικού, αφήνει τα χρώματα του πτερώματος ξεθωριασμένα κλπ., τότε φέρνει άσχημα "μαντάτα" για την υγεία του πουλιού και για την συνέχειά του.
Υ. Γ Τα προβλήματα υπάρχουν συνήθως διότι δεν δίνουμε την απαιτούμενη σημασία στις περιόδους πέραν της αναπαραγωγής.
 
Back
Top