Αναπαραγωγή Πότε είναι αναπαραγωγικά έτοιμα τα καναρίνια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης SOLOMON
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

SOLOMON

PB New Member
Εγγραφή
16 Δεκ 2018
Μηνύματα
15
Καλησπέρα σας, τι κάνετε;
Έχω κάποιες απορίες και θέλω τη γνώμη σας
Σε πόσους μήνες από τη γέννηση σου ένα καναρίνι είναι έτοιμο για αναπαραγωγή; Τα καναρίνια τα έχω μέσα, είναι καλά ή να τα βγάλω έξω; (Λόγω μονοκατοικίας έξω έχει πολλές γάτες)!
 
Για τα περι γεννησης υπαρχουν πολλοι εκτροφεις εδω που θα σε κατατοπισουν.

Για το εαν θα πρεπει να τα εχεις εξω.. Η ερωτηση ειναι ποσο καιρο τα εχεις μεσα; Απο ποτε; Ειναι σημαντικο διοτι εαν εχουν προσαρμοστει σε συνθηκες δωματιο απο το Φθινοπωρο εχει προσαρμοστει αναλογως και οργανισμος τους το πτερωμα τους κλπ.
Εαν τα βγαλεις εξω τωρα μαλλον θα τους κανεις μεγαλυτερο κακο απο οτι οι γατες λογο τις αποτομης αλλαγης απο ζεστη σε κρυο. Εξαρταται τι θερμοκρασια εχει εκει που τα εχεις τωρα και τι εξω. Δεν θελουμε μεγαλες και αποτομες αλλαγες. Σε ποια περιοχη εισαι; Τι θερμοκρασια εχει το δωματιο που τα εχεις;

Για τις γατες, εαν τα εχεις ψηλα και δεν μπορουν να τα φτασουν τοτε κανενα προβλημα. Οπως και να εχει θελουν μια προστασια απο πολλα πραγματα οταν τα εχεις εξω(ρευματα αερα, αρπακτικα, κουνουπια κλπ κλπ).
Τα εχεις σε κλουβια; Σε κλουβα;

Γενικα πες μας μερικα παραπανω πραγματα για να ειμαστε κι εμεις περισσοτερο κατατοπιστικοι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θεσσαλονίκη, Τούμπα. Θερμοκρασία δωματίου.Αρκετα ζεστή σε σχέση με το έξω. Τα έχω σε 60 ζευγαρωστρα το ένα αρσενικό και το ένα θηλυκό. Το άλλο το έχω μόνο του. Δε με πάει να τα βγάλω έξω.
 
Την καλημέρα μου! 🙂 Τα καναρίνια αρχίζουν να ωριμάζουν αναπαραγωγικά-βιολογικά κατά τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες του πρώτου χρόνου της ζωής τους. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται αναπαραγωγή τους στις ηλικίες μικρότερες του ενός έτος, διότι είναι πολύ πιθανό να προκύψουν προβλήματα, π.χ. Δυστοκία στα θηλυκά και αρνητικές συμπεριφορές του αρσενικού και γενικότερα να είναι ασυνεπή και απρόσεχτα. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα πτηνά, αλλά στην πλειοψηφία. Συνεπώς, η καλύτερη προτεινόμενη ηλικία είναι να έχουν ενηλικιωθεί τα πτηνά, δηλαδή να είναι ενός έτους και άνω, επειδή θα είναι και βιολογικά και ψυχολογικά έτοιμα να ανταποκριθούν στην δοκιμασία της αναπαραγωγής. Σε συνδυασμό με μία πλούσια, ισορροπημένη, σταδιακά εμπλουτιζόμενη διατροφή και ευνοϊκές καιρικές συνθήκες έρχονται σε φάση οίστρου.
 
Οποιοδήποτε καλά στην υγεία του καναρίνι που έχει περάσει στον ένατο μήνα της ζωής του και έχει προετοιμαστεί ορμονικά μπορούμε να το βάλουμε σε αναπαραγωγή.
Όλα τα χρόνια (αιώνες) που υπάρχει σε εξέλιξη η αναπαραγωγή τους αυτό συμβαίνει...
Τα πουλιά που γεννήθηκαν την Άνοιξη της μιας χρονιάς... ζευγαρώσουν την Άνοιξη της επόμενης. Και στην καλύτερη περίπτωση αυτά δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερα από 11 μηνών... κι αυτό αν ανήκουν στην πρώτη γέννα.

Λάθος είναι να προσπαθούμε να ζευγαρώσουμε καναρίνια που γεννήθηκαν τον Αύγουστο (ναι.. Ναι... υπάρχουν εκτροφείς που έχουν αναπαραγωγή τον Αύγουστο) να τα βάλουμε σε αναπαραγωγή το Γενάρη - Φλεβάρη.. (έχω μερικές παρόμοιες περιπτώσεις στο μυαλό γι' αυτό και το αναφέρω) και να προσπαθούμε να έχουμε αποτελέσματα από αυτά τα πουλιά.

καλό είναι να αποφεύγεται αναπαραγωγή τους στις ηλικίες μικρότερες του ενός έτος
Δεν είναι εφικτό αυτό Αμβρόσιε... Θα χάσουμε μια αναπαραγωγική χρονιά (συνήθως από τις καλύτερες) των πουλιών αυτών.
Επίσης η κακή συμπεριφορά του αρσενικού δεν άπτονται της ηλικίας του αλλά των ουσιών που τον έχουμε φορτώσει, του τρόπου που μεγάλωσε, την παρουσία ή όχι του πατέρα στο κλουβί και ένα σωρό απίθανα πράγματα που μερικώς καλύπτονται από το σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/
Μεγαλώνοντας ένα ακατάλληλο για ζευγάρωμα αρσενικό δε σημαίνει πως θα βελτιώσει την συμπεριφορά του όπως επίσης και ένα θηλυκό με διατροφικές και οργανικές ελλείψεις που θα οδηγούσαν σε δυστοκία δεν θα αλλάξει κάτι... Αν δεν καλυφθεί η υγεία του.
Θυμίζω πως η δυστοκία προέρχεται από την έλλειψη ασβεστίου, είναι μάστιγα στις εκτροφές όταν απουσιάζει ο ήλιος και είναι πιθανή η εμφάνισή της σε κάθε ηλικία, σε κάθε περίπτωση ανά πάσα στιγμή... Σχετικά μπορούμε να θυμηθούμε τα ορθώς γραμμένα στο άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Δυστοκία-των-πτηνών.2759/

Υ. Γ. Χαίρομαι ιδιαίτερα να συζητούμε παρόμοια θέματα και κάνει νομίζω καλό σε πολύ κόσμο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είναι εφικτό αυτό Αμβρόσιε... Θα χάσουμε μια αναπαραγωγική χρονιά (συνήθως από τις καλύτερες) των πουλιών αυτών.
Ανακαλώ αυτό που είπα! Μας κατατοπίσατε και μας καλύψατε πλήρως! 🙂👍

Υ. Γ. Χαίρομαι ιδιαίτερα να συζητούμε παρόμοια θέματα και κάνει νομίζω καλό σε πολύ κόσμο
Παρομοίως! Κατόπιν εποικοδομητικής συζήτησης εξάγονται ασφαλή συμπεράσματα και καλές γνώσεις! 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top