Γενικά Πότε αρχίζουν να κελαϊδούν τα καναρινάκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eμμα!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Eμμα!

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2008
Μηνύματα
87
Πόλη
Αθήνα
Καληπέρα σας! Σας είπα οτι πήρα ένα καινούργιο καναρινάκι κιτρινόμαυρο και αυτή τη φορά αρσενικό.. (Έτσι ισχυρίζεται ο θείος μου σύμφωνα με την εμπειρία του). Μου τον έστειλε ο θείος, που ανέφερα πριν, από την Κω γι'αυτό και τον έβγαλα Ιπποκράτη! Γεννήθηκε τον Ιούνιο οπότε είναι 5 μηνών. Μιλάει και κάνει κάτι φωνούλες αλλά ειναι πολύ μικρό ακόμα για να κελαιδήσει ε; Μήπως γνωρίζετε πότε περίπου αρχίζουν να κελαιδούν τα καναρίνια; Δηλ. σε ποια ηλικία; Γιατί ακόμα δεν έχω ακούσει κανα τραγουδάκι και φοβάμαι θα μου βγει θηλυκό πάλι..
 
Φυσιολογικα επρεπε να αρχισει να λεει, εξαρταται παντα ομως και απο τα ακουσματα που εχει παρει εως τωρα. Καλα θα ειναι αν εχεις ενα καλο αρσενικο βαλτα καπου που να μη βλεπονται κατα προτιμηση εξω τωρα που κραταει ο καιρος και εχει ηλιο ( τους κανει πολυ καλο ) και ακουγοντας τον μεγαλο να αρχισει να λεει και ο μικρος. Αλλα... Δεν ξεχναμε την καραντινα και τον χρονο που ισως ( οχι απαραιτητα) χρειαστει για προσαρμογη.
 
Δεν έχω άλλο αρσενικό! Ένα θηλυκό έχω ακόμα και φυσικά τα έχω σε ξεχωριστά κλουβιά. Η καραντίνα βέβαια πέρασε αφού τον έχω ήδη 1 μήνα τον μικρούλι! Αλλά δεν έχει σημασία καλύτερα ξεχωριστά κλουβιά μπας και τα ζευγαρώσω την άνοιξη. Να του βάζω κάνα ήχο απο δω να ακούει; Από τον υπολογιστή;
 
Στη γειτονια δεν υπαρχει κανενας να βγαζει στο μπαλκονι του κανενα αλλο αρσενικο; Εισαι σε καλο δρομο αρκει να βεβαιωθουμε για το φυλο.
 
Eυχαριστώ Γιώργο! Μόνο εγώ έχω καναρίνια στη γειτονιά! Μακάρι να τα πάω καλά στη πρώτη μου γέννα, πρώτα ο θεός, και θα χει πολλά η γειτονια! Το βγάζω βέβαια έξω να ακούει κανα σπουργιτάκι αλλα και πάλι λίγα πράγματα..
 
Eμμα! post: 82804 είπε:
Eυχαριστώ Γιώργο! Μόνο εγώ έχω καναρίνια στη γειτονιά! Μακάρι να τα πάω καλά στη πρώτη μου γέννα, πρώτα ο θεός, και θα χει πολλά η γειτονια! Το βγάζω βέβαια έξω να ακούει κανα σπουργιτάκι αλλα και πάλι λίγα πράγματα..
Αμαν βρε Εμμα η μονη εισαι στη γειτονια με αυτη τη τρελα; Σου ευχομαι ολα να πανε καλα και να αποκτησεις ενα κοπαδι οπως το επιθυμεις, τι να σου πω αν δεν υπαρχει καποιο αλλο '' να το τραβηξει '' ακουστικα αστο μονο του για λιγο καιρο ακομα χωρις να βλεπει τη θηληκια μηπως και αρχισει να λεει και αν και παλι δεν κανει τιποτα ψαξε για αρσενικο - εκπαιδευτη και ισως γαμπρο για 2 νυφες.
 
Οχι! Καλά το πάμε! Το προβλημά μου το λύνουμε πάντως 🙂
Δεν θέλω τώρα να πάρω και άλλα γιατί δεν έχω χώρο να τα βάλω... Μη τα στριμώχνω. Θα του βάλω απο το ίντερνετ φωνούλες και ότι προκύψει. Αμα δεν κελαϊδήσει θα πει είναι πάλι θηλυκό! Όπως το προηγούμενο που είχα κελαϊδούσε όλη την ώρα και την άνοιξη μου έκανε αυγά!
 
Εμμα, σιγουρα μετα τα Χριστούγεννα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση! Στις αρχες της Ανοιξης δηλαδη οταν θα είναι περίπου 8 μηνων, αν είναι αρσενικό θα πλέκει το τραγούδι με τρίλιες και γυρίσματα της φωνής, με αρκετά μεγάλη διάρκεια. Τα θηλυκά που σπάνια κελαηδούν δεν εχουν την πολυπλοκότητα την ένταση και την διάρκεια του τραγουδιού που έχει το αρσενικό.
 
Καλησπερα
Ξερει κανεις να μου πει αν ενα καναρινι που κελαδαει καλα πρεπει να ειναι κοντα στα αλλα καναρινια και καρδερινες; Μηπωσ επηρεαζεται στο να κελαειδαει;
 
Back
Top