Γενικά Πότε ένα καναρίνι τελειοποιεί το ρεπερτόριο του;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos269
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το τραγουδι ενος καναρινιου δεν ειναι κατι στατικο, με την πάροδο του χρονου ειτε εμπλουτιζεται ειτε χανει χαρακτηριστικα και αυτο ειναι συνεπεια πολλων παραγόντων.

Σε διαγωνιστικο επιπεδο, εφ'οσον εχει γινει σωστη εκπαιδευση και διαχειριση που ξεκινα αμεσως μετα τον απογαλακτισμο θα δωσει το επιθυμητό αποτελεσμα στον χρονο που αναφερεις περιπου.
 
Αυτο που ισχυει για το ρεπερτοριο ισχυει και για την δυναμη της φωνης; Στα τιμπρατο στην ηλικια ενος ετους η δυναμη της φωνης τους εχει ολοκληρωθει;
 
Απο την στιγμη που η ηλικια ειναι καταλληλη για να αξιολογηθουν σε διαγωνισμους πριν καν φτασουν τον ενα χρονο ζωης, η απαντηση ειναι ναι.

Ρωτας με αφορμη καποια προσωπικη περιπτωση ή ειναι γενικη η απορία σου;
 
Ρωτάω με αφορμή μια συζήτηση που είχα με ένα φίλο που με κάλεσε για να μου δείξει ένα καναρίνι τιμπρατο, όντος καλό αλλά του έλειπε η δύναμη Φωνής. Με βάση το δακτυλίδι ήταν 2019 και μου είπε ότι θα δώσει φωνή το καναρίνι στην πορεία. Αν ένα καναρίνι μπορεί να ξεχάσει το ρεπερτόριο του ή να μην λέει το ίδιο καλά από χρόνια σε χρόνια, μπορεί κάποιο το οποίο έχει ένα ελάττωμα να το διορθωση;.Αρκεί βέβαια να έχει τα γονίδια.
 
Η ένταση της φωνής δηλαδή τα πολλά decibel, δεν ποιοτικό κριτήριο στα καναρίνια φωνής. Αν αναζητάτε κάτι τέτοιο, τότε ένα κοινό καναρίνι φωνής που κελαηδά συνέχεια, είναι η καλύτερη επιλογή.

Όσοι ασχολούνται με καναρίνια φωνής, έχουν ΜΟΝΟ καναρίνια φωνής και μάλιστα μόνο μια ράτσα. Τίποτε άλλο. Αυτά, εκπαιδεύονται κάθε χρόνο από έναν δάσκαλο, ένα καναρίνι δηλαδή που κελαηδά με τρόπο που επιβάλλει το πρότυπο, χωρίς σφάλματα. Τα καναρίνια "μαθητές" που έχουν σφάλματα, απομακρύνονται από το κοπάδι και δεν κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς αλλά πωλούνται, συνήθως με τη φράση του πωλητή "είναι ένα από τα καλύτερα μου".

Την επόμενη χρονιά, ένα καναρίνι που την προηγουμένη είχε σφάλματα, δεν μπορεί να τα διορθώσει εντελώς. Μπορεί ίσως να βελτιωθεί, αλλά κατά την άποψή μου τα σφάλματα που υπήρχαν την πρώτη χρονιά, δεν εξαφανίζονται εντελώς καθώς δεν οφείλονται αποκλειστικά σε περιβαλλοντικούς παράγοντες αλλά γονιδιακούς - ανατομικούς.

Στο αρχικό ερώτημα σου, ναι στους οκτώ μήνες ένα καναρίνι φωνής πρέπει να λέει ότι έχει να πει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαγωνισμοί των καναρινιών φωνής, γίνονται Δεκεμβρίου ή Ιανουάριο και όχι τον Νοέμβριο.

Αν σε ενδιαφέρουν, διάβασε εδώ κάποια πράγματα για τα καναρίνια φωνής.
 
Back
Top