Αναπαραγωγή Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα καναρινιών;

giorgos6

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2014
Μηνύματα
257
Πόλη
Αγρίνιο
γεια σας παιδια και χρονια πολλα...ηθελα να ρωτησω ποτε ειναι παλι η καταλληλη εποχη για να ξεκινησει η διαδικασια της αναπαραγωγης;
 
Η φύση έχει ορίσει την Άνοιξη ως την κατάλληλη περίοδο για αναπαραγωγή των περισσοτέρων φυτών, εντόμων και θηλαστικών κλπ , ασφαλώς και των πτηνών. Με την αναπαραγωγή σχεδόν όλης της φύσης υπάρχει και η απαραίτητη τροφοδοσία για όλος τους απογόνους. Το ίδιο ισχύει και για τα καναρίνια.

Συγκυριακά και ο καθένας για προσωπικούς λόγους (όλοι σεβαστοί), προσαρμόζουμε την αναπαραγωγική περίοδο σύμφωνα με τα θέλω μας κυρίως σ΄ αυτούς που έχουν εσωτερική εκτροφή. Έτσι δε με παραξενεύει που από το τέλος Νοέμβρη βλέπω νεοσσούς. Τώρα αν αυτό είναι καλό ή κακό μπορούμε να το συζητήσουμε και να πάρουμε θέση σε άλλο ποστ.

Φέτος εγώ πιέστηκα φοβερά. Για πρώτη φορά είχα αυγά κάτω στην κλούβα των θηλυκών πριν περίπου 15 ημέρες. Τα θηλυκά τα είχα σε σκοτεινό και κρύο μέρος, αλλά οι ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μπέρδεψαν πιθανόν τα πτηνά μου. Αναγκαστικά λοιπόν φέτος ξεκινώ 20 μέρες νωρίτερα από αυτό που σχεδίαζα, με τα αρσενικά όχι σε απόλυτη ετοιμότητα. Ευτυχώς μάλιστα που πολύ πρόσφατα είχα ετοιμάσει τους κλωβούς αναπαραγωγής.

Τώρα αν έχεις έξω τα πτηνά σου νομίζω πως τα ίδια γνωρίζουν πότε να ξεκινήσουν από ένστικτο. Αυτό θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και πρώτες του Μάρτη αν ο καιρός βέβαια βοηθήσει. Θα αρχίσουν τα πρώτα ερωτικά "παιχνίδια" τους.

Αν τα έχεις μέσα τότε καλό είναι να ξεκινάς μετά τα μέσα Γενάρη.. εγώ τουλάχιστο αυτό έκανα. Για την ακρίβεια προσπάθησα να κάνω με δυστυχώς πλήρη αποτυχία για φέτος.
 
Την άνοιξη! Τότε επιβάλει η φύση το ένστικτο τους να μπουν στη διαδικασία της αναπαραγωγής. Μετά, το καλοκαίρι περνάνε πτεροροια, το χειμώνα ξεκουραζονται έτσι ώστε πάλι την άνοιξη να είναι έτοιμα για αναπαραγωγή. Κατά τη γνώμη μου αν αυτές οι περίοδοι δεν τηρούνται τα καναρίνια έχουν ορμονικά θέματα και "τρελαίνεται" το βιολογικό τους ρολόι, πχ περνάνε πτεροροια εκτός εποχής, ζευγαρώνουν τον χειμώνα κτλ. Νομίζω Γιώργο τα έχουμε ξανασυζητησει αυτά!
 
Αν τα εχεις εξω δεν μπορεις να προβλεψεις ακριβως ποτε θα ξεκινησεις.
Εξαρταται και απο τον καιρο, ισως να βαλεις φωλιες τελος Φεβρουαριου ισως και τελος Μαρτιου ισως και τον Απριλη.
Εξαρταται απο την θερμοκρασια, την υγρασια και τον αερα στον χωρο που τα εχεις.Απο ωρες φωτος την ανοιξη θα ειναι οκ .
 
Back
Top