Αναπαραγωγή Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για την προετοιμασία αναπαραγωγής lovebirds;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
ποτε ειναι η καταλληλη εποχη για να αρχισω να προετοιμαζω τα πουλακια για αναπαραγωγη. ειναι η πρωτη φορα και ειμαι αρκετα μπερδεμενος με ολα οσα ακουω. καθε συμβουλη δεκτη. ευχαριστω.
 
Παπαγάλοι που ζουν μέσα στο σπίτι, μπορούν να αναπαραχθούν κάθε εποχή του χρόνου, εκτός από το κατακαλόκαιρο για ευνόητους λόγους, με εναρκτήρια εποχή το φθινόπωρο και βασικότερη.
Έχουμε ξανά γράψει, η έννοια της προετοιμασίας είναι διαχρονικό μέλημά μας, και συνίσταται στην καλή διατροφή και καλή σωματική κατάσταση των πουλιών, με πτήσεις εκτός κλουβιού για γυμναστική.
Θα βοηθούσε πολύ, να γράψεις περιληπτικά δυο λόγια για τις ηλικίες των πουλιών, τον χρόνο που είναι μαζί σου, τα είδη τους και την διατροφή τους.
Είναι πιο εύκολο αυτό από το να ψάχνουμε εμείς τα παλαιά σου θέματα για να τα διαβάσουμε και να αντλήσουμε αυτές τις πληροφορίες.
Αν μπορείς γράψε τα και τα ξανά λέμε :)
 
αρχικα ευχαριστω για την απαντηση. λοιπον τα πουλακια ειναι 13 μηνων, ειναι αρσενικο και θηλυκο -με τεστ-.
τα εχω απο δυο τριων μηνων και ειναι αγρια. τα εχω σε αρκετα μεγαλο κλουβι στη βεραντα, εννοειτε προφυλαγμενα απο αερα και κρυο. Διατροφικα ως επι το πλειστον τρωνε σπορους. Βαζω φρουτα και λαχανικα αλλα δεν τα προτιμουν σχεδον καθολου, με εξαιρεση το καροτο. εχω παντα σουπιοκοκκαλο και εννοειτε καθε μερα νερο. αυγο και γενικα αυγοτροφες δεν τα πλησιαζουν. εχω κανει απειρες προσπαθειες για να φανε κατι αλλο εκτος σπορων αλλα ματαια, παρολα αυτα εγω βαζω. αυτα.
 
Στο μπαλκόνι αυτή την εποχή και με αυτήν την διατροφή, το θεωρώ απίθανο να ζευγαρώσουν. Η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή γι' αυτά τα πουλιά, όσο προφυλαγμένα και αν είναι. Δεν ξέρω αν ίσως στην προχωρημένη άνοιξη σου κάνουν κάποια απόπειρα.
 
Αυτο το ειδος προέρχεται απο την Αφρικη.
Οπως ειπε και η Μαρία αποκλειεται να ζευγαρωσουν τωρα με τετοιο κρυο.
Ομως μπορεις εσυ να ξεκινήσεις καποια προετοιμασια για οταν ερθει η ωρα.
Να τους βαζεις αυγο ή αυγοτροφη και να δοκιμασεις διαφορα λαχανικα.
Πχ καλαμποκι, αρακα, κλπ.
Να ξερεις οτι αν κανουν μωρα θα χρειαστεις και δευτερο κλουβακι για οταν μεγαλωσουν.
Εχεις σκεφτει τι θα κανεις τα μικρα οταν κι αν με το καλο ερθουν; 🙂
 
θα προσπαθησω να τα μεγαλωσω ταιζοντας τα με κρεμα στο χερι και θα τα χαρισω. τι αλλο να τα κάνω;
 
Πιστευεις δηλαδη οτι εχεις τις γνωσεις για να μεγαλωσεις τα μωρα στο χερι;
Τα μικρα χρειαζονται ταισμα απο τους γονεις τους τις πρωτες τουλαχιστον 15-20 μερες. Απο εκει και περα μπορεις να το κανεις με κινδυνο ομως να παει κατι λαθος και να χασεις τα πουλακια..

Οπως και να εχει για να μην ειμαστε εκτος θεματος, οπως καταλαβες θα πρεπει να περιμενεις να ζεστανει ο καιρος και μετα να βαλεις φωλια.
Εννοειται οτι δεν θα ενοχλεις πολυ τα πουλια τοτε για να μην τους δημιουργεις αγχος και ανασφαλεια :)
 
Πιστευεις δηλαδη οτι εχεις τις γνωσεις για να μεγαλωσεις τα μωρα στο χερι;
Τα μικρα χρειαζονται ταισμα απο τους γονεις τους τις πρωτες τουλαχιστον 15-20 μερες. Απο εκει και περα μπορεις να το κανεις με κινδυνο ομως να παει κατι λαθος και να χασεις τα πουλακια..
παλαιοτερα ειχα ασχοληθει με καναρινια και το εκανα αρκετες φορες με επιτυχια. Θεωρω οτι θα τα καταφερω.
 
Να βάλεις τα πουλιά σε εσωτερικό χώρο και να ενημερωθείς αυτά που σκέφτεσαι, έτσι όπως τα θέλεις δεν γίνονται στα μπαλκόνια.
α, μαλιστα


υπαρχει εκτροφειο στη μεσογειων σε μπαλκονι ειδικα διαμορφωμενο και εχει οτι ειδους παπαγαλο θελεις. Οταν λεω οτι ειναι τα πουλια στο μπαλκονι δεν ειναι ενα κλουβι πεταμενο σε ενα τοιχο. και φως εχουν και ζεστη και ολα οσα χρειαζεται να εχουν
 
υπαρχει εκτροφειο στη μεσογειων σε μπαλκονι ειδικα διαμορφωμενο και εχει οτι ειδους παπαγαλο θελεις.
Δεν μπορώ να έχω γνώμη για κάτι που δεν έχω δει, ούτε γνωρίζουμε αν απλώς έχει τους παπαγάλους ή τους εκτρέφει.
θα προσπαθησω να τα μεγαλωσω ταιζοντας τα με κρεμα στο χερι
Αυτό για να γίνει με ασφάλεια σε εξωτερικό μπαλκονάτο χώρο με ασφάλεια, πρέπει να είσαι ζογκλέρ. Αν δε είναι και χειμώνας δεν το συζητώ.
Ναι σε εξωτερικές κλούβες εκτρέφουν πολλοί παπαγάλους αλλά μιλάμε για μεγάλους χώρους που κινούνται οι ίδιοι μέσα, όχι σε κλουβιά, να προσπαθείς να πάρεις νεοσσούς παρόντων των γονέων, με κίνδυνο να σου διαφύγουν.
Γιατί το να αποκόψεις εντελώς τον νεοσσό πριν απογαλακτιστεί είναι κάτι που αποτρέπουμε τα μέλη μας να κάνουν για την μελλοντική βιολογική και ψυχολογική υγεία των πουλιών.
 
Back
Top