Αναπαραγωγή Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για ζευγάρωμα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vabar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vabar

PB Member
Εγγραφή
13 Ιουν 2008
Μηνύματα
148
Πόλη
Ελευσίνα
Μπορεί κάποιος να μου πεί πότε είναι οι κατάλληλες εποχές για ζευγάρωμα;
Σκέφτομαι μήπως βάλω για ζευγάρωμα τον αρσενικό μου με κάποια θυληκιά αυτές τις ημέρες. Μάλιστα, επειδή δεν έχω θυληκιά σκέφτομαι να αγοράσω...

ευχαριστώ,
Βασίλης
 
Βασίλη καλημέρα.
Η αναπαραγωγική περίοδος τελείωσε ή τελειώνει, το πολύ μέχρι το τέλος Ιουνίου, ανάλογα με το χώρο που βρίσκονται τα πουλιά και τις επικρατούσες συνθήκες. (Θερμοκρασία, υγρασία, κ. Α.)
Κι αυτό γιατί τα πουλιά από Ιούλιο έως και αρχές Οκτώβρη περνούν στην φάση της πτερρόροιας. (Αλλαγή πούπουλων, με νέα).
Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενώ τα πουλιά μπορούν να αναπαραχθούν λογικά και μέχρι και τον Ιούλιο, το πράττουν, χωρίς να σέβονται τον πρέποντα ετήσιο κύκλο ζωής των πουλιών.
Φαντάσου να περνά ένα πουλί την καταπόνηση της αλλαγής πτερώματος και να έχει και να αναθρέψει νεοσσούς (40-45 μέρες από την ωοτοκία μέχρι τον απογαλακτισμό των μικρών).
Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μήν μπείς στην διαδικασία αναπαραγωγής τώρα, να ενημερωθείς μέσα από τα πολύ καλά άρθρα και θέματα του παρόντος site, έτσι ώστε από του χρόνου να είσαι εξπέρ από άποψη γνώσης, όχι μόνο της φάσης της αναπαραγωγής, αλλά όλου του κύκλου ζωής των πουλιών.
Φιλικά,
 
Αγαπητέ Βασίλη.Αυτή την εποχή δεν βαζουμε τα πουλια να ζευγαρώσουν λόγω ζέστης. Υπάρχει πιθανότητα κατα το κλωσσημα των αυγών τα αυγα να βράσουν με αποτέλεσμα νεκρούς νεοσσούς μέσα σε αυτά. Επίσης το καλοκαίρι αρχίζει η πτερόρροια. Δηλαδή η αλλαγή των φτερών και η αντικατάσταση τους με νέα.
Καλά θα είναι το φθινόπωρο σταδιακά να ξεκινήσεις προετοιμασία τον κάναρο και αφού πάρεις μια υγιεί κανάρα βάλτα σε μια ζευγαρώστρα να γνωριστούν και αργότερα να ζευγαρώσουν.
 
επεισης θα σου προτεινα να μην αγορασεις τωρα καναρα και να περιμενεις το σεπτεμβριο και μετα να αγορασεις για να παρεις νεο πουλι και να ξερεις οτι δεν θα εχει καποιο προβλημα.
 
Back
Top