Αναπαραγωγή Πότε αποσσύρω το αυγό από τη φωλιά;

Vasilis1966

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2017
Μηνύματα
121
Πόλη
Σέρρες
Γεια σας και παλι η βοηθειες σας και η πειρα σας βοηθουν πολυ και ετσι ανετρεξα και παλι εδω. Να ενημερωσω πως ολα πανε κατ ευχην και εχω τα πρωτα μου πουλακια.σε αυτο το post εχω 2 ερωτηματα:
1)καπου διαβασα εδω στο forum πως ασπορα αυγα που δεν εσκασαν τα αφηνεις στην φωλια για στηριγμα του/των νεοσσων. Δεν ξερω αν ειναι Σωςτο και δεν το βρηκα ξανα να σας το παραθεσω. Οποτε ποτε αποσσυρω το αυγο απο την φωλια;
 
Καλημέρα.
Συνήθως τα άσπορα αυγά τα αφήνουμε στη φωλιά για λίγες ημέρες - δεν ξέρω πόσες όμως διότι ποτέ δεν αφήνω ο ίδιος.
Αν λοιπόν είσαι σίγουρος ότι το/α αυγό/ά είναι άσπορα, αφαίρεσέ τα και βάλε στη θέση τους ψεύτικα αυγά.
Ο αριθμός, κάπου διάβασα ότι είναι 4, δλδ, το σύνολο των αυγών και των νεοσσών που θα έχεις στη φωλιά θα είναι 4. Έτσι λοιπόν σε φωλιά με 4 νεοσσούς δεν θα έχεις καθόλου αυγά μέσα, ενώ στις φωλιές με 1 & 3 νεοσσούς θα βάλεις αντίστοιχα 3&1 αυγά. Ούτε και για αυτό είμαι σίγουρος, αλλά καθώς λέγεται, ειδικά στο νεοσσό που είναι μόνος μάλλον τις πρώτες ημέρες καλό θα ήταν να υπάρχουν αυγά ώστε να στηρίζεται πάνω τους. Καλό επίσης θα ήταν, σε λίγες ημέρες και κάθε λίγες ημέρες να ελέγχεις τους νεοσσούς για να δεις αν τα πόδια τους είναι στη σωστή θέση, ώστε αν υπάρξει μεγάλη απόκλιση από αυτήν, να λάβεις σύντομα τα απαιτούμενα μέτρα.
 
Τα άσπορα πρέπει να απομακρύνονται. Στην φωλιά πρέπει να υπάρχουν πάντα δυο πλαστικά ομοιώματα για στήριξη των νεαρών και για να αποφεύγονται κατα το δυνατόν τα "τσαλαπατήματα" αυτών που καθυστέρησαν στην εκκόλαψη.
 
Στην φωλιά πρέπει να υπάρχουν πάντα δυο πλαστικά ομοιώματα για στήριξη των νεαρών και για να αποφεύγονται κατα το δυνατόν τα "τσαλαπατήματα" αυτών που καθυστέρησαν στην εκκόλαψη.
Απλά με 5 μικρά στη φωλιά και 2 ψευτικα αυγά, δε θα γίνεται πολύ ασφυκτική η κατάσταση; Και εγώ για 4 ήξερα συνολικά (1 νεοσσός, 3 ψεύτικα αυγά | 2 νεοσσοί, 2 ψεύτικα αυγά | 3 νεοσσούς, 1 ψεύτικο αυγό | 4 νεοσσοί, κανένα ψεύτικο αυγό).
 
Back
Top