Αναπαραγωγή Πότε αρχίζω διατροφή στους νεοσσούς (αυγό βιταμίνες κτλ)

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα αν πχ γεννηθεί νεοσσος αύριο Παρασκευή πρωί από ποτέ αρχίζω διατροφή για νεοσσος (αυγό βιταμίνες κτλ) Την επόμενη;

ΆΚΥΡΟ ΆΚΥΡΟ ΆΚΥΡΟ μόλις είδα ένα μικρο
 
Και τις τρεις φορές που έχω αναπαράγει τα καναρίνια μου έχω ξεκινήσει τις βιταμίνες και την αυγοτροφή τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν την εκόλαψη των αυγών, ώστε τα καναρίνια να είναι γερά τα ίδια και ύστερα να μπορούν να θρέφουν και τα μικρά, οπότε κατά την αποψή μου πρέπει να αρχίσεις την διατροφή σύντομα!
 
Και τις τρεις φορές που έχω αναπαράγει τα καναρίνια μου έχω ξεκινήσει τις βιταμίνες και την αυγοτροφή τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν την εκόλαψη των αυγών, ώστε τα καναρίνια να είναι γερά τα ίδια και ύστερα να μπορούν να θρέφουν και τα μικρά, οπότε κατά την αποψή μου πρέπει να αρχίσεις την διατροφή σύντομα!
Όταν λες βιταμίνη εννοείς στο νερό ή αυτά το κίτρινο φαγητό σε διαφανή σακουλάκια που το πουλάνε για βιταμίνη και μόνο βιταμίνη δεν είναι;

Χρήστο να σου ζήσει! Αύριο πρωί πρωί βραστό αυγό(βραστω για 12-15 λεπτά), να έχει πάντα διαθέσιμους σπόρους να ταΐζει και φυσικά φρέσκο νεράκι! Όλα αυτά είναι αρκετά! :)
 
Έχω ταραχτει πολύ το είδα και έπρεπε
Να φυγωΠαιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.
Αλλά είμαι πιο αγχωμένος τωρα
 
Μην αγχώνεσαι.. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.. Μόνο αυγό φρέσκο καθημερινά, φαγητό και νερό.. Παρατήρηση από μακριά και δε θα ενοχλείς την κανάρα.. Τις πρώτες μέρες η κανάρα δε σηκώνεται και πολύ από τη φωλιά.. Τα ταΐζει ενώ είναι πάνω τους.. Θα πηγαίνεις να τα βλέπεις μόνο όταν η κανάρα βγαίνει από μόνη της εκτός φωλιάς.. Αυτά! :)
 
Απλά είναι η ώρα που πρέπει να κάνω όλεςτις σχετ ικές παρατηρήσεις. Αν ταΐζει αν γγεννήθηκε το άλλο κτλ
Ο χρόνος μου είναι περιορισμενος
 
Μα δε χρειάζεσαι χρόνος! Θα βάζεις κάθε πρωί το αυγό, τους σπόρους και καθαρό νεράκι και αν σηκωθεί η κανάρα θα τα δεις αλλιώς καλό θα ήταν να μην τη σηκώσεις με το ζορί γιατί δε ξέρεις πως θα αντιδράσει.. Μπορεί και να τα παρατήσει, αλλά μπορεί και όχι.. Έχει να κάνει με το πουλί καθαρά! Πάντως δεν νομίζω να μην ταίζει... Όλα καλά θα πάνε! Άσε τη φύση να κάνει το θαύμα της! 😉
 
Σήμερα νόμιζα πως τα γύριζε με το ράμφος της. Αλλά αφού είδα το πουλάκι μπορεί να ήταν και τάισμα τι να πω δεν ξέρω. ΠΠαντός ήταν ένα μικρούλι μικρουλι
 
Ναι είναι τόοσο μικρούλια! 🙄 Μπορεί απλά να έφαγε καμιά κουτσουλιά... Μην αγχώνεσαι! Όλα καλά θα πάνε! Μόνο μην τα ενοχλείς πολύ.. Προσεκτικές κινήσεις και να κάνεις ανανέωση του φαγητού και του νερού μόνο μια φορά την ημέρα.. Και μετά να τα παρατηρείς από μακριά.. Εννοείται πως δεν κουνάς καθόλου το κλουβί! Αυτά!
 
Κάτι τελευταίο..
Η βιταμίνες νερού λένε πως βοηθάνε και το πυρομα, φοβάμαι μήπως πυροσει ο αρσενικός και έχει αυτό κακίες επιπτώσεις στα (στο) μικρό?
 
Μη δίνεις βιταμίνες στο νερό.. Δε χρειάζεται... Είπαμε βραστό αυγό, φρέσκο νερό και σπόρους.. Τίποτα άλλο!
 
Δεν κάνουν και τόσο καλό κατά τη γνώμη μου... Πειράζουν στο συκώτι όλα αυτά τα πρόσθετα.. Άλλο να υπάρχει θέμα (κουρασμένοι γονείς κτλ)... Εμένα φέτος 5 μικρά μεγάλωσαν με αυγό, νερό και σπόρους και φτου φτου είναι υγιέστατα! Από κει και πέρα είναι δικιά σου επιλογή να τους βάλεις ό,τι θες!
 
Μήλο, σπανάκι κ μπρόκολο μπορούμε να δώσουμε απο την πρώτη μέρα ζωής των νεοσσών;

Από την πρώτη μέρα προσωπικά δεν θα το συνιστούσα καθώς μπορεί να προκαλέσουν διάρροιες με ότι αυτό συνεπάγεται σε τόσο ευαίσθητους οργανισμούς όπως οι νεοσσοί. Με τα χορταρικά ειδικά είμαι αρκετά επιφυλακτικός. Θα έδινα με φειδώ μετά τις 15 μέρες. Για να μην σου πω μετά τον απογαλακτισμό...
 
Μήλο, σπανάκι κ μπρόκολο μπορούμε να δώσουμε απο την πρώτη μέρα ζωής των νεοσσών;
Εγώ θα έλεγα μόλις κλείσουν όλα τα μικρά 10 ημερών να ξεκινήσεις να δίνεις με φειδώ από κάτι νέο και διαφορετικό κάθε μέρα! Από 7 ημερών δίνεις άφοβα και μήλο..

Βέβαια άλλοι δίνουν μετά από 15 μέρες (όπως ο Στέφανος) και άλλοι από την πρώτη μέρα της ζωής τους! Εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις!
 
Back
Top