Ασθένειες Πότε δίνουμε πολυβιταμίνες και προβιοτικά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon1

PB New Member
Εγγραφή
11 Φεβ 2019
Μηνύματα
120
Πόλη
Λαγκαδάς
Θελω την γνωμη σας σε οτι αφορα της πολυβιταμινες και τα προβιοτικα λογω της εμπειριας και της πειρας που διαθετεται... Ποτε δινουμε στα καναρινια η στις καρδερινες πολυβιταμινες η προβιοτικα, ποια εποχη και ποιες να προτιμησω.
 
Συνήθως πολυβιταμίνες δίνουμε τις περιόδους που τα πουλιά έχουν αυξημένες ανάγκες όπως κατά την αναπαραγωγή και την πτερόρροια.
Ενώ υπάρχει και ετήσιο πρόγραμμα παροχής τους, συχνά με άλλα σκευάσματα, από όλες τις εταιρείες.
Προσωπικά έχω ακολουθήσει και τους δύο τρόπους και έχω αποφασίσει πως καλύτερα είναι να... μην δίνεις τίποτα αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος όπως κάποια έκτακτη ανάγκη.
Όσο αφορά τα προβιοτικά τα δίνουμε συνήθως, αλλά όχι μόνο, μετά από θεραπεία με αντιβίωση προκειμένου να ενισχύουν τη δουλειά των «καλών» βακτηρίων που υπάρχουν ήδη στο έντερο των πουλιών.
 
ποτε δινουμε στα καναρινια η στις καρδερινες πολυβιταμινες η προβιοτικα,
Σχετικά με τα προβιοτικά, ρίξε και μια ματιά στα πρεβιοτικά. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι πιο αποτελεσματικά για τα καλά βακτήρια του εντέρου. Πρόκειται για τροφή που αναπτύσσει τα υπάρχοντα ενώ τα προβιοτικά είναι προσπάθεια "εμφύτευσης" νέων με αμφίβολα αποτελέσματα.
 
Πρεβιοτικά vs. Προβιοτικά
Τελικά ποια είναι καλύτερα, τα πρεβιοτικά ή τα προβιοτικά;
Η απάντηση είναι ότι και τα δύο έχουν σημαντική επίδραση στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού, του ανοσοποιητικού και την εν γένει την καλή υγεία του οργανισμού. Ωστόσο, τα προβιοτικά προϊόντα δρουν πιο άμεσα, παρέχοντας τα συστατικά εκείνα που προστατεύουν, ενώ τα πρεβιοτικά δρουν έμμεσα, ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα προστατευτικά συστατικά.

Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι σήμερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιβάλει λανθασμένα διατροφικά πρότυπα, γνωρίζουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων σήμερα έχει διαταραγμένη εντερική χλωρίδα. Κατά συνέπεια, δεν είναι εύκολο να ενισχύσεις μια «ελαττωματική εντερική χλωρίδα» με πρεβιοτικά, αν πρώτα δεν την αποκαταστήσεις με προβιοτικά συστατικά και προϊόντα.

Πηγή: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής


Με βαση τα παραπανω δεδομένα και με την λογικη της "αποκαταστασης" μετα απο φαρμακευτικη αγωγη,τα προβιοτικα μοιάζουν να ειναι καταλληλότερα μιας και και καποιες αντιβιωσεις ισοπεδώνουν την εντερικη χλωριδα.

Το αρθρο αναφερεται στο ανθρώπινο ειδος αλλα η λειτουργία πρεβιοτικων-προβιοτικων παραμενει η ιδια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα. Τίποτε δεν είναι θέσφατο. Εγώ δεν πείθομαι και τόσο για την "ανάσταση" των καλών βακτηρίων, όταν εισέρχονται στο έντερο με τη λήψη των προβιοτικών.
 
Η "ανασταση" που περιγράφεις φαινεται να ειναι λειτουργία που την κανουν τα πρεβιοτικα Γιωργο, οπως ανεφερες και παραπανω μιας και ασχολουνται με την ηδη υπαρχουσα χλωριδα.

Τα προβιοτικα ερχονται να "εγκαταστησουν" εκ νεου συνθηκες φυσιολογικης χλωριδας.

Με αυτην την λογικη χορηγουνται και απο τους κτηνιάτρους/πτηνιατρους.

Εχεις υποψιν σου καποιο σκευασμα πρεβιοτικων;
 
Σε αναπαραγωγη καναρινων ναι... Καρδερινας και καναρας τα 2 τελευταια χρονια δυσκολευομαι αρκετα, οσο για ζευγαρομα καρδερινας ονειρο απατηλω, αποκλειεται, γι αυτο τον λογο εθεσα αυτο το θεμα μηπως και θα επρεπε να ξεκινησω καποια διατροφη με συμπληρωματα απο πολυβιταμινες ωστε να ειμαι ετοιμος για την επομενη χρονια!
 
Αν τα ιθαγενη σου ειναι εκτροφης κατι θα κανεις καποια στιγμη αναπαραγωγη, αν δεν ειναι μην περιμενεις πολλα.

Τα προβιοτικα δεν θα σε βοηθησουν καπου στην αναπαραγωγη, αυτα δινονται για να επαναφερουν την φυσιολογικη εντερικη χλωριδα μετα απο φαρμακευτικη αγωγη.

Σε οτι αναφορα τις πολυβιταμινες μπορουν να λειτουργησουν ενισχυτικά σε περιοδους καταπονησης των πτηνων (αναπαραγωγη/πτεροροια).

Κυριως η προετοιμασια για την αναπαραγωγη γινεται μεσω της διατροφης (σποροι/αυγοτροφη) και οχι τοσο μεσω των πολυβιταμινων.
Μετα την πτεροροια και την περιοδο ξεκουρασης θα ξεκινησεις σιγα σιγα την διατροφικη προετοιμασια για του χρονου.
 
για ζευγαρομα καρδερινας ονειρο απατηλω, αποκλειεται
Τίποτε να μην αποκλείεις και τίποτε στην εκτροφή δεν θα πρέπει να θεωρείται ως όνειρο απατηλό.
Με σωστό σχεδιασμό και δημιουργία όλων όσων προαπαιτούνται όλα γίνονται ευκολότερα και όλα μπορεί να πραγματοποιηθούν.
Από τότε που έβγαλα τα φάρμακα από την εκτροφή μου και ελαχιστοποίησα τα δυναμωτικά "σκευάσματα" και τη σπατάλη των "βιταμινών" μόνο καλή πορεία έχω δει στα εκτρεφόμενα πουλιά.
Εικάζω λοιπόν πως το πρόβλημα - ερώτημά σου δεν είναι αυτό που υπάρχει ως τίτλος αλλά η αναπαραγωγή των ιθαγενών σου!
Εικάζω επίσης πως θα έχεις διαβάσει ένα σωρό "περίεργα" πράγματα για την εκτροφή των ιθαγενών που αντί να σε βοηθήσουν σε μπέρδεψαν!
Μάντεψα σωστά;
Αν μάντεψα σωστά θα σου πρότεινα. Για να μπορέσεις όμως να βρεις βοήθεια και να έχεις αποτελέσματα. Να δημιουργήσεις νέο θέμα και να μας "φωτογραφίσεις" και να μας περιγράψεις το χώρο σου και τον εξοπλισμό ώστε η βοήθεια που θα πάρεις να είναι περισσότερο στοχευμένη από ανθρώπους που ρεαλιστικά ξέρουν, θέλουν και μπορούν να σε βοηθήσουν.
Γιατί υπάρχει χάος στην κάθε πληροφορία στο διαδίκτυο.
Κι αν μετράει ο λόγος μου κράτα μια φιλική συμβουλή.
Όσο πιο πολύπλοκα πράγματα διαβάζεις ή ακούς. τόσο λιγότερο σημασία να τους δίνεις. Γιατί σίγουρα "αυτά" δεν θα σε βοηθήσουν.
 
Εκτος απο το Muta vit που το δινω στην περιοδο της πτεροροιας δεν δινω τιποτε αλλο, οσο απο γνωμες και συμβουλες εχω χορτασει, ο καθε ενας εχει και διαφορετικη γνωμη, οπως λες και εσυ χαος καποια στιγμη θα το κανεις το λαθος δεν γινετε. Ο χωρος που εχω στεγασει τα πουλια μου ειναι ενα δωματιο στο ισογειο του σπιτιου μου, και οι κλουβες 2 τον αριθμο με διαστασεις 1.00χ0.60χ0.60 βρισκονται μπροστα στο παραθυρο, με την μονη διαφορα οτι το δωματιο τον χειμωνα δεν θερμαινεται.
 
βρισκονται μπροστα στο παραθυρο
Αν δεν υπάρχει ο αντίστοιχα σωστός φωτισμός είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσεις να απολαύσεις όλα όσα θα ήθελες.
Θα σου πρότεινα μάλιστα να διαβάσεις το σχετικό άρθρο που υπάρχει εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Συνθήκες-αναπαραγωγής-στο-εκτροφείο-πτηνών.29268/

οσο απο γνωμες και συμβουλες εχω χορτασει
Επιμένω ως προς το νέο θέμα για να τα πάρουμε από την αρχή και μέσα από τη συζήτηση αλλά και με φωτογραφικά παραδείγματα να περάσουμε σε προτάσεις.
Γιατί εδώ στο petbirds θα διαβάσεις αλλά κυρίως θα δεις σε φωτογραφίες... αναπαραγωγικές προσπάθειες με καρδερίνες από ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν κι όχι απλά εντυπωσιακές copy paste "γνώσεις" internet.
 
Back
Top