Αναπαραγωγή Πότε βγάζουμε τα πουλάκια από τους γονείς τους

Επειδή κάποιοι νεοσσοί καθυστερούν να απογαλακτιστούν καλό είναι να τα παρατηρείς για να σιγουρευτείς ότι τρώνε μόνα τους. Προσωπικά ακόμη και όταν τρώνε μόνα τους αν δεν έχω σκοπό να βάλω ξανά ζευγάρι τη θηλυκιά τα αφήνω μέσα για όσο τα ταΐζει.
 
Εγω εφαρμοζω το εξεις. Οταν τα πουλια ειναι μικρα η ουρα οπως μεγαλωνει δεν ειναι ισια, ειναι σαν βενταλια και με τις μερες (την αναπτηξει ισιωνει). Οταν εχει γινει ισια το πουλι ειναι περιπου 50-60 ημερων και θα πρεπει να τρωει μονο του. Για σιγουρια τα μικρα τα αφηνω σε ενα κουβι μονα τους για μερικες μερες και μετα να βαζω στην κλουβα.
 
μαλακες τροφες

θα τους βαζεις μαλακες τροφες (φρουτα, αυγο, βιταμινες κτλ)και οταν τα δεις να τρωνε μονα τους μπορεις να βγαλεις τους γονεις
 
Για παραδεισια δεν ξερω. Για καναρια.. Περιπου στις 28 μερες.. Αρχιζουν να τρωνε... Οπως λεει και ο Βασιλης παραπανω...υπαρχουν εξαιρεσεις απλα παρακολουθεις και βεβαιωνεσαι οτι τρωνε μονα τους και μετα τα χωριζεις.Αν δεν εχεις παλι την πολυτελεια της "στενης" παρακολουθησης και θες να εισαι σιγουρος οτι δεν θα μενουν νηστικα μπορεις για λιγες μερες να τοποθετησεις χωρισμα ετσι και αυτα θα τρωνε μονα τους.. Αλλα και η μανα θα συμπληρωνει-ενισχυει.
 
Back
Top