Αναπαραγωγή Πότε είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή των budgie;

xristos ntavaris

PB New Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2016
Μηνύματα
91
Πόλη
Αθήνα
Πότε είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή;

Το Φθινόπωρο (από μήνα Σεπτέμβριο) και την Άνοιξη (από μήνα Μάρτιο). Τότε θα έχει πλέον τελειώσει και η περίοδος της πτερόρροιάς των. Θα πρέπει το ζευγάρι να είναι τουλάχιστον 3 εβδομάδες μαζί στο ίδιο κλουβί, ώστε να έχουν ήδη "γνωριστεί" μεταξύ τους και να έχουν συνηθίσει το ένα το άλλο, καθώς και το κλουβί τους. εδω λεει και Μαρτιο μπερδευτικα λιγακι
 
Σε ένα χρονικό διάστημα, ενδέχεται το πουλάκι να ξαναμπει σε φάση οίστρου. Δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου πω σε πόσο περίπου καιρό, αλλά μια και έχουν 2 περιόδους αναπαραγωγής, μου φαίνεται πολύ πιθανό.
 
Τα παπαγαλάκια όλων των ειδών, επειδή συνήθως διαβιούν εντός του σπιτιού μας, με συνθήκες λίγο ως πολύ βολικές για αναπαραγωγή, είναι δυνατόν να αναπαράγονται ουσιαστικά όλο το χρόνο πλην του κατακαλόκαιρου.
Φυσικά οι περίοδοι του οίστρου των θηλυκών εναλλάσσονται με τις περιόδους ανάπαυσης, γιατί δεν είναι δυνατόν βιολογικά οι ορμόνες τους να είναι διαρκώς στην "τσίτα".
Εφόσον η δική σου είναι τώρα σ' αυτή τη φάση και πριν ήταν καφέ, τώρα βγαίνει από τον οίστρο της.
Αν δεις και τις αγγελίες, όλα τα μωρά budgies, τώρα διακινούνται. Στην ουσία τελειώνει η περίοδος αναπαραγωγής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ίσως κάποια δεν αναπαραχθούν και τώρα.
Ισχύει εξ' άλλου κι εδώ ότι και στα καναρίνια, εξαρτάται πότε γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε κάθε πτηνό.
 
Back
Top